S'aprova definitivament el projecte urbanístic del carrer Jacint Verdaguer

S'aprova definitivament el projecte urbanístic del carrer Jacint Verdaguer

La Junta ha aprovat de manera definivia el projecte de millora del paviment i els serveis del carrer Jacint Verdaguer que preveu una inversió de 99.400 euros IVA inclòs. A més de la renovació de la totalitat del ferm, el projecte preveu la modernització dels serveis públics de clavegueram, aigua, electricitat i enllumenat, així com el soterrament de les línies de telefonia i eliminació de traspassos aeris de cables. El carrer serà de plataforma única. Per una major seguretat en aquest carrer, estret però amb molt de trànsit ja que comunica la muralla de Sant Antoni amb la carretera de Montblanc, està prevista la col·locació de pilones, a banda i banda, per delimitar els espais reservats a vianants i, a la vegada, limitar la velocitat de circulació. Amb aquests mateixos objectius de fer compatible la seguretat dels vianants i la comoditat de la mobilitat, amb la reforma urbanística també es mantindrà en tot el recorregut del carrer Jacint Verdaguer la mateixa alçada a la via que s’assoleix amb el remuntable i pas de vianants actual situat a la cruïlla amb la muralla i el carrer Miralbosch.

Altres acords de la Junta de Govern

- Aprovació definitiva del projecte de millora de l’aparcament de Mossos d’Esquadra. La Junta de Govern ha aprovat, de manera definitiva, el projecte d’adequació de l’entorn de l’aparcament de Mossos d’Esquadra que, amb una inversió de 69.826 euros, s’executarà durant el 2017. Aquest projecte contempla la instal·lació de mobiliari urbà com papereres, pilones o bancs. També s’ha previst plantar-hi arbres i, en un punt situat a tocar del carrer de Sant Úrsula, hi haurà un espai de jocs infantils pintats a terra.

- Taula del Francolí. La Junta de Govern va aprovar promoure la creació de l’anomenada Taula del Francolí, una iniciativa de la Diputació de Tarragona i dels ajuntaments situats a l’entorn del riu Francolí que té com a finalitat la coordinació d’esforços per la millora de l’entorn fluvial per tal de recuperar els seus valors naturals i paisatgístics. La Taula del Francolí es planteja impulsar la creació d’una via blava mitjançant la restauració i habilitació d’un camí, adjacent al riu, que enllaci els municipis i les comarques que travessa com a connector territorial.

- Adjudicació del contracte de millora de senyalització urbana. La Junta ha aprovat adjudicar a l’empresa Proseñal per 156.332 euros IVA inclòs el contracte de subministrament i instal·lació per la millora integral de tota la senyalització urbana de Valls.

- Subvenció a la Cambra de Comerç per l’organització de la Gran Festa de la Calçotada. La Junta de Govern ha donat el vist-i-plau al conveni de subvenció de 6.800 euros a la Cambra de Comerç per l’organització de la Gran Festa de la Calçotada celebrada a Valls el passat 29 de gener.