VallsJove inicia la redacció del nou Pla Local de Joventut

El Servei de Joventut de Valls ha iniciat els treballs per a l'elaboració del nou Pla Local de Joventut amb vigència pel període 2017/2020. El Pla, que ha de definir les polítiques de joventut del municipi pels propers quatre anys, ha de ser una eina que afavoreixi el projecte de vida dels joves de la ciutat, a partir de l'anàlisi de la realitat municipal i la participació dels joves en la definició de les prioritats estratègiques en polítiques de joventut. Des del servei, que esperen iniciar el procés participatiu del Pla aquesta tardor, es preveu realitzar jornades de treball, grups de discussió i una enquesta. La redacció definitiva del Pla està prevista pel primer trimestre de 2017, donant inici així, a un nou cicle de treball del Servei de Joventut.

Per altra banda, s'està treballant en ampliar l'oferta d'oci per la joventut de Valls. Aquesta tindrà el seu punt àlgid en el concert de la Castanyada. Com a novetat d'enguany, el servei incorpora un nou espai d'oci: “Les sortides joves”, que tindrà com a tret d'inici una sortida programada a Port Aventura el proper 15 d'octubre. Les inscripcions es podran realitzar presencialment a les oficines de VallsJove (Espai Ca Creus-c/St.Pere, 2) a partir del 5 de setembre. El servei preveu realitzar una sortida trimestral ampliant així, els espais d'oci i autonomia dels joves de la ciutat, una demanda ja prevista en l'actual Pla Local.

Tres propostes formatives pels joves de la ciutat

El Servei de Joventut, conjuntament amb el Centre Cívic de Valls, oferirà aquest trimestre dues noves propostes formatives, de caràcter gratuït. Un primer curs de gestió d'entitats a càrrec de l'Escola Lliure el Sol, realitzats el passat mes de setembre centrat en la gestió dels aspectes econòmics i financers d'una entitat. El curs, que era obert al conjunt d'entitats, dóna resposta a una demanda formulada per la Coordinadora de Joves de Valls, un espai de treball que agrupa diferents entitats juvenils de la ciutat.

Una altra de les propostes formatives d'aquest trimestre serà un curs, també gratuït, de gestió de les emocions, obert a la població adolescent i jove (entre 14 i 24 anys), que té com a finalitat ajudar els joves a reconèixer i gestionar les emocions de manera afectiva i efectiva. El curs es realitzarà al Centre Cívic de Valls el 24 de novembre, l’1 i el 15 de desembre de 18 a 21 hores. Aquest curs requereix inscripció prèvia, per a previsió de places.

Finalment, el servei de Joventut, inicia després de l'estiu el nou curs del projecte APRENEM IDIOMES, una innovadora iniciativa comunitària que va començar l'abril amb l’objectiu de facilitar l'aprenentatge de llengües. L’objectiu és consolidar a la ciutat les possibilitats d’aprenentatge de noves llengües a través del treball col·lectiu i l’experiència d’aquesta iniciativa, que ja funciona a d’altres ciutats com Barcelona, Sabadell, Terrassa o Cerdanyola del Vallès.

El Servei de Joventut també treballa en una nova proposta de suport a l'emancipació residencial.

La tercera línia de treball del Servei de Joventut és la col·laboració o l'impuls d'ajudes i subvencions pels joves de la ciutat. Actualment, es col·labora econòmicament en les ajudes per a estudis postobligatoris, una iniciativa impulsada des de Càritas Alt Camp i la Fundació Ciutat de Valls, que vol afavorir les trajectòries formatives dels joves que ja han finalitzat els estudis d’ESO o de grau mitjà.

En l'àmbit de l'associacionisme en manté la convocatòria anual de subvencions per a les entitats juvenils i de lleure de la ciutat, amb l'objectiu de potenciar aquests espais de treball col·lectius i les activitats que ofereixen al conjunt de joves de la ciutat.

Finalment, des del Servei de Joventut s'està treballant, conjuntament amb l'Oficina Local d'Habitatge, en una nova línia d'ajudes per a facilitar l'emancipació residencial dels joves en règim de lloguer. L'objectiu és afavorir projectes de vida autònoms de les persones joves.

Des del Servei de Joventut, es recorda finalment, que resten oberts a les peticions, consultes o suggeriments del jovent vallenc, ja sigui presencialment a les seves oficines, via telefònica (977 60 98 49) o a través del correu electrònic (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

5 d'octubre de 2016

Agenda

ENTRADES

entrades

CARNET JOVE VALLS

decennals 01

GEOVALLS

decennals 01

METEO

Previsió per als propers dies a Valls


veure informació detallada