tutorial to make website

Festa de la Bicicleta

El 23 de setembre

Més informació

S'aixeca el teló

Nova temporada

Venda d'abonaments

Nova programació

Centre Cívic de Valls

Obertes les inscripcions

Estudies o treballes fora?

Aparca per només 1 euro al dia

Més informació

Nits de Clàssics

Nova temporada de concerts 2018-2019

Més informació

Subvencions Barri Antic

Rehabilitació d'edificis

Oberta la convocatòria

genti dama piele naturala

Dues exposicions que repassen la trajectòria musical i biogràfica de Robert Gerhard han donat el tret de sortida a la commemoració del 120è aniversari del naixement de l'il·lustre compositor vallenc. Les dues mostres, una al Pati de Sant Roc de l’Institut d’Estudis Vallencs i una altra a la Biblioteca Popular, han obert portes el divendres 23 de setembre.

La mostra ubicada al Pati de Sant Roc, que es podrà visitar fins el 23 d’octubre, contempla l’apartat de creació musical del compositor vallenc, amb un seguit de “cabines” o “espais sonors” en els que es pot escoltar una peça seleccionada per a cada període creatiu, en concret, de la seva etapa d’estudi (1916-1932), de reflexió creativa (1932-1951), d’exploració (1951-1960) i d’expansió (1961-1970). Finalment, un darrer espai d’aquesta presenta la síntesi de la personalitat creativa de Robert Gerhard.

Pel que fa a la mostra que acull l'espai de la Biblioteca Popular, que es podrà visitar fins el 20 de novembre, es dedica a l’apartat més biogràfic del personatge i compta amb material original conservat als fons Robert Gerhard de l’Institut d’Estudis Vallencs, de l’Arxiu Municipal de Valls o de particulars. En l’apartat descriptiu de vida i obra s’han defugit les dates i dades concretes per a elaborar un discurs descriptiu en base als espais que van ser importants en la biografia de Robert Gerhard, en l’aprenentatge i en el seu desenvolupament creatiu: Valls - Laussane - Barcelona (1896-1922), Viena - Berlín (1923-1929), Barcelona (1928-1939) i París - Cambridge (1939-1970).

A banda de les dues exposicions, cal destacar que s’ha programat una visita especial per a la mostra ubicada al Pati de Sant Roc pel diumenge dia 25 de setembre, just quan es compleixen 120 anys del naixement del compositor vallenc. Es tracta d’una visita-vermut que s’iniciarà a les 12h.

Els actes de commemoració del 120è aniversari del naixement de Gerhard que organitza la Comissió de Salvaguarda del Patrimoni de l’Institut d’Estudis Vallencs continuaran el divendres 30 de setembre amb una conferència a la Sala d’Actes de l’IEV (19:30h) a càrrec de Fidel Villafáfila sobre les experiències humanes i culturals de Robert Gerhard, seguida d’un concert de veu i piano al Teatre Principal de Valls, amb Elena Gragera i Anton Cardó, titulat “Robert Gerhard a Viena”, en el que s’interpretaran obres de R. Gerhard, F. Schubert, A. Schönberg, H. Wolf, G. Mahler i J. Homs. Aquest concert està organitzat conjuntament entre l’IEV i Amics de la Música de Valls, entitat que ha col·laborat activament en la concreció de l’homenatge.

Per altra banda, dissabte 1 d'octubre tindrà lloc la jornada Robert Gerhard. Patrimoni humà, que s'obrirà a les 9:30 hores i es desenvoluparà fins al vespre amb diverses intervencions: Reflexions sobre la investigació acadèmica a l’entorn de Robert Gerhard (Mike Russ); Don Roberto: El cavaller de les imatges ocultes? (Trevor Walshaw); La praxi interpretativa en Gerhard (Anton Cardó i Elena Gragera); Robert Gerhard, un explorador a l’avantguarda (Carlos Duque); projecció del document audiovisual DNA; L’intercanvi epistolar entre Arnold Schönberg i Robert Gerhard (Paloma Ortiz de Urbino); presentació dels fons Robert Gerhard de Cambridge, Barcelona i Valls (Margarida Ullate (Barcelona) Anna Pensaert (intervenció virtual Cambridge) i Olga Ger (Valls)), i taula rodona sobre l’estat de la recerca a Catalunya a l’entorn de Robert Gerhard, amb el compositor Ramon Ribé (moderador) i els musicòlegs Germán Gan (UAB) i Joaquim Rabaseda (ESMUC).

> > Més informació i programa complet de la commemoració: web Institut d'Estudis Vallencs

 

Agenda

Inauguració de l'exposició - Francesc Català-Roca i els seus amics artistes
Data: Del 20/09/2018 al 18/11/2018 Hora: 19:30h Lloc: Museu de Valls

Descripció:

Francesc Català-Roca i els seus amics artistes.

Aquest 2018 es compleixen vint anys de la mort del fotògraf [ ... ]

Seguir llegint
Esmorzar de Veremadors
Data: 29/09/2018 Hora: De 8:30 a 12:00 hores Lloc: Plaça del Blat

Descripció:

Esmorzar de Veremadors.

L'esmorzar inclou: 3 sardines de la costa, pa de pagès, tomaca, alls, raïm [ ... ]

Seguir llegint
Inauguració de l’Aula Gerhard
Dia: 25/09/2018 Hora: 20h Lloc: Sant Roc

Descripció:

El 25 de setembre celebrem el naixement de Robert Gerhard Ottenwaelder amb la inauguració a Sant Roc de l’Aula Gerhard, la primera [ ... ]

Seguir llegint
Exposició - “Presos polítics a l’Espanya contemporània”
Data: Del 25 al 30/09/2018 Horari: De dimarts a dissabte d'11 a 14 i de 17 a 20h i diumenges i festius d'11 a 14h Lloc: Vestíbul del Museu de Valls

Descripció:

El Museu de Valls acollirà [ ... ]

Seguir llegint

Vídeos Tac12 Valls

Meteo

Previsió per als propers dies a Valls


veure informació detallada

Utilitzem cookies, tant pròpies com de tercers, per a oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Al accedir a aquest domini està acceptant la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra política de privacitat. Veure política de privacitat