Valls escalfa motors per una nova edició de la Marató de Donació de Sang

Valls escalfa motors per una nova edició de la Marató de Donació de Sang

Valls escalfa motors per una nova edició de la Marató de Donació de Sang

> Durant la jornada s'ha organitzat una xocolatada i actuacions musicals a càrrec de l'escola de Dansa Adagi i de la Coral Suite Cor.

> S'obsequiarà a 400 donants amb entrades pel JCA Cinemes.

La nova edició de la Marató de Donació de Sang a Valls es celebrarà a Valls el proper dimecres 22 de març de 9h a 21h. Durant la jornada, que tindrà lloc per primera vegada al Centre Cultural Municipal, s'han organitzat activitats lúdiques amb l'objectiu d'amenitzar la donació de sang. La Marató l'ha presentat aquest matí en roda de premsa l'alcalde de Valls, Albert Batet, el regidor de Salut, Martí Barberà, el president de l'Associació de Donants de Sang de l'Alt Camp, Josep M. Manresa, i la directora del Banc de Sang i Teixits del Camp de Tarragona, la doctora Virginia Callao.

A les 17h tindrà lloc la xocolatada, de les 17.30h a les 18.15h actuarà Infinity Dansa, de les 19h a les 19.45h actuarà l'escola Dansa Adagi, de les 19.45h a les 20:15h ho farà el Cuadro flamenco Hierbabuena de David Cano de Puigpelat i de les 20.30h a les 20.45h els protagonistes seran la Coral Suite Cor. A més a més, durant la jornada s'obsequiarà els donants amb entrades -fins a 400- pel JCA Cinemes Tarragona a Valls, amb un obsequi de Goma Camps i amb 400 vals de vermut a càrrec de Vermut Montseta.

A mesura que avanci el dia, s’anirà actualitzant el marcador electrònic amb els donants que es vagin comptabilitzant. S’ha creat l’etiqueta #MSangValls per difondre l’esdeveniment a les xarxes socials.

L' Ajuntament de Valls així com altres empreses privades col·laboraran fent “donació de temps”, és a dir, posaran a disposició dels seus treballadors temps durant la jornada laboral del mateix dia 22 per a fer donacions.

Així mateix, empreses com Europastry, Patates Palau, Pastisseria Valls, Fundació Ametller, Pim Pam, Pa de Pa, El nostre Forn, Ca la Tieta, Forn la Barcelonesa, Fabra, Ve de gust, Forn Barri les comarques, Forn Manel, Forn Pie, Forn Santacana i Forn de Santa Úrsula col·laboraran amb el refrigeri.

Amb l'eslògan "La teva sang diu coses. Comparteix-les" la Marató pretén posar en relleu la informació que es pot saber d' una persona a partir del grup sanguini. Per aquesta raó, totes les persones que donin sang rebran una carta amb els resultats de l'analítica de la donació i el seu grup sanguini.

La principal fita de la jornada és sensibilitzar sobre el greu problema de la manca de sang, captar nous donants així com incrementar el nombre de donacions. Per aquesta raó, per facilitar les donacions, hi haurà places reservades per als donants de sang al pàrquing del davant del Centre Cultural. Hi haurà un senyal indicatiu a l'entrada del pàrquing.
Cada dia, tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d'intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions. D'aquesta manera la Marató de Donació de Sang és una oportunitat per fer un gest altruista d’una manera senzilla i ràpida. Els requisits per a fer donacions són tenir més de 18 anys i pesar com a mínim 50 quilos. Tot i així, cal recordar que que els homes poden donar fins a 4 vegades a l'any i les dones, 3, sempre i quan es respecti l'interval mínim de dos mesos entre donacions.

La Marató, que es realitzarà al Centre Cultural Municipal, ha estat organitzada des del Banc de Sang i Teixits (BST) conjuntament amb l'Ajuntament de Valls, l'Associació de Donants de Sang de l'Alt Camp, el Patronat d’Esports de Valls i el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona. Cal recordar que per donar sang s'ha de portar el DNI. Per més informació cal adreçar-se a Miriam Gili al telèfon 687 887 114 i a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., o bé, al 977 636 007 de l'Ajuntament i a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..