• Dies: els dilluns del 22 de gener al 28 de maig
  • Hora: 15.15h
  • Lloc: CAP Dr. Ignasi Sarró de Valls

Descripció:

Valls incorpora enguany l’Escola de Persones Cuidadores, una important novetat en les polítiques de suport a la dependència. Aquesta iniciativa s’enceta el 22 de gener i s’allargarà fins el 28 de maig amb un total de 16 sessions d’un curs gratuït dirigit a persones cuidadores de familiars en situació de dependència. D’aquesta manera, l’Escola té com objectiu proporcionar d’una banda les habilitats necessàries a la persona cuidadora per millorar la qualitat de vida de la persona dependent i, a la vegada, posar al seu abast les eines per viure positivament l’experiència de cuidar.

Aquesta nova iniciativa sorgeix del grup de treball de salut comunitària del Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social de la regidoria de Benestar Social de Valls i lideren l’Escola de Persones Cuidadores l’EAP Valls Urbà, la Fundació Vilaniu, el Patronat Municipal d’Esports, el Centre de Salut Mental de Valls – Institut Pere Mata i Creu Roja. El projecte s’impulsa per primer cop com a iniciativa municipal fruit del treball en xarxa dels diferents agents, tenint en compte l’augment de l’envelliment de la població i del nombre de persones amb dependència.

Les sessions són de dues hores setmanals i es duran a terme al Centre d’Assistència Primària Valls Urbà – Dr. Sarró, els dilluns a la tarda, en concret, de les 15.15h a les 17.15h. Durant el curs, els participants podran adquirir coneixements sobre la mobilització dels malalts, suport psicosocial, informació de recursos socials i sanitaris disponibles, així com aspectes legals de l’atenció al malalt dependent. Aquesta formació va a càrrec de professionals experts en l’àmbit sanitari, terapeutes ocupacionals, psicòlegs i treballadors socials. En aquest sentit, l’Escola es converteix en un espai de trobada i de formació on s’aporten les eines necessàries perquè el cuidador pugui desenvolupar la seva tasca de cura diària i, al mateix temps, trobar suport, compartir experiències i rebre assessorament.

Per inscriure’s en aquest curs gratuït, els interessats poden adreçar-se als Serveis Socials (Carretera del Pla, núm 37 · 977 61 40 40) o bé al CAP Valls Urbà (carrer Vallvera, núm 8 · 977 62 02 00).

CALENDARI DEL CURS (de gener a maig de 2018)

Totes les sessions se celebraran en dilluns de les 15.15h a les 17.15h al CAP Dr. Ignasi Sarró de Valls

· 22 de gener: sessió introductòria
· 29 de gener: dependències
· 5 de febrer: alimentació
· 12 de febrer: les demències
· 19 de febrer: medicació
· 26 de febrer i 5 de març: mobilitat i transferències. Banc Ajuts Tècnics de Salut
· 12 de març: riscos de la llar
· 19 de març: la higiene i les cures de la pell
· 9 d’abril: la incontinència
· 16 d’abril: la imatge. Activitats de lleure i descans
· 23 d’abril: activitat física
· 7 i 14 de maig: l’experiència de cuidar. Cuidar el cuidador
· 21 de maig: problemes bioètics i legals
· 28 de maig: cloenda

 

Agenda

ENTRADES

entrades

CARNET JOVE VALLS

decennals 01

GEOVALLS

decennals 01

METEO

Previsió per als propers dies a Valls


veure informació detallada