L'Obra Social "la Caixa" col·labora amb els programes de Serveis Socials d'aliments, infància i violència de gènere

L'Obra Social "la Caixa" col·labora amb els programes de Serveis Socials d'aliments, infància i violència de gènere

L'Obra Social "la Caixa" col·labora amb els programes de Serveis Socials d'aliments, infància i violència de gènere

L’Obra Social “la Caixa” col·labora de nou en els programes que impulsa la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Valls. El conveni establert entre el consistori vallenc per aquest 2016 contempla que “la Caixa” finançarà amb 20.000 euros diversos projectes i serveis municipals d'atenció social, en concret en els programes de garantia alimentària, Cap Infant sense Dinar i Habitatge Segur. El regidor de Benestar Social, Jordi Cartanyà, i Àlexis Gómez, director d'Institucions de Caixabank, han signat avui el conveni.

L’Obra Social “la Caixa” col·labora en aquests tres programes que impulsa la regidoria de Serveis Socials. El projecte Cap Infant Sense Dinar té com objectiu garantir les necessitats nutricionals dels infants en situacions de vulnerabilitat, tant als col·legis a través del menjador escolar com durant el període de vacances garantint aliments a la casa de les mateixes famílies. Aquest programa està adreçat a famílies en situació econòmica desafavorida i que tenen problemes econòmics per garantir una correcta alimentació dels seus fills i a la vegada implicar i responsabilitzar als pares amb el procés de creixença i promoure el seu aprenentatge al voltant de les necessitats nutricionals dels infants. El projecte també inclou el programa Berenars, en aquest cas adreçat als infants i joves amb risc d’exclusió social que acudeixen a la tarda al Centre Obert i al Refugi, on a més de l’alimentació es garanteix un acompanyament per part dels educadors de serveis socials.

També vinculat a l’alimentació, en aquest cas per a la població de totes les edats en situació de risc social, hi ha el programa de Garantia Alimentària de la regidoria de Serveis Socials. El tercer programa, el d’Habitatge Segur, està adreçat a l’atenció per a casos de violència de gènere. D’aquesta manera, el programa estableix un circuit d’actuacions i atenció a les víctimes i la possibilitat d’estada en un habitatge per aquelles dones que pateixen violència de gènere. El programa inclou, a més del servei d’un habitatge d’estada limitada, servei de suport terapèutic i teleassistència mòbil per a les víctimes.

20 d’octubre de 2016