Vallsgenera s’adhereix a la xarxa de punts d’atenció de Reempresa en col·laboració amb la Diputació de Tarragona

Vallsgenera s’adhereix a la xarxa de punts d’atenció de Reempresa en col·laboració amb la Diputació de Tarragona

Vallsgenera s’adhereix a la xarxa de punts d’atenció de Reempresa en col·laboració amb la Diputació de Tarragona

> A la província de Tarragona hi ha hagut fins al moment més de 105 reempreses d’èxit amb una inversió induïda de prop de 4M d’euros.

>Reempresa és un projecte que s'està implementant a les comarques i municipis de Tarragona gràcies a la col·laboració entre la Diputació i la patronal Cecot.

L’Ajuntament de Valls ha acollit aquest divendres la presentació del Centre de Reempresa de Catalunya a Valls. Reempresa, disposa d’un nou punt d’atenció dins l'Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera, on ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa  com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat. 

A l’acte hi ha participat l’alcalde de Valls, Albert Batet, el diputat delegat de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació de la Diputació de Tarragona, Josep Maria Malràs, el president de Vallsgenera, Joan Carles Solé, el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad i el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer.

L’adhesió s’emmarca dins l’acord de col·laboració per difondre i estendre la Reempresa entre la Diputació de Tarragona i la Cecot amb l’objectiu de crear a Catalunya un mercat únic per a la compra-venda d’empreses.

La Diputació de Tarragona desenvolupa el treball en xarxa amb els ajuntaments i la incorporació de Vallsgenera al Centre de Reempresa de Catalunya s’emmarca en l’eix de treballar junts per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.

Afavorir la continuïtat de les empreses

Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot, és un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

L’acord d’avui significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa a la província i salvaguardar llocs de treball, tal i com s’ha demostrat en els últims anys de projecte. En aquest context, s’oferirà assessorament i s’impartirà formació per a tots dos col·lectius, cedents d’empresa i reemprenedors, sobre les característiques dels processos de compra-venda d’empreses i l’elaboració d’un Pla de Reempresa o de cessió.

Així mateix, el projecte Reempresa es complementa amb dues guies informatives –una enfocada als empresaris i l’altra per als emprenedors- i un portal web (www.reempresa.org) que recull tota la informació sobre el procés de traspàs, que permet sol·licitar assessorament i que esdevé un mercat transparent a Internet on trobar l’oferta i demanda d’empreses.

Aquesta és una aposta per promoure un mercat que segueix sent susceptible de generar un creixement econòmic. Per aquest motiu, es considera necessari promocionar, fomentar i facilitar la reempresa com un mitjà de supervivència del teixit empresarial actual i futur del municipi.

105 reempreses d’èxit a la província de Tarragona amb una inversió total induïda de prop de 4M d’euros

Actualment a la província de Tarragona ja hi ha hagut més de 105 reempreses d’èxit que han generat una inversió induïda de prop de 4M d’euros. Més concretament, a la comarca de l’Alt Camp, ja són més de 6 les reempreses d’èxit. A la comarca, aquests casos d’èxit han generat una inversió induïda de més de 250.000 euros.

Pel que fa al global del país, el nombre de reempreses d’èxit arriba ja a les 1.082 generant una inversió induïda de més de més de 52M d’euros. Per sectors, el comerç representa un 35% del total de casos d’èxit, seguit pel sector serveis i l’hostaleria que representen un 29% i un 28% de les reempreses d’èxit respectivament. La indústria o altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 8% restant.

Col·laboració Reempresa-CaixaBank

CaixaBank, compromesa amb els recolzament als emprenedors, dona suport a Reempresa amb assessorament personalitzat i productes a mida a través del programa CaixaNegocis, adreçat a microempreses, comerços i autònoms.

L’entitat ofereix als emprenedors proximitat i innovació, amb un equip de gestors especialitzats en el segment emprenedor que es desplacen al lloc de treball del client i poden fer des d’allà la tasca d’assessoria i contractació de productes gràcies a eines tecnològiques avançades.

Així mateix, CaixaBank ofereix noves solucions de productes i serveis als emprenedors. Entre d’altres avantatges, disposa d’una línia de crèdit de 175 milions per a finançar tant les operacions d'adquisició i traspàs com la posada en marxa de la nova etapa de les empreses.

Actualment, CaixaBank és l’entitat líder en el segment de professionals i autònoms, amb més d'1,3 milions de clients i una penetració dels 31,19%.