Cultura

Cultura

Data: 25/09/2018 Hora: 19h Lloc: Vestíbul del Museu de Valls Descripció: El Museu de Valls acollirà durant cinc dies, del 25 al 30 de setembre, una rèplica de l’obra de Santiago Sierra “Presos polítics a l’Espanya contemporània”. Es tracta de la instal·lació retirada de la fira ARCO per la seva temàtica i en què l’activista madrileny havia inclòs fotografies de presos polítics i artistes perseguits també pel contingut de la seva obra. Arran de la polèmica generada per aquesta decisió l’obra s’ha convertit en una icona de la defensa de la llibertat d’expressió. La mostra és itinerant i s’emmarca dins la campanya “Demà pots ser tu” impulsada des d’Òmnium.      
Data: Del 15/09/2018 al 18/11/2018 Horari: Dimarts: 17 a 20h. Dimecres a dissabte: 11 a 14h i 17 a 20h. Diumenges i festius: 11 a 14h Lloc: Biblioteca Popular Descripció: L'exposició Cendrós, un empresari d'acció! és un recorregut exhaustiu per la vida i obra de Joan Baptista Cendrós i Carbonell (1916-1986), l'industrial de l'aftershave Floïd, la loció d'origen vallenc, que no tan sols va provocar una revolució en el món de la cosmètica masculina sinó que va convertir-se en un dels mecenes més originals del segle XX a Catalunya. J.B. Cendrós, un dels cinc empresaris fundadors d'Òmnium Cultural (1961), va ser l'ideòleg del Premi Sant Jordi (1959) i va sacsejar el món editorial en repatriar les Edicions Proa (1964). L'exposició se centra en un seguit d'accions, algunes summament vistoses: Cendrós va ser responsable de la publicació en català de les novel·les de James Bond, i va passar a ser conegut per haver estat l'editor capaç de publicar en català els 'Tròpics' d'Henry Miller, o d'haver descobert Terenci Moix. L'empresari del Floïd va marcar una època a nivell iconogràfic amb els seus anuncis publicitaris o les sonades campanyes de Sant Jordi, però, sobretot, per haver estat responsable directe de campanyes no menys espectaculars, encara que desconegudes, com la recuperació de la figura del poeta Josep Carner o per haver estat el patrocinador del debut d'en Raimon a París, el 1966.        
Data: Del 20/09/2018 al 18/11/2018 Hora: Dimarts a dissabte: 11 a 14h i 17 a 20h. Diumenges i festius: 11 a 14h Lloc: Museu de Valls Descripció: Francesc Català-Roca i els seus amics artistes. Aquest 2018 es compleixen vint anys de la mort del fotògraf vallenc Francesc Català-Roca. Per aquest motiu el Museu de Valls vol presentar de nou el treball de Català. La mostra pretén posar en evidència la bona relació que tenia Català-Roca amb els seus amics artistes. En aquest sentit a l'exposició es podran veure retrats d'aquests mateixos artistes fets per Català, acompanyats d'obres d'aquests artistes provinents de la col·lecció particular del fotògraf o del fons del Museu de Valls. Els artistes retratats i representats en la mostra seran Joan Miró, Salvador Dalí, Antoni Tàpies, Eduardo Chillida, Llorenç Artigas, Antoni Clavé, Francesc Tharrats, Josep Guinovart, Modest Cuixart, Erwing Bechtold i Antonio Saura. Artistes tots ells que van marcar l'art de la segona meitat del s.XX. Des de l'any 1998 el Museu de Valls custodia la col·lecció privada del fotògraf, a on hi ha originals d'aquests artistes, gràcies a la generositat dels seus fills Martí i Andreu Català. Francesc Català-Roca (Valls, 1922 - Barcelona, 1988) va ser fill, germà i pare de fotògrafs. La seva vida va venir marcada per aquesta professió que va aprendre al costat del seu pare, Pere Català Pic, un dels millors fotògrafs dels anys trenta. Va independitzar-se del laboratori familiar l'any 1947. Va treballar per revistes i publicacions, com Destino o Revista i va il·lustrar multitud de llibres, un bon nombre d'ells sobre artistes. Va tenir una relació especial amb el pintor Joan Miró, del que en fou un dels seus grans fotògrafs. També fou molt intensa la seva relació amb l'escultor Eduardo Chillida, qui l'anomenava “mi hermano catalán”.          
