L'Ajuntament de Valls instal·larà parcs de salut per promoure l'esport als barris

L'Ajuntament de Valls instal·larà parcs de salut per promoure l'esport als barris

L'Ajuntament de Valls instal·larà parcs de salut per promoure l'esport als barris

> Aquest any s’instal·laran els dos primers als barris de Sant Josep Obrer i al Fornàs i ja n’ha projectat quatre més a les Comarques, la Xamora, el Vilar i la plaça del Quarter.

L'Ajuntament de Valls, des de les regidories de Via Pública i Esports, instal·larà durant els propers anys sis parcs urbans de salut en diverses zones de la ciutat amb l'objectiu de promoure l'esport entre els vallencs i les vallenques. Aquests parcs estan especialment recomanats per a adults i també joves, a partir d’una alçada de 1,40m, independentment de les habilitats que té l’usuari i, per tant, adequats per a principiants i també per a persones que realitzen exercici físic habitualment.

Els parcs de salut estaran ubicats als barris del Fornàs, la Xamora, les Comarques, el Vilar i Sant Josep Obrer i també a la plaça del Quarter, al centre de la ciutat. Els dos primers, que s’instal·laran enguany mateix seran a Sant Josep Obrer, en concret, a l’espai lliure situat al carrer Sor Filomena Ferrer, i al Fornàs, al carrer Francesc Gumà i Farran, a tocar de l’actual zona de jocs infantils.

L'Ajuntament i el Patronat Municipal d’Esports ja fa dos anys que treballen en la instal·lació d'aquests parcs com un espai de trobada, per fer esport i salut. La inversió global, un cop es completi la instal·lació d’aquests parcs de salut en els propers dos o tres anys serà de 50.000 euros.

Aquests equipaments comptaran amb diferents aparells dissenyats per millorar i mantenir l’estat físic. Aquests parcs permeten exercitar, ja sigui de forma individual o acompanyada, qualitats físiques bàsiques com la força, la flexibilitat, la resistència, l'equilibri o la coordinació, components vitals de la condició física relacionats amb la salut i la qualitat de vida. Així, els parcs de salut es configuren com un circuit d'exercicis suaus, especialment concebuts per afavorir les condicions físiques.

Els parcs de salut són un espai públic que ajuda a mantenir-se en forma i l’envelliment actiu, perquè promouen el suport social entre les persones, a través de les relacions socials que s’hi puguin establir, i faciliten l’autonomia personal en la vida diària, amb la realització d’exercici físic suau. Són, per tant, uns equipaments destinats a la promoció de la salut pública, accessibles, pròxims i d'ús gratuït en un entorn urbà i obert.

Els beneficis de les sessions als circuits gimnàstics i lúdics són la millora de la capacitat física -equilibri, mobilitat articular i control postural-, increment de l'autonomia en la pràctica de l'exercici i millora de l'estat de salut.

Premsa Ajuntament de Valls