L'Agenda de Valls

L'Agenda de Valls

Dia: Del 7 de juliol al 27 d'agost Horari: De dimarts a dissabte d'11h a 14h i de 17h a 20h i els diumenges i festius de d'11h a 14h. L'entrada és gratuïta. Lloc: Museu de Valls Descripció: L'exposició «L'art d'una vida. Col·lecció Daniel Giralt-Miracle» reuneix més de cent-cinquanta obres d'art de les més de tres-centes que conformen la darrera donació de Daniel Giralt-Miracle al Museu de Valls. Entre les obres s'hi poden veure multitud de disciplines i de tècniques (pintura, dibuix, gravat, escultura, fotografia...) i una mostra amb un espectre cronològic ampli, des de finals del segle XVIII -amb un gravat de Goya- fins a l'actualitat, tot i que el major nombre d'obres corresponen als últims cinquanta anys. Entre els autors representats a la col·lecció hi figuren grans noms catalans de l’art com Joan Miró, Antoni Clavé o Antoni Tàpies, i els seus contemporanis Modest Cuixart, Tharrats, Josep Guinovart, Hernàndez Pijoan, Ràfols-Casamada, Joan Ponç, Josep M. Subirachs; fins les generacions posteriors com Joaquim Chancho, Susanna Solano, Zush, Antoni Llena, Francesc Artigau, Frederic Amat, Jordi Pericot, Jordi Cano, etc. També destaquen dues petites obres de Miquel Barceló, dels seus inicis (1976). A més, també hi figuren artistes estatals, alguns d'ells vinculats al Museu de Cuenca, com Zobel, Gustavo Torner, Mompó, Sempere o Gerardo Rueda, i altres noms que han destacat en les últimes dècades com Pablo Palazuelo o Manolo Valdés. D'autors d'àmbit internacional cal apuntar a Max Ernst i Conrad Marca-Relli. A la vegada, completen l'exposició autors vinculats al món del disseny, com Mariscal i Yves Zimmermann, o una petita col·lecció de fotografia, amb obres de Toni Catany, Joaquim Gomis o Joan Fontcuberta, entre d'altres. El 1999 Daniel Giralt-Miracle va fer dipòsit de cent gravats de la seva col·lecció particular al Museu de Valls, un dipòsit que va completar l'any 2012 en afegir-hi cent gravats més. Aquest 2017, cinc anys després, Giralt-Miracle ha donat al Museu de Valls 308 obres de 210 artistes.                                      
Dia: 08/09/2017 Hora: 19 h Lloc: Sala Sant Roc Descripció: Inauguració de l'exposició '10 anys construint un escenari d'excel·lència i qualitat educativa'. La mostra es podrà visitar fins el 24 de setembre. Horari: De dimarts a dissabte, de 19 a 21 h; dissabtes, diumenges i festius, de 12 a 14 h. Organitza: Institut Serra de Miramar.                                      
Dia: Del 8 al 24/09/2017 Horari: De dimarts a dissabte, de 19 a 21 h; dissabtes, diumenges i festius, de 12 a 14 h Lloc: Sala Sant Roc Descripció: Exposició '10 anys construint un escenari d'excel·lència i qualitat educativa'. Organitza: Institut Serra de Miramar.                                      
Dia: Del 8 al 24/09/2017 Horari: De dimarts a dissabte, de 19 a 21 h; dissabtes, diumenges i festius, de 12 a 14 h Lloc: Sala Sant Roc Descripció: Exposició '10 anys construint un escenari d'excel·lència i qualitat educativa'. Organitza: Institut Serra de Miramar.                                      
Dia: 13/09/2017 Hora: 19 h Lloc: Institut Serra de Miramar Descripció: Acte de cloenda del 10è aniversari. Xerrada d'Anna Ramis 'Pares i mestres, entendre'ns per educar'.  Organitza: Institut Serra de Miramar.                                      
