Entra en funcionament l'APP 'Aparc APP' que permetrà aparcar en zona blava sense passar pel parquímetre i pagant per temps real

Entra en funcionament l'APP 'Aparc APP' que permetrà aparcar en zona blava sense passar pel parquímetre i pagant per temps real

Entra en funcionament l'APP 'Aparc APP' que permetrà aparcar en zona blava sense passar pel parquímetre i pagant per temps real

> L’aplicació facilita l’estacionament de curta durada per a compres i gestions ràpides

> L'Ajuntament també implementarà properament el sistema 'Park&Ride' a la ciutat

Aquest mes de febrer ha entrat en funcionament una nova aplicació per a mòbils que permetrà aparcar en zona blava sense passar pel parquímetre i pagant pel temps real d’estacionament. La nova ‘AparcApp’, impulsada per l’empresa municipal d’aparcaments VIAS SAM, no tindrà cap cost per l'usuari que no haurà d'avançar diners ja que el pagament serà ajustat al temps real d’estacionament i es farà des de la mateixa APP.

Aquest sistema gratuït d'aparcament facilita informació sobre la ubicació de les zones d'estacionament regulat i dels aparcaments soterrats així com informació de densitat d'ocupació en temps real i posa a disposició del ciutadà informació disponible a través de la web municipal. Des de la mateixa APP al telèfon mòbil, una vegada aparcat, es pot activar el pagament de la zona blava sense necessitat de desplaçar-se al parquímetre per introduir monedes o targeta i retirar un tiquet. A més, l’aplicació facilita l’estacionament de curta durada per a compres i gestions ràpides.

El comerç local també se'n veurà beneficiat ja que disposarà a través de l'aplicació d'un sistema de publicitat geolocalitzada que permetrà arribar als clients que hagin aparcat a prop. A més, els comerços podran generar a través d' 'AparcApp' tiquets amb saldo d'estacionament, que podran entregar als seus clients, i així facilitar-ne l'estacionament proper.

En els propers dies s’iniciarà la promoció de l’APP a través de díptics i material informatiu. La nova aplicació està disponible gratuïtament a través de l’App Store i Android.

Entrada en funcionament també del sistema 'Park&Ride'

D’altra banda, l'Ajuntament de Valls implementarà properament el sistema d'aparcament 'Park&Ride' que permetrà als ciutadans que estudien o treballen fora de la ciutat puguin accedir amb facilitat al servei de transport públic interurbà estacionant a prop de les estacions d’autobús i de ferrocarril.

Les persones interessades a utilitzar aquestes places d'estacionament s'han de registrar a les dependències de VIAS S.A.M. a la Muralla de St. Antoni 8, on cal presentar l' acreditació de treballar o estudiar en algunes de les poblacions connectades amb Valls amb autobús interurbà o tren. Una vegada registrades rebran una targeta identificativa per a deixar en lloc visible a l'interior del vehicle que caldrà acompanyar del tiquet corresponent.

La mesura, que s'aplicarà a les zones pròximes a l'estació d'autobús i a la plaça de l'estació de ferrocarril, tindrà un cost de tarifa més econòmic que la resta de zones blaves. Així, estacionar mig dia costarà 0'5 euros i 1 euro per aparcar un dia sencer.

El nou sistema d'aparcament va dirigit a aquells usuaris que per raó d'estudis o de treball utilitzen el vehicle privat per arribar a l'estació de trens o d'autobusos per desplaçar-se posteriorment a una altra població de pas per les línies de transport públic.