El projecte Camp de Valls- Parc industrial de l'Alt Camp inventariarà els actius industrials i les necessitats de cadascun dels municipis membre

El projecte Camp de Valls- Parc industrial de l'Alt Camp inventariarà els actius industrials i les necessitats de cadascun dels municipis membre

El projecte Camp de Valls- Parc industrial de l'Alt Camp inventariarà els actius industrials i les necessitats de cadascun dels municipis membre

> S’activen les visites a empreses de tot l’Alt Camp per fomentar la seva adhesió al projecte

«Camp de Valls – Parc Industrial de l’Alt Camp» procedirà en els propers mesos a inventariar els actius industrials, les prioritats i necessitats de cadascun dels dotze municipis membres del projecte. Aquest és un dels acords assolits en la reunió mantinguda la setmana passada a Vila-rodona entre alcaldes, regidors i tècnics municipals dels diferents consistoris que s’han sumat a la iniciativa.

L’objectiu de l’elaboració d’aquest inventari és detallar les potencialitats de les empreses de la comarca i la disponibilitat de sòl industrial per tal de sumar de manera conjunta en la promoció industrial de l’Alt Camp i la captació de noves empreses. D’aquesta manera, els serveis tècnics de l’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera iniciarà de manera immediata les reunions amb tots els ajuntaments per elaborar aquest inventari que també inclourà la detecció de les necessitats i prioritats que estableixin els diferents municipis. En aquest sentit, tal com s’estableix en el pacte industrial subscrit el passat 12 de gener d’adhesió dels 12 municipis de l’Alt Camp al projecte «Camp de Valls» es treballarà de manera conjunta per establir les línies d’actuació i es comptarà amb més força per afrontar i resoldre les necessitats que en matèria industrial pugui tenir la comarca.

En la reunió celebrada a Vila-rodona la setmana passada també es va prendre l’acord d’ampliar les visites a empreses a tots els municipis integrants del Pacte, per informar-los del projecte i sol·licitar la seva adhesió. El pacte de Parc Industrial de l’Alt Camp té com un dels seus pilars centrals la col·laboració entre la iniciativa privada i pública i, per aquest motiu, es vol ampliar el nombre d’empreses adherides per sumar a tot el projecte.

D’altra banda, es va informar que en les properes setmanes s’iniciaran també les visites a diferents agents econòmics i institucionals de la demarcació de Tarragona i Catalunya per presentar el Pacte. Així, s’iniciaran els contactes amb la Diputació de Tarragona, el Port de Tarragona, organismes com Acció i Incasol, així com diferents federacions i associacions empresarials.

En aquests moments s’està treballant també en la fórmula jurídica que acabarà adoptant el Pacte, però ja s’ha avançat en la formació d’un Consell Director que, a més dels municipis, també inclouria empreses i representants de cinc sectors industrials estratègics com són els de l’automoció, logística, agroalimentari, paper i materials per a la construcció.

 

El Pacte Camp de Valls – Parc Industrial de l’Alt Camp vol afavorir, a partir d’estratègies conjuntes, la captació de noves empreses i la creació d’ocupació per la millora de la competitivitat econòmica de la comarca. El pla ha rebut el suport del Programa de Projectes Innovadors i Experimentals que impulsa el Servei d’Ocupació de la Generalitat i s’ha fixat consolidar el paper de l’Alt Camp com a pol industrial estratègic del sud de Catalunya. Formen part del Pacte els municipis d’Alcover, Alió, Bràfim, el Pla de Santa Maria, els Garidells, la Riba, Puigpelat, Rodonyà, Vallmoll, Valls, Vila-rodona i Vilabella.