Música i vins de la DO Tarragona ompliran el centre de Valls

Música i vins de la DO Tarragona ompliran el centre de Valls

Música i vins de la DO Tarragona ompliran el centre de Valls

> La cita, del 12 al 14 de maig, oferirà 6 actuacions musicals amb pop fresc i jove de la mà de Maria Jacobs Band i de Mostassa, entre d’altres

> A l'edició d'engany també tindrà cabuda la música negra, forta, potent i intensa de la formació The Soul Beams

>El cantautor Xarim Aresté acompanyarà la matinal de diumenge quan es presentarà el Minipop de Tarragona a Valls

L’escenari de la plaça del Pati de Valls acollirà 6 actuacions musicals durant els tres dies de la 5a Mostra de Vins de la DO Tarragona “Music Valls Va de Vins”. El segon cap de setmana de maig, els dies 12,13 i 14 (divendres tarda, dissabte matí i tarda i diumenge matí), la capital de l’Alt Camp maridarà els vins i la música amb un cartell d'artistes i grups catalans i vallencs. Aquesta mostra és el resultat de l'aposta de la regidoria de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Valls, de la DO Tarragona, l’Associació de Restauradors de Valls i la Societat Cooperativa Agrícola de Valls, per dotar la mostra amb nou format, nous continguts i més activitats, per tal de consolidar i potenciar aquest esdeveniment de ciutat.

L’oferta musical de la mostra «Music Valls Va de Vins” arriba enguany com si es tractés d’un maridatge perfecte amb tota la gama de vins de la DO Tarragona i amb tota la seva procedència. En total hi participaran 16 cellers, en una mostra que s’està convertint en una cita imprescindible del calendari. El regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris, ha destacat «la consolidació del nou format de la mostra que es va renovar l’any passat, en una aposta per la programació musical al voltant del món del vi i la gastronomia». Enguany, la denominació d’origen convidada a la mostra serà la DO Catalunya amb la participació del celler Vinyes de l’Albà.

A la “Music Valls Va de Vins” hi trobarem pop fresc i jove com si es tractés d’un vi jove elaborat a l’Alt Camp gràcies a la presència de formacions com la Maria Jacobs Band o Mostassa, dos grups lligats a la comarca i que podrien maridar-se perfectament amb un blanc jove o un rosat característic d’aquesta zona. També ens deixarem endur per la presència del producte elaborat a la Ribera d’Ebre, com és el cas del cantautor de Flix Xarim Aresté amb les cançons del seu disc ‘la Rosada’, que acompanyarà la matinal de diumenge i que servirà de nou per presentar el Minipop de Tarragona a Valls.

L'edició d'enguany es caracteritzarà per la música negra, forta, potent i intensa amb tot tipus de tonalitats com ara The Soul Beams, una jove formació de soul i jazz de Terrassa que està destinada a convertir-se amb una de les grans del nostre país d’aquest estil; abans podrem escoltar el blues més clàssic de White Boy White, un trio liderat per Richard White, nord-americà resident a Tarragona, amb una sonoritat que es podria equiparar a un vi negre de reserva de la DO Tarragona. Per últim, els so més clàssic i festiu al mateix temps serà els Red Rombo, un grup de swing i rockabilly que portarà a la plaça del Pati els ritmes dels anys 50, ideals pels aficionats al ball swing i lindy hop i també idònia per gaudir d’un vi dolç o un vi de licor de la DO Tarragona, tot just a l’hora del vermut.

Demostració de Lindi hop
Dissabte 13 de maig, al migdia, TarragonaSwing, associació sense ànim de lucre dedicada a difondre el swing (amb molts temes famosos dels anys 30, 40 i 50 del segle passat) i a aglutinar el màxim de balladors i socis a les comarques del nord de Tarragona (Reus, Tarragona, Valls), faran una exhibició de ball oberta a la participació dels assistents al ritme de la música de Red Rombo.

Aquesta associació de balladors de Lindi hop al so de la musica d'estil jazz-swing, executarà un programa de ball i coreografies gràcies a la col·laboració de Tallers Jacint Fontanillas, representants de la marca Fiat, amb «Music Valls Va de Vins». En primer lloc, faran una classe de swing d'uns 20-30 minuts de durada i, posteriorment, obriran el ball amb una coreografia i, acte seguit, ballaran al so de la banda Red Rombo.

Calendari i artistes participants

Divendres 12 de maig
> White Boy White (blues). 20.00h
Richard "White Boy" White, músic nord-americà resident a Tarragona des de fa anys, aporta alguna cosa nova al blues: la combinació de sons acústics tradicionals del vell estil del blues del sud amb nous recursos i efectes electrònics. A Valls es presentaran en format trio, anomenat White Boy White Power Roots Trio. Muddy Waters, Blind Willie McTell, Memphis Minnie, i Blind Lemon Jefferson s'actualitzen per als oients d'avui en dia, i les seves idees musicals originals adquireixen noves lletres i nova vida a aquests arranjaments. El trio el formen el propi Richard White a la veu i guitarra, el guitarrista Jr Charley i el bateria Viktor Sytnik.

