Arrenca la temporada 2017 dels Teatres de Valls

Arrenca la temporada 2017 dels Teatres de Valls

> Dissabte comença la temporada familiar i diumenge la d’adults

> Comença al vestíbul del Principal «El racó dels petits inquiets» de l’Escola de l’Espectador

> Abonaments familiars i d’adults estan disponibles fins al dissabte

El proper cap de setmana els Teatres de Valls alçaran el teló tant a la temporada familiar com a la d’adults. Dissabte 18 a la tarda serà el torn de les famílies i els nens al Teatre Principal amb la companyia L’Estaquirot i l’espectacle En Jan tot li fan. Diumenge 19 també a la tarda l’acció es traslladarà al Centre Cultural amb El bon pare, la tragicomèdia sobre els secrets d'una família, protagonitzada per Lluís Soler, Teresa Vallicrosa, Georgina Latre i Eduard Buch. Fins al dissabte es poden obtenir els abonaments tant familiars com d’adults, a la taquilla del Teatre Principal.

La propera temporada teatral 2017 arriba al Centre Cultural de Valls amb l’espectacle El bon pare. Estrenat durant el darrer Festival d’estiu Grec de Barcelona, és el primer dels espectacles de l’abonament que compta amb tres autors catalans dirigits per tres directors també del país. Mostra que la paternitat és un ofici difícil tot fent una crítica a l’obsessió per aconseguir la perfecció i la necessitat de controlar el món.

A Roger Denís, l'alcalde d'una ciutat petita, no li poden anar millor les coses. No es pot queixar de la seva carrera política i, a més, té una família que se l'estima. La seva filla adolescent ha tornat a casa, i això, que de fet era una bona notícia, s'acabarà convertint en un problema greu, ja que amb ella ha aparegut un vídeo a Internet que li ha fet veure coses de la noia que no sabia ni volia saber. Denís es pensava que una educació moderna i tolerant era la millor garantia per estalviar-se disgustos com els que veu venir. Alhora, descobreix que fins ara tothom a casa li ha dit que era un bon pare per tenir-lo tranquil però, de fet, no ha intervingut en cap decisió familiar important els últims anys. A poc a poc cauran les màscares i afloraran els secrets ocults. Els descobriments brutals als quals s'enfrontarà Roger Denís faran trontollar els principis de la seva vida i el convertiran en protagonista d'una comèdia inquietant.

El bon pare és el nou text de David Plana, un dels grans noms del teatre contemporani català que ha signat obres que van de Mala sang a Dia de partit, passant per La dona incompleta. Un gran repartiment que inclou Lluís Soler i Teresa Vallicrosa junt a Georgina Latre i Eduard Buch, posa en escena una peça que farà pensar als espectadors si tot és, realment, com els havien fet creure.

L’espectacle forma part del programa Promoció Jove dels Teatres de Valls que facilita preus avantatjosos per als menors de 30 anys durant els darrers 30 minuts abans de l’inici de la funció, ja que per 3 euros poden obtenir una entrada. El bon pare començarà a les 18 h al Centre Cultural. Fins al dissabte aquest espectacle es pot també obtenir a taquilla dins el nou abonament, que inclou la hilarant comèdia de sofà Avui no sopem per riure de les coses de cada dia, esdevinguda l'èxit de la darrera temporada de tardor als teatres de Barcelona; i Infàmia, un esplèndid text sobre el teatre dins el teatre amb la combinatòria d'actors consagrats com Emma Vilarasau i Jordi Bosch.

> També Temporada Familiar

Els més petits de la casa també estan d’estrena aquest cap de setmana, ja que la nova temporada 2017 compta amb la programació familiar de les tardes de dissabte, que s’encetarà aquest dissabte 18 amb la Companyia L’Estaquirot i el muntatge En Jan tot li fan, a les 18 h al Teatre Principal. La veterana companyia de Vilanova i la Geltrú presenta per a les famílies la història d'en Jan, un nen que a casa li feien tot, així que no li calia aprendre a fer res si ell no volia. Quan es va fer gran, va tenir un ajudant, en Nicolau, que també li feia tot. Però quan en Nicolau va tenir prou diners, se'n volia anar a viure tranquil a les Illes Verdes. En Jan no sabia viure sense ajut: ni vestir-se, ni cordar-se les sabates, ni tan sols de menjar-se la sopa era capaç.

Aquest espectacle va ser guardonat amb el Premi Feten 2016 al millor espectacle de titelles, dins la reconeguda Fira Europea de Teatre familiar que se celebra cada any a Gijón. Fins al dissabte, junt amb les localitats de la companyia Estaquirot, també es pot obtenir l’abonament familiar amb els espectacles de Les Bianchis i Les Supertietes (11 de març), i Teatre al detall i El llepafils (8 d'abril).

La temporada familiar també servirà per estrenar una nova iniciativa de l’Escola de l’Espectador dels Teatres de Valls. “El racó dels petits inquiets” oferirà cada tarda d’espectacle familiar, mitja hora abans que comenci la funció, la possibilitat de llegir contes i deixar-se endur per la imaginació, en una proposta creada per als més petits de la casa al vestíbul del Principal.

La venda dels abonaments i de les entrades es desenvolupa en horari especial ampliat, de dilluns a dissabte, de 12 a 14 h i de 18 a 20 h, fins al dissabte 18 de febrer. Les localitats soltes també es poden adquirir les 24 hores al web www.ticketea.com així com al telefon 902 044 226.