tutorial to make website

Pressupostos participatius 2019

Fes la teva proposta

Del 16 al 30 de juliol

Firagost 2018

Fira Exposició del Camp Català

31 de juliol i 1 d'agost

Circ al Mas Miquel

Aquest juliol, cultura a la fresca

Més informació

Tasta la Cort

Música, vi i animació infantil

El 12 i el 20 de juliol

El teu estiu

A l'estiu no et quedis a casa

Més informació

Mou-te amb energia neta

Punt de recàrrega per a vehicles elèctrics

Públic i gratuït

genti dama piele naturala

Dues exposicions que repassen la trajectòria musical i biogràfica de Robert Gerhard han donat el tret de sortida a la commemoració del 120è aniversari del naixement de l'il·lustre compositor vallenc. Les dues mostres, una al Pati de Sant Roc de l’Institut d’Estudis Vallencs i una altra a la Biblioteca Popular, han obert portes el divendres 23 de setembre.

La mostra ubicada al Pati de Sant Roc, que es podrà visitar fins el 23 d’octubre, contempla l’apartat de creació musical del compositor vallenc, amb un seguit de “cabines” o “espais sonors” en els que es pot escoltar una peça seleccionada per a cada període creatiu, en concret, de la seva etapa d’estudi (1916-1932), de reflexió creativa (1932-1951), d’exploració (1951-1960) i d’expansió (1961-1970). Finalment, un darrer espai d’aquesta presenta la síntesi de la personalitat creativa de Robert Gerhard.

Pel que fa a la mostra que acull l'espai de la Biblioteca Popular, que es podrà visitar fins el 20 de novembre, es dedica a l’apartat més biogràfic del personatge i compta amb material original conservat als fons Robert Gerhard de l’Institut d’Estudis Vallencs, de l’Arxiu Municipal de Valls o de particulars. En l’apartat descriptiu de vida i obra s’han defugit les dates i dades concretes per a elaborar un discurs descriptiu en base als espais que van ser importants en la biografia de Robert Gerhard, en l’aprenentatge i en el seu desenvolupament creatiu: Valls - Laussane - Barcelona (1896-1922), Viena - Berlín (1923-1929), Barcelona (1928-1939) i París - Cambridge (1939-1970).

A banda de les dues exposicions, cal destacar que s’ha programat una visita especial per a la mostra ubicada al Pati de Sant Roc pel diumenge dia 25 de setembre, just quan es compleixen 120 anys del naixement del compositor vallenc. Es tracta d’una visita-vermut que s’iniciarà a les 12h.

Els actes de commemoració del 120è aniversari del naixement de Gerhard que organitza la Comissió de Salvaguarda del Patrimoni de l’Institut d’Estudis Vallencs continuaran el divendres 30 de setembre amb una conferència a la Sala d’Actes de l’IEV (19:30h) a càrrec de Fidel Villafáfila sobre les experiències humanes i culturals de Robert Gerhard, seguida d’un concert de veu i piano al Teatre Principal de Valls, amb Elena Gragera i Anton Cardó, titulat “Robert Gerhard a Viena”, en el que s’interpretaran obres de R. Gerhard, F. Schubert, A. Schönberg, H. Wolf, G. Mahler i J. Homs. Aquest concert està organitzat conjuntament entre l’IEV i Amics de la Música de Valls, entitat que ha col·laborat activament en la concreció de l’homenatge.

Per altra banda, dissabte 1 d'octubre tindrà lloc la jornada Robert Gerhard. Patrimoni humà, que s'obrirà a les 9:30 hores i es desenvoluparà fins al vespre amb diverses intervencions: Reflexions sobre la investigació acadèmica a l’entorn de Robert Gerhard (Mike Russ); Don Roberto: El cavaller de les imatges ocultes? (Trevor Walshaw); La praxi interpretativa en Gerhard (Anton Cardó i Elena Gragera); Robert Gerhard, un explorador a l’avantguarda (Carlos Duque); projecció del document audiovisual DNA; L’intercanvi epistolar entre Arnold Schönberg i Robert Gerhard (Paloma Ortiz de Urbino); presentació dels fons Robert Gerhard de Cambridge, Barcelona i Valls (Margarida Ullate (Barcelona) Anna Pensaert (intervenció virtual Cambridge) i Olga Ger (Valls)), i taula rodona sobre l’estat de la recerca a Catalunya a l’entorn de Robert Gerhard, amb el compositor Ramon Ribé (moderador) i els musicòlegs Germán Gan (UAB) i Joaquim Rabaseda (ESMUC).

> > Més informació i programa complet de la commemoració: web Institut d'Estudis Vallencs

 

Agenda

Juliol circense / Los Barlou: Set up
Dia: 17/07/2018 Hora: 22h Lloc: Auditori Mas Miquel

Descripció:

Los Barlou: Set up.

Juliol circense / Malabars.

Fascinats per la fastuositat de les grans produccions, tres excèntrics personatges [ ... ]

Seguir llegint
Llegendes i contalles del centre històric de Valls
Dia: 04 i 18/07/2018 Hora: De 20 a 21:30h Lloc: Plaça del Portal Nou

Descripció:

Llegendes i contalles del centre històric de Valls – Àngel Gasol.Si vols que t'expliquin [ ... ]

Seguir llegint
Splash de nit!
Dia: 05 i 19/07/2018 Hora: 22.30 – 2h Lloc: Piscina Municipal de Valls

Descripció:

Splash de nit! – Patronat Municipal d’Esports i Valls Jove.Aigua sota un bat de sol, i ara també [ ... ]

Seguir llegint
Mercat d’estiu amb vermut i pinxos de fruita
Data: 21/07/2018 Hora: 12 h Lloc: Plaça de l'Oli

Descripció:

Mercat d’estiu amb vermut i pinxos de fruita pelada. L’històric mercat de la fruita i la verdura de Valls [ ... ]

Seguir llegint

Vídeos Tac12 Valls

Meteo

Previsió per als propers dies a Valls


veure informació detallada

Utilitzem cookies, tant pròpies com de tercers, per a oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Al accedir a aquest domini està acceptant la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra política de privacitat. Veure política de privacitat