Tot apunt per la gran escudellada popular andorrana a la plaça de l'Oli

Tot apunt per la gran escudellada popular andorrana a la plaça de l'Oli

Tot apunt per la gran escudellada popular andorrana a la plaça de l'Oli

> Els tiquets tenen un preu de set euros i es poden adquirir a l'Oficina Municipal d'Informació i Turisme o el mateix dia.

Aquest diumenge dia 26 de març se celebra la tradicional escudellada organitzada per l'Ajuntament de Valls i Andorra la Vella en commemoració dels 50 anys d'agermanament de les dues ciutats. La cita gastronòmica, que s'emmarca en els actes d'intercanvi de tradicions que les dues ciutats mantenen des de 1967, a les 13h a la plaça de l'Oli.

A un preu de set euros es poden adquirir a l'Oficina Municipal d'Informació i Turisme (situada al carrer de la Cort número 61) els tiquets per a l'escudellada que inclou la degustació de l'escudella, un plat de ceràmica commemoratiu dels 50 anys d'agermanament, una cullera de fusta, pa i vi. També es podran adquirir tiquets el mateix dia 26 a partir de les 12h a la plaça de l'Oli.

Els actes d'agermanament entre les dues localitats van començar el passat 12 de febrer a Andorra amb una calçotada popular on s'hi van repartir 600 racions de calçots. La segona cita serà aquest diumenge a la ciutat de Valls amb l' escudellada popular i, de cara a l'agost, està previst que se celebrin dues trobades més: el dia 1 a Valls i el dia 6, coincidint amb la Festa Major, a Andorra la Vella.

La història d'aquest tradicional plat andorrà comença a principis dels anys 70, quan uns amics de l'avinguda Meritxell d'Andorra La Vella que celebraven el dia de Sant Antoni van decidir festejar-ho a l'entorn dels seus negocis oferint escudella i carn d'olla als veïns i conciutadans. D'aquesta manera es recuperava una tradició centenària que se celebrava per la festivitat de Sant Antoni, i s'acostumava a repartir menjar entre els andorrans de la Parròquia. Més tard, i a causa de la multitud que s'aplegava en aquell punt, es va decidir traslladar la celebració al centre d'Andorra la Vella: primer a la plaça Rebés i després a la plaça del Poble. A partir de llavors es constituí la Confraria d'Escudellaires, responsables de l'Escudella de Sant Antoni d'Andorra la Vella. Aquesta tradició s'ha convertit quaranta anys després en una cita indispensable que ha arrelat amb vigor en el calendari de festes d'Andorra La Vella i ara també de la ciutat de Valls.

Premsa Ajuntament de Valls