L'escola de música Robert Gerhard inicia el projecte educatiu Escola Oberta

L'escola de música Robert Gerhard inicia el projecte educatiu Escola Oberta

L'escola de música Robert Gerhard inicia el projecte educatiu Escola Oberta

> El projecte Escola Oberta vol fer de la música una eina de participació i integració social.

> L'escola municipal compleix 30 anys i ho celebra amb nova imatge corporativa.

> Del 24 al 26 de febrer es realitzarà un intercanvi amb alumnes i professors de l'escola holandesa Fluxus.

L'Escola Municipal de Música Robert Gerhard ha presentat el projecte Escola Oberta, un programa educatiu que neix amb la voluntat d’apostar per la igualtat d’oportunitats en el camp de l’educació artística, i, en concret, la musical. L'objectiu del projecte és fer ús de la música com a eina de participació i integració social, per fer una ciutat més inclusiva.

L'escola ha detectat que hi ha un sector de la ciutadania que per motius econòmics, culturals o religiosos, no s'atansa al centre ni se sent partícip de l'oferta artística que en aquests moments hi ha al municipi. Per això, aquestes famílies podran beneficiar-se d'aquest servei participant en algun dels tallers anuals que s'oferiran: taller de percussió, taller de coral i taller d'Orquestra Orff. D’aquesta manera, per 50 euros anuals els nens i nenes que ho desitgin podran viure la pràctica de la música durant tres hores a la setmana i en horari extraescolar.

Després de tres dècades formant persones, l'escola de música segueix treballant amb il·lusió i buscant la millor manera d'oferir els seus serveis a la ciutadania vallenca amb la voluntat d'arribar a totes les edats, totes les capacitats, tots els interessos i totes les economies tal i com suggereixen els preceptes de les escoles de música europees. En els darrers anys l'escola ha crescut en alumnat i oferta formativa, i ha consolidat projectes socials com són la Xilofonada Poètica on hi participen totes les escoles públiques de la ciutat o el projecte d'Orquestra a l'institut que s'ofereix als cinc instituts vallencs.

Nova etapa, nova imatge

En aquesta nova etapa també s'ha apostat per una actualització de la imatge corporativa de l'escola de música Robert Gerhard, renovant els colors i els logotips que la representen i que conformen els trets i la personalitat visual amb la que s'identifica. Per la creació del disseny s'ha comptat amb la participació de l'empresa local PXL i la implicació de l'AMPA de l'escola a l'hora de seleccionar-ne les propostes.

Intercanvi amb l'escola holandesa Fluxus

El 24, 25 i el 26 de febrer l'escola acollirà alumnes i professors de l'escola Fluxus, procedents de la ciutat holandesa de Zaandam. Un dels principals objectius de l'escola és no quedar-se en la mera formació artística sinó influir en la formació general dels alumnes. Per això, des de fa sis anys l'escola incentiva els intercanvis amb altres centres on alumnes i professors viuen durant uns dies amb altres famílies i altres realitats que conviden a la reflexió i desperten la curiositat.

De divendres a diumenge es visitarà la ciutat vallenca, el Reial Monestir de Santes Creus o el museu de la vida rural de l'espluga de Francolí. El divendres a les 17.00 hores hi haurà la rebuda oficial a l'Ajuntament i el dissabte 25 a les 19.00 hores i el Teatre Principal acollirà un concert conjunt entre l'escola holandesa i la vallenca.