Dia: Del 8 al 24/09/2017 Horari: De dimarts a dissabte, de 19 a 21 h; dissabtes, diumenges i festius, de 12 a 14 h Lloc: Sala Sant Roc Descripció: Exposició '10 anys construint un escenari d'excel·lència i qualitat educativa'. Organitza: Institut Serra de Miramar.                                      
Dia: 08/10/2017 Hora: 18 h Lloc: Centre Cultural Descripció: Art. El text de Yasmina Reza que des de la seva estrena el 1994 s’ha convertit en un fenomen internacional de públic i crítica, és una comèdia intel·ligent sobre l’amistat. També és un immillorable vehicle de lluïment per a un trio de grans actors, com el repartiment d’aquesta nova producció, protagonitzada per Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva. Un quadre en blanc posarà a prova una llarga relació entre tres homes que semblava impossible de trencar. Aquest és el punt de partida per a una obra molt enginyosa i divertida que han coproduït Focus, Mola Produccions, Bitó Produccions i Trasgo Producciones, i que es va estrenar al Teatre Goya de Barcelona l’octubre de 2016. La crítica mundial ha dit d’Art que és «Una comèdia summament intel·ligent, profunda i espiritual. Art toca allò universal» (Le Monde) i que «L’espectacular obra de Yasmina Reza es pot prendre com una declaració del significat i l’arbitrarietat de la paraula que dóna títol a l’espectacle: una paraula de tres lletres que sempre suscitarà a la controvèrsia” (The New York Times).                                                    
Dia: 21/10/2017 Hora: 9 h Lloc: Convent del Carme Descripció: 7è Simposi Casteller de Catalunya. El 7è Simposi Casteller de Catalunya tractarà la temàtica dels drets que es deriven de les actuacions castelleres així com la incidència de les noves dinàmiques d’assaig en l’evolució del món casteller. La ja tradicional cita de reflexió en el món de la castellística ha seleccionat, doncs, un dels temes més actuals del moment dins el panorama de les arquitectures humanes. En aquests moments existeix un debat públic sobre l’assumpte dels drets sense que, de moment, se n’hagi trobat el consens. El comitè organitzador en què estan integrades les dues colles dels Xiquets de Valls, Món Casteller-Museu Casteller de Catalunya i l’Ajuntament vallenc, ha seleccionat ponents vinculats al món del dret i als mitjans audiovisuals per protagonitzar la taula rodona. Així prendran part Jordi Bacaria Martrus, president de la Secció de Drets de Propietat Intel·lectual i Drets d'Imatge de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona; Francesc Domènech, periodista vallenc llargament vinculat al món de la televisió i coconductor del programa «Des de la Plaça del Blat» de Ràdio Valls/Hit103; Alfonso González Bondia, professor titular de l'Àrea de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals al Departament de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili, i els serveis jurídics que han assessorat la Coordinadora de Colles Castelleres. Moderarà el debat la presidenta del Col·legi de Periodistes de Tarragona i periodista de La Vanguardia, Sara Sans. L’altra taula de debat se centrarà en l’evolució del món casteller a partir de les noves dinàmiques d’assaig implementades per les diferents entitats castelleres. En aquest cas l’anàlisi de l’escenari actual es realitzarà des del món del periodisme casteller. Per això, es comptarà amb la participació dels periodistes Josep Almirall i David Prats, del programa radiofònic «3 Rondes» de Catalunya Informació; Joan Beumala, cronista del diari El Punt Avui, i Toni Comas, de la televisió pública del Camp de Tarragona TAC12. Aquesta taula serà moderada per la periodista vallenca arrelada a Vilafranca del Penedès, Cristina París. Es dóna la circumstància que tots els ponents participants en aquesta segona taula no han intervingut en cap de les sis edicions anteriors del Simposi.                            
