Vallsgenera presenta dos programes de formació i ocupació per a joves

Vallsgenera presenta dos programes de formació i ocupació per a joves

Vallsgenera presenta dos programes de formació i ocupació per a joves

Un total de 78 joves es podran beneficiar al llarg d'aquest any d'un dels dos programes d'ocupació, formació i inserció laboral impulsats per Vallsgenera. Aquests projectes, que han presentat aquest matí l'alcalde de Valls, Albert Batet, i el regidor d'ocupació, Joan Carles Solé, i la directora de l'Oficina de Treball de la Generalitat de Valls, Teresa Bergadà, estan subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

El programa Joves per l'ocupació 2016, va dirigit a 54 joves, d'entre 16 a 25 anys. En aquest programa s'ofereixen 300 hores de formació professional per als següents oficis: auxiliar de perruqueria, auxiliar de comerç, auxiliar d'electricitat de manteniment, auxiliar de manteniment de vehicles i auxiliar de cuina. El programa també inclou 80 hores de pràctiques no laborals, suport i tutorització a l'Institut Obert de Catalunya (IOC), i contracte laboral durant sis mesos fiançat per la Generalitat.

Per altra banda, el programa de Formació i Inserció 2016, va dirigit a 24 joves, d'entre 16 a 21 anys, que no disposen de l'ESO. En aquest s'ofereix 420 hores de formació professionalitzadora pel següents oficis: auxiliars d'arts gràfiques i serigafria i auxiliar d'imatge personal. El programa també inclou formació complementaria de 400 hores en matèries com anglès, matemàtiques, català i castellà per a la preparació de les proves d'accés de grau mitjà. Així com 180 hores de pràctiques no laborals en empreses.