Valls bat rècords amb la Gran Festa de la Calçotada

Valls bat rècords amb la Gran Festa de la Calçotada

Valls bat rècords amb la Gran Festa de la Calçotada

Valls ha celebrat aquest diumenge 29 de gener la 36a Gran Festa de la Calçotada, batent rècords d'assistència amb la que és la gran celebració popular gastronòmica de Catalunya. La Festa -iniciada l'any 1982, i que se celebra cada any, el darrer diumenge de gener-, ha reunit una multitud de visitants pels carrers del Barri Antic per viure i assaborir els aromes i els sabors de la típica calçotada de Valls

A partir de les deu del matí de diumenge, els carrers i les places han estat escenari d'una varietat d'actes: els mercats de la Calçotada; les cercaviles de la calçotada i mostra de danses de carrer amb la participació de grallers, gegants... Tot això ha conferit animació i ambient de festa a la ciutat. A la plaça de l'Oli, s'han fet les demostracions de coure calçots; a la plaça del Blat, el 30è Concurs de Cultivadors de Calçots i el 26è Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls, amb demostracions de com es fa la típica salsa. A partir de la una del migdia, a les places de l'Oli i de la Zeta s'ha fet la degustació popular de la calçotada; també s'han preparat graelles per coure carn, llonganissa, botifarra de Valls..., a la brasa. A la mateixa hora, a la plaça del Pati s'ha fet el 32è Concurs de Menjar Calçots, amb l'objectiu de conèixer la xifra màxima de degustació de calçots en un temps determinat, i altres actes. En iniciar el Concurs, les Colles Vella i Joves dels Xiquets de Valls, han enlairat els seus pilars.

La ciutat de Valls ha obert els seus braços a totes les persones que es desplacin a la capital de l'Alt Camp per viure una jornada típica, gastronòmica i popular d'exaltació de la calçotada, amb el regust que comporta una festa viscuda a la pròpia ciutat d'origen, pòrtic d'una plena temporada calçotaire que es perllonga fins tot l'abril. A Valls es fan calçotades de novembre a abril, però la Festa de la Calçotada, representa l’entrada del fort de la temporada de calçotades.

La Gran Festa de la Calçotada és organitzada, conjuntament, per l'Excm. Ajuntament de Valls, Cambra de Comerç i Indústria de Valls, Societat Agrícola i Secció de Crèdit de Valls, SCCL, Gremi de Restauradors de Valls i l’Alt Camp, Comerç de Valls, amb el suport de l'Excma. Diputació de Tarragona i amb la col.laboració del Port de Tarragona, Repsol, Consorci Zona Franca, Unió Anelles de la Flama, Societat de Sant Antoni de Valls, Societat Coral Aroma Vallenca, Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida “Calçot de Valls”, Institut d’Estudis Vallencs, ONCE, Cartonatges Trilla, Vermut Miró Roig, Salses Fruits S&P, Vins DO Tarragona i cerveses San Miguel. I amb el patrocini de Cafès Brasília.

Mercat i mostra de la cuina del calçot

El Mercat de la Calçotada i la Mostra de Cuina del Calçot van obrir les seves portes el dissabte dia 28 al matí fins al diumenge 29. Les dues activitats, organitzades per la regidoria de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Valls, són el preludi de la Gran Festa de la Calçotada que se celebrarà el diumenge 29 a partir de les 10 del matí.

L'Associació de Restauradors de Valls organitza una Mostra de Cuina del Calçot al Pati de Valls. La Mostra va obrir les portes el dissabte a les 10 del matí fins a les 15 hores i de 17 hores fins a les 21.00 hores; i diumenge 29, de 10 a 15 hores. La mostra va consistir en tapes i racions en les quals el calçot de Valls serà el protagonista principal. Els establiments participants van ser: ForEvents, Portal22, Magatzem del Vermut, Cal GAnxo, Eclis, Bou, Mallol, Luga, Planeta Kasteller i K de Valls. Totes les especialitzats a base de calçot es podien maridar amb els vins de la DO Tarragona. Durant tot el dissabte, la Mostra de Cuina del Calçot també va organitzar actuacions musicals i activitats infantils per fer-la més atractiva per al públic jove i familiar.

Paral·lelament, el Mercat de la Calçotada va reunir unes parades de marxats el dissabte 28 de gener (entre les 10 del matí i les 8 del vespre) i el diumenge 29 (de 10 del matí a 3 de la tarda) relacionades amb l'alimentació, productes naturals i d'artesania popular, al passeig de l'Estació.

A més, els visitants que s'han apropat a Valls durant aquests dos dies, també han pogut veure una concentració de cotxes de la marca Citroën 2CV organitzada pel Tarragona 2 CV Club que romandran exposats a la plaça del Quarter la tarda del dissabte (de 10 a 20 h.) i el matí de diumenge (de 10h a 20h).

>> WEB DE LA GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA: Consulta tot el programa d'actes i tota la informació relacionada amb la festa