Dia: 04/11/2017 Hora: 21 h Lloc: Centre Cultural Descripció: La treva. La treva (Time stands still) situa l’acció l’any 2009. Els Estats Units han envaït l'Irak des del 2003. La Guerra continua. La Sarah, una prestigiosa fotògrafa de guerra, torna de l'Irak al seu apartament, a Brooklyn. Ha resultat greument ferida a causa de l'esclat d'una bomba mentre cobria el conflicte. L'acompanya el James, també reporter de guerra, que després de patir una crisi nerviosa ha hagut de tornar a buscar la seva dona. Un cop a casa, hauran de cicatritzar les ferides. La visita del Richard, editor i bon amic de la parella, acompanyat de la seva novia, la jove i ingènua Mandy, farà que la Sarah i el James revisin el seu projecte de vida de parella. Un any de treva per a que cadascú decideixi, finalment, que vol fer amb la seva vida. L’obra suposarà el retorn a Valls de l’actriu Clara Segura, que va obtenir un gran èxit la temporada passada amb el muntatge Conillet, i també de noms tan importants com Ramon Madaula, Mima Riera o David Selvas, que treballen a les ordres de Julio Manrique en aquesta producció de la Brutal amb el suport de la sala Villarroel i de Bitó Produccions.                                                    
Dies: 10, 11 i 12/11/2017 Lloc: Teatre Principal Tipus: Guant Dia: 10/11/2017 Hora: 18:30 h Tipus: Teatre de titelles Cia L’EstenedorEl col·leccionista de pors, de Jordi Farrés Capsetes per amagar els temorsL’experiència del Dani Vidal qui des de ben petit era víctima de les seves pors i que decideix neutralitzar-les fent-ne una col·lecció, endreçant-les en capses, bosses i recipients. Veurem les solucions que l’Emili, el seu pare, va pensar per a les pors, descobrint la veritat de cada una d’elles i que per a totes existeix una explicació divertida i absolutament lògica. Espectacle Inaugural Guant Direcció: Jordi FarrésIntèrpret: David LaínMúsica: Pep PascualCopresentant per l’Estenedor Teatre Preus: 7 € / 5 € Carnet Amics dels Teatres Dia: 10/11/2017 Hora: 22 h Tipus: Teatre de titelles Opera dei Pupi Brigliadoro (Itàlia)Duello di Orlando e Rinaldo per amore della bella Angelica Patrimoni immaterial de la humanitatDes de Palerm, tindrem l’oportunitat única de veure el teatre patrimonial de marionetes de la Itàlia meridional, caracteritzat per la mecànica escènica i les precioses peces de fusta i llautó. L’Opera dei Pupi és una forma teatral popular que data de mitjan del segle XIX, interpretada en cicles i per episodis, amb les aventures dels herois paladins medievals com Rotllà (Orlando). Intèrpret: Salvatore Bumbello Preu: 14 € / 12 € Carnet Amics dels Teatres Dia: 11/11/2017 Hora: 18 h Tipus: Titelles, música i màscares Companyia de teatre Príncep TotilauMonsieur Croche A la recerca de la inspiracióUn somni imaginari en què el compositor Claude Debussy i la seva dona, viatgen a una illa fantàstica. En aquest indret encantat, on habiten sirenes, ocells exòtics, insectes gegants i altres éssers màgics, troba la inspiració per crear noves peces musicals. La parella torna al París de la Belle Époque, des d’on Debussy escampa la música per tot el món al llarg dels anys. Direcció escènica i dramatúrgia: Marc HervàsIntèrprets: Clara Dalmau, Jordi Hervàs i Ares PiquéPianista: Olga Kobekina Preus: 10 € / 8 € Carnet Amics dels Teatres Dia: 11/11/2017 Hora: 22 h Tipus: Teatre d’objectes i titelles GUANT Companyia PotcuiaVeus de Tx

Utilitzem cookies, tant pròpies com de tercers, per a oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Al accedir a aquest domini està acceptant la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra política de privacitat. Veure política de privacitat