> Mostassa (pop). 21.15h
Els components de Mostassa oferiran en directe a Valls les cançons que han de formar part del seu primer disc on es poden veure les variades influències del grup, però en les quals es comença a respirar també una identitat musical pròpia i amb personalitat marcada en part de la particular veu de Guillem Gené. Una sonoritat poc explorada en el panorama català amb aires a Radiohead, amb melodies riques i tenses com a ‘No’, i altres cançons plenes d’energia amb una instrumentació més acústica com ‘Sempre Feliç’. El quintet amb arrels vallenques va guanyar en la darrera edició el concurs musical DO Tarragona per a noves formacions de les comarques de Tarragona. Formen el grup Guillem Arnau (bateria), Xavi Tregón (baixista) Eduard Fernàndez (guitarrista) Guillem Gené (Vocalista) i José Lopez (Guitarrista).

Dissabte 13 de maig
> Red Rombo (swing/rockabilly). 13.00h
Red Rombo és un projecte musical dirigit per Gerard Mases, més conegut com a ”LERE". Després d’anys acompanyant i col·laborant amb artistes nacionals, (Muchachito Bombo Infierno, G5, Los Mambo Jambo, …) ha arribat el moment de reivindicar-se com a compositor amb el grup Red Rombo, grup que va es començar a gestar a Màlaga, ciutat on va conèixer a Maria Esteban Moreno, cantant d’escola jazzística que s’encarregarà de posar veu a les seves composicions. Aquest any 2017 edita el seu primer LP, que porta per títol: “Push and Play” mitjançant una campanya de crowfunding. Destaca el seu primer single en castellà, “Todo me marea menos vos”. Un tema cantat a mitges pel propi Lere i el seu gran amic i actor Canco Rodríguez (Aída, Tu cara me suena, Fuga de cerebros, etc…). Sens dubte serà una bona manera de gaudir del migdia tot ballant a la plaça del Pati al ritme del swing dels Red Rombo com si es tractés d’una festa dels anys 50 i 60.

> Maria Jacobs Band (pop). 20.00h
Maria Jacobs és una jove artista vallenca que acaba de treure un disc amb 10 cançons pròpies anomenat “7ten secrets”, i que ens presentarà acompanyada per la seva banda, amb Xavier Llorach a la guitarra, Gerard Masip a la bateria i Jordi Vives al baix. Cada cançó s’ha treballat per treure’n la seva màxima expressió sense lligar-se a cap estil en concret, però tot emmarcat dins un pop fresc i enganxós per tal de crear música per arribar més enllà de les paraules. Tot plegat, una expressió d’art més per adornar la tarda de la Music Valls Va de Vins.

> The Soul Beams (soul). 21.15h
The Soul Beams és una formació que va néixer pel neguit dels seus impulsors, joves però experimentats artistes, per fomentar la música soul a Terrassa, ciutat on el jazz com és sabut sempre ha tingut una gran projecció. Per tant es tracta de joves que han crescut bevent de ben aprop tots els pals del jazz i que s’ho passen molt bé fent versions de clàssics i contemporanis del soul i el funk, els estils més dinàmics i emotius de la música negra. Així que gaudirem des de temes dels pioners del gènere com Wilson Pickett o Aretha Franklin a cançons d'estil neo soul d’Amy Winehouse o Alicia Keys, abarcant per tant un període comprès entre els anys 50 i els 90 del segle passant, portant per bandera l’energia que caracteritza la banda i sense sacrificar alhora la genuïtat que l’estil mereix. Deixeu-vos endur per l’energia de The Soul Beams un de les bandes actuals més celebrades.

Diumenge 14 de maig
> Xarim Aresté. (pop/rock) 13.00h
Els vessaments químics d’Ercros al pantà de Flix havien de tenir la seva part positiva. Potser sense aquests adulterants no haurien sorgit personatges com Xarim Aresté, que de petit va beure d’aquelles aigües i ara, com caigut a la marmita de la poció màgica, escampa arreu el seu do en forma de cançons. Després d’una llarga trajectòria amb Very Pomelo i també com a escuder de Maika Makovski, Sopa de Cabra o Sanjosex, segueix presentant el segon disc en solitari, “La rosada”, que inclou la cançó amb la qual ha guanyat el premi Cerverí a la millor lletra en català: ‘A l’univers li sua’. El disc el va editar ja fa més d’un any i mig i en directe l’artista de la Ribera d’Ebre ja introduirà alguna peça nova.