Dia: 25/09/2018 Hora: 20h Lloc: Sant Roc Descripció: El 25 de setembre celebrem el naixement de Robert Gerhard Ottenwaelder amb la inauguració a Sant Roc de l’Aula Gerhard, la primera part del futur Espai de divulgació i recerca dedicat al compositor. Ens acompanyaran en aquest “bateig” l’Orquestra Robert Gerhard, de l’Escola de Música de Valls, amb una versió instrumental dels “Cantares” (1956) del nostre compositor més internacional.                                          
Data: Del 25 al 30/09/2018 Horari: De dimarts a dissabte d'11 a 14 i de 17 a 20h i diumenges i festius d'11 a 14h Lloc: Vestíbul del Museu de Valls Descripció: El Museu de Valls acollirà durant cinc dies, del 25 al 30 de setembre, una rèplica de l’obra de Santiago Sierra “Presos polítics a l’Espanya contemporània”. Es tracta de la instal·lació retirada de la fira ARCO per la seva temàtica i en què l’activista madrileny havia inclòs fotografies de presos polítics i artistes perseguits també pel contingut de la seva obra. Arran de la polèmica generada per aquesta decisió l’obra s’ha convertit en una icona de la defensa de la llibertat d’expressió. La mostra és itinerant i s’emmarca dins la campanya “Demà pots ser tu” impulsada des d’Òmnium.      
Data: 27/09/2018 Hora: 20:30 h Lloc: Teatre Principal Descripció: Robert Gerhard i el regeneracionisme català. Camerata Eduard Toldrà. Laura Farré, piano, i Edmon Colomer, director. Concert per a piano i orquestra de cordes Robert Gerhard.Serenata per a cordes Piotr Ilich Chaikovski. “La partitura, d’excel·lent qualitat i rica invenció, com ho revela el segon temps en forma de diferències, és encara resultat de la gran antinòmia que suposa Robert Gerhard: haver estat deixeble de Felip Pedrell i d’Arnold Schönberg. Antinòmia progressivament resolta pel compositor en una síntesi que sembla impossible i que es presenta real en pàgines com la que comentem, punt de trobada de dos llunyans camins: el regeneracionisme català i l’expressionisme vienès.” (Enrique Franco). Organitza: Associació Amics de la Música de Valls - Joventuts Musicals de l'Alt Camp.                
Dia: 27/09/2018 Hora: 20h Lloc: JCA Cinemes Descripció: Ballet. La Viuda Alegre, en directe des de The Australian Ballet. L’espectacle va ser estrenat a Melbourne per encàrrec per The Australian Ballet el 1974. Organitza: JCA Cinemes.                                                          
Dia: 27/09/2018 Hora: 19h Lloc: Sala d'actes antic Convent del Carme Descripció: Taula rodona: Moviments de renovació pedagògica als anys 60. A càrrec de M. Antònia Canals i escoles del CEPEPC tarragonines.                                                          
Dia: 27/09/2018 Hora: 20:30h Lloc: Restaurant Portal 22 Descripció: Sopar-tertúlia #Vallspiula amb la metgessa, teòloga i monja benedictina catalana, Teresa Forcades i Vila, sobre la situació actual de la indústria farmacèutica i la denúncia dels abusos de les grans companyies d’aquests sectors que utilitzen el seu poder econòmic per imposar els seus interessos per sobre de l’interès per la salut pública. Organitza: Equip #Vallspiula                                                            
Dia: 28/09/2018 Hora: 18:30h Lloc: Pati de Sant Roc Descripció: Presentació del llibre de Rosabel Bofarull. Xilofonada poètica a partir de poemes de Montse Ginesta. Organitza: Editorial La Musca i EMM Robert Gerhard. Col·labora: IEV.                                                              

Utilitzem cookies, tant pròpies com de tercers, per a oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Al accedir a aquest domini està acceptant la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra política de privacitat. Veure política de privacitat