Dos-cents alumnes de l'EMM Robert Gerhard estrenen una nova cantata al Centre Cultural Municipal

Dos-cents alumnes de l'EMM Robert Gerhard estrenen una nova cantata al Centre Cultural Municipal

> Tindrà lloc el proper 1 d'abril a les 12.30h al CCM.

> El projecte està basat en el conte 'En Calvin no sap volar'.

L'Escola Municipal de Música Robert Gerhard de Valls estrena una nova cantata el proper dissabte 1 d'abril de 2017 a les 12.30h al Centre Cultural Municipal de Valls.Es tracta d' un projecte transversal del centre, completament consolidat, en el que hi intervenen més de dos-cents alumnes i una quinzena de docents.

La cantata d'enguany està basada en el conte En Calvin no sap volar, de Jennifer Berne i il·lustracions de Keith Bendis, i ha estat versionada per cor i orquestra infantil i piano per Rosabel Bofarull.

La cantata consta de vuit cançons que descriuen amb música la història, vuit peces amb caràcter i intencionalitat diferent, segons la part de la història que expliquen. El treball amb els alumnes va començar el passat mes de gener i hi participaran uns cent-cinquanta alumnes de la Robert Gerhard.

Com cada any, també, s'han convidat a les escoles a participar del projecte. En aquesta ocasió s'estrenen les escoles municipals de música de Santa Coloma de Queralt i de Torredembarra i les escoles Petits Voladors del Vendrell i l'Escola del bosc de Rubió.

L'Orquestra 4 de 8 i el grup de vent Pitjaclaus, de la Robert Gerhard, són els encarregats d'acompanyar instrumentalment la cantata. Són una cinquantena d'alumnes d'entre 9 i 12 anys i que agrupen una plantilla instrumental formada per violins, violes, violoncels, flautes, oboès, clarinets i saxos, i el piano, que n'esdevé el fil conductor.

Juntament amb el projecte Xilofonada Poètica, el projecte Cantata és un dels formats musicals del centre on l'Escola hi dedica més recursos de tot tipus. Tant un com l'altre impliquen l'estrena absoluta d'obres de nova creació. La cantata En Calvin no sap volar és la sisena cantata consecutiva que estrena el centre, després de cantates emblemàtiques com El peix irisat o Els colors de l'Àfrica, obres que tenen vida més enllà del marc de l'Escola i que es poden escoltar en diferents escoles i poblacions. El proper mes de juny, sense anar més lluny, es podrà escoltar El peix irisat a València i a Menorca.

Els autors del conte han pogut veure com es prepara la cantata a través d'un vídeo domèstic que han enregistrat un parell de famílies del centre i s'han mostrat altament sorpresos i emocionats per l'adaptació musical del seu conte.

Joan Romeu, director de l' Escola, s'encarrega de la gestió del projecte, mentre que en el moment del concert es comptarà amb Rosa Maria Ramon i Cristina Salmeron, com a narradores, Rosabel Bofarull, com coordinadora del projecte, al piano i a la direcció de Pol Berlinches.