L'ús de l'autobús urbà creix en més d' 11.000 viatgers amb la gratuïtat per als jubilats

L'ús de l'autobús urbà creix en més d' 11.000 viatgers amb la gratuïtat per als jubilats

L'ús de l'autobús urbà creix en més d' 11.000 viatgers amb la gratuïtat per als jubilats

> Rècord de passatgers el 2016, amb l’entrada en vigor de la Targeta de Transport Social que ja beneficia a més de 750 persones

L’ús del servei de l’autobús urbà va batre el seu rècord d’usuaris l’any 2016, amb un total de 88.763 passatgers. D’aquesta manera, el nombre de viatgers s’ha incrementat en un sol any en més d’11.600 persones, coincidint amb l’entrada en servei de la Targeta Social de Transport Urbà que ha introduït la gratuïtat per als jubilats.

La Targeta va entrar en vigor el passat mes de juny i la gratuïtat per a jubilats s’ha traduït d’una manera directa en el nombre de viatgers que, durant el segon semestre de 2016 va augmentar en més d’un 27% respecte el mateix període de l’any 2015. Així, mentre que en anys anteriors les mitjanes mensuals de viatgers es movien entre els 6.000 i els 7000 usuaris, a partir del segon semestre de l’any passat les xifres s’han multiplicat fins als 8.000 usuaris i han arribat a superar els 9.200, com va succeir el passat mes d’octubre, més rècord en nombre de passatgers.

Amb la gratuïtat per a les persones grans s’ha volgut facilitar la seva mobilitat per la ciutat, fent més còmode l’accés al centre, zona comercial i serveis i equipaments públics connectats per l’autobús urbà com, per exemple, l’Hospital de Valls o el Centre d’Assistència Primària. La gran majoria de les 755 persones que compten amb la targeta són jubilats (623 usuaris), però també beneficia a menors de 18 anys de família nombrosa (62), persones en situació de vulnerabilitat econòmica o social (69). Per zones geogràfiques, els titulars de la targeta de l’autobús urbà estan molt repartits per tota la ciutat, destacant però els usuaris dels barris nord com Fornàs, Santa Úrsula, Alt Camp, Santa Gemma, Cases Verdes, Miramar i Nou Miramar que sumen 231 usuaris, els barris de Bon Sol, Colla Vella i Pisos de Clols (75) o, al sud, de les Comarques i Mas Clariana (61).

La gratuïtat per a jubilats aplicada ha coincidit en el temps amb les millores que des de la regidoria de Mobilitat s’han anat introduint en el servei, entre elles la renovació d’un dels tres vehicles de la flota a finals de l’any 2015. El nou autobús és molt més respectuós amb el medi ambient ja que redueix en més de 3/4 parts les emissions de CO2, consumeix un 17% menys i produeix molts menys sorolls de motor. A més, amb la renovació del vehicle s’ha equipat amb wifi gratuït tots els autobusos de la flota.

Com sol·licitar la targeta de l’autobús?
La gratuïtat per a jubilats empadronats a Valls i usuaris de la Targeta Social de Transport Urbà dóna dret a viatjar sense limitacions per totes les línies. La sol·licitud està permanentment oberta i tots els interessats que encara no comptin amb la targeta poden adreçar-se a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament aportant l’original i una fotocòpia del DNI, una fotografia de carnet actualitzada i 3 euros que es corresponen als costos d’expedició de la targeta. Al cap de pocs dies, l’usuari pot recollir a la mateixa OAC la nova targeta que acredita que pot viatjar gratuïtament.