Cultura

Cultura

Dia: Del 17 de juny al 26 d'agost de 2018 Hora: De dimarts a dissabte d'11 a 14 i de 17 a 20h i diumenges i festius d'11 a 14h Lloc: Museu de Valls Descripció: Exposició "El Noucentisme a la col·lecció del Museu de Valls". Vinculada als actes de commemoració del centenari de la primera Biblioteca Popular de la Mancomunitat de Catalunya, el museu presenta una selecció de peces artístiques de l'època noucentista, època en la que es va construir l'històric edifici. En aquesta mostra hi domina l'escultura més que la pintura. Els autors representats són Arístides Maillol, Esteve Monegal, Joaquim Sunyer, Josep Granyer, Marià Pidelasserra, Cèsar Martinell, Xavier Nogués, Rafael Solanic, Enric Casanovas, Josep Clarà i Manuel Humbert. Del global de l'exposició destaquen el conjunt d'obres de Rafael Solanic, un escultor deixeble d'Esteve Monegal del qual també s'exposa una obra seva a la mostra. De Rafael Solanic hi destaquen un conjunt de vint peces entre figures i retrats, tant en dibuix com en escultura. En l'època de la Mancomunitat, un dels temes que es va impulsar fou el cooperativisme. En aquest sentit hi podem trobar unes maquetes de cellers de Cèsar Martinell i diverses aquarel·les de construccions agràries realitzades per l'arquitecte. L'arquitecte i il·lustre vallenc també va treballar amb el pintor Xavier Nogués, del qual el Museu de Valls guarda un dels plafons realitzats pel celler de Pinell de Brai, a més de diversos dibuixos preparatoris de les rajoles, que actualment es poden veure a l'edifici cooperatiu de Pinell. D'Esteve Monegal es mostra la figura original en marbre de la Dona que es pentina, regalada l'any 1921 pels vallencs de Barcelona a la ciutat. El Museu aprofitarà l'exposició per ensenyar una de les seves últimes adquisicions, una pintura de Marià Pidelassera, titulada Noia asseguda, de l'any 1929.                                   
Dia: 05/09/2018 Hora: 20h Lloc: Pati de Sant Roc Descripció: Concert de la cantautora Laura Relea. Amb un recull de temes propis i poemes de diferents cantautors de la nostra terra i foranis. Cançons que ens parlen de la terra, l’amor i l’ésser humà... acompanyada de Josep Mateu al piano i de Josep Mateu Besora a les percussions. Organitza: Institut d'Estudis Vallencs.                                        
Dia: 12/09/2018 Hora: 20h Lloc: Pati de Sant Roc Descripció: El Viatge de la Pallassa Mofa. Mofa (Mònica Bartolí) inicia un viatge pel món: degut a les experiències que en aquest trajecte l’envolten i succeeixen, se n’adona que a l’esfera terrestre hi ha quelcom que passa...mmmm. Què farà?...continuarà el seu viatge?...es pararà?...tornarà enrere?... patirà una metamorfosi?...o una fotosíntesi?...desapareixerà? És un misteri. Organitza: Institut d'Estudis Vallencs.                                        
Dia: 19/09/2018 Hora: 20h Lloc: Pati de Sant Roc Descripció: Lluís Barceló a la guitarra, Bernat Mateu, als teclats i Jordi Toda, saxo tenor... tres veterans de la música retrobats que vindran a La Parra a fer el que més els agrada.... amb temes de Serrat, Santana, Eric Clapton, The Beatles, Presley, Cohen i molts d’altres.                                          
Data: 20/09/2018 Hora: 20:30 h Lloc: Teatre Principal Descripció: Descobrim i contextualitzem Robert Gerhard. Anna Crexells, piano, Pol Berlinches, violí i Gabrielle Deakin, violoncel. En aquest programa, tres músics de procedències diferents però que comparteixen una vinculació fortuïta amb la ciutat de Valls, s’han reunit per investigar la música d’aquest català universal. Tot i donar al seu nom l’escola de música de Valls, la figura de Robert Gerhard segueix sent un enigma per a la majoria de vallencs. Per tant, l’itinerari musical que oferim té l’objectiu d’apropar la seva música a la seva gent. Robert Gerhard: Trio per a violí, violoncel i piano. Sonata per a violoncel i pianoFrederic Mompou: El PontRamon Ribé: Moviment en trio Organitza: Associació Amics de la Música de Valls - Joventuts Musicals de l'Alt Camp.                
