Xerrada informativa sobre les clàusules sòl

Xerrada informativa sobre les clàusules sòl

> L'activitat tindrà lloc al Convent del Carme el proper 1 de març.

El proper 1 de març a les 19h el Convent del Carme acollirà una xerrada informativa sobre les clàusules sòl. Després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que suspèn les clàusules sòl, l'Ajuntament de Valls des de la Taula per l'habitatge Social conjuntament amb l'OCIC Alt Camp i l' Oficina Local d'habitatge de Valls ha organitzat una xerrada informativa per resoldre els dubtes entorn aquesta temàtica.

El Tribunal de Luxemburg ha dictaminat que la banca espanyola ha de retornar íntegrament els diners cobrats de més en les hipoteques per aquestes clàusules, també amb anterioritat a la seva anul·lació el maig de 2013 per part del Tribunal Suprem. Per aquesta raó des de la Taula d'habitatge social de l'Ajuntament de Valls es veu la necessitat de proporcionar la informació necessària i crear un debat públic.

Els ponents de la xerrada seran Àlex Dauén, coordinador General de l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya (AICEC-ADICAE) i Lurdes Quintero, representant de l' OCIC Consell Comarcal que, respondran preguntes com què cal fer per recuperar els diners que es van pagar, on cal recórrer o qui hi té dret.

Des de la regidoria d'habitatge de l'Ajuntament de Valls es farà un protocol de funcionament per a que tots aquells ciutadans resolguin els dubtes sobre les passes que han de seguir per recuperar les seves inversions.