Dia: 25/09/2018 Hora: 20h Lloc: Sant Roc Descripció: El 25 de setembre celebrem el naixement de Robert Gerhard Ottenwaelder amb la inauguració a Sant Roc de l’Aula Gerhard, la primera part del futur Espai de divulgació i recerca dedicat al compositor. Ens acompanyaran en aquest “bateig” l’Orquestra Robert Gerhard, de l’Escola de Música de Valls, amb una versió instrumental dels “Cantares” (1956) del nostre compositor més internacional.                                          
Data: 27/09/2018 Hora: 20:30 h Lloc: Teatre Principal Descripció: Robert Gerhard i el regeneracionisme català. Camerata Eduard Toldrà. Laura Farré, piano, i Edmon Colomer, director. Concert per a piano i orquestra de cordes Robert Gerhard.Serenata per a cordes Piotr Ilich Chaikovski. “La partitura, d’excel·lent qualitat i rica invenció, com ho revela el segon temps en forma de diferències, és encara resultat de la gran antinòmia que suposa Robert Gerhard: haver estat deixeble de Felip Pedrell i d’Arnold Schönberg. Antinòmia progressivament resolta pel compositor en una síntesi que sembla impossible i que es presenta real en pàgines com la que comentem, punt de trobada de dos llunyans camins: el regeneracionisme català i l’expressionisme vienès.” (Enrique Franco). Organitza: Associació Amics de la Música de Valls - Joventuts Musicals de l'Alt Camp.                
Dia: 03/10/2018 Hora: 20h Lloc: Sant Roc Descripció: Presentació del Còmic Històric “Cessetans. Entre Roma i Cartago”.Amb Oriol Garcia Quera, l’autor d’aquesta novel·la gràfica centrada en la cultura ibèrica, al voltant de la 2a Guerra Púnica, amb els primers enfrontaments entre Roma i Cartago que van donar lloc a la famosa batalla de Cesse.                                          
Data: 11/10/2018 Hora: 20:30 h Lloc: Teatre Principal Descripció: Música nostra. Orquestra del Reial Cercle Artístic de Barcelona. Josep Anatoni Sánchez, tenora, Xavier Pagés-Corella, director convidat i arranjaments. L’Orquestra del Reial Cercle Artístic de Barcelona (ORCA) sorgeix en el si de la institució homònima, situada en ple centre de la capital catalana, i creada l’any 1881, amb seu al Palau Pignatelli. El RCA es va establir com a centre de referència per a artistes de tot tipus i de reconeixement internacional, com ara Enric Granados, que va incentivar la formació d’un grup de cambra que va fer concerts al majestuós saló dels Atlantes d’aquesta institució. Organitza: Associació Amics de la Música de Valls - Joventuts Musicals de l'Alt Camp.                
Data: 25/10/2018 Hora: 20:30 h Lloc: Teatre Principal Descripció: Diàspora: Jazz. Lluís Capdevila, piano, Petros Klampanis, contrabaix, i Luca Santaniello, bateria. Lluis Capdevila, de Falset a Manhattan: l’any 2007 es va instal·lar a Nova York per formar-se a l’Aaron Copland School of Music amb l’ajut d’una beca Fulbright. En acabar, va continuar la seva formació a la Universitat de Stony Brook, on va obtenir el grau de Doctor en Arts Musicals. A Manhattan ha compartit escenari amb músics veterans com ara Philip Harper, James Cammack i Elliot Zigmund. També amb talents emergents com Tivon Penicott o Kush Abadey. I ha actuat en locals com el Rockwood Music Hall, 55 Bar, Harlem Tavern o Cleopatra’s Needle, entre d’altres. Organitza: Associació Amics de la Música de Valls - Joventuts Musicals de l'Alt Camp.                

Utilitzem cookies, tant pròpies com de tercers, per a oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Al accedir a aquest domini està acceptant la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra política de privacitat. Veure política de privacitat