Valls obre durant Sant Jordi la plaça del Museu Casteller en una diada festiva que compta amb una cinquantena d'actes més

Valls obre durant Sant Jordi la plaça del Museu Casteller en una diada festiva que compta amb una cinquantena d'actes més

Valls obre durant Sant Jordi la plaça del Museu Casteller en una diada festiva que compta amb una cinquantena d'actes més

> Els carrers de l’entorn del futur equipament museístic s'han pogut visitar durant tota la jornada i s’hi han celebrat dues cercaviles festives

> Els aniversaris al voltant de Prudenci i Aurora Bertrana, Josep Anselm Clavé i l’Institut Serra de Miramar han estat coprotagonistes.

Aquest diumenge la ciutat de Valls ha viscut una espectacular diada de Sant Jordi on la rosa i el llibre han estat els protagonistes. D'entre els actes celebrats durant la jornada ha estacat l'obertura dels carrers de l'entorn del Museu Casteller de Catalunya. Després de la finalització de la urbanització que s’ha efectuat a la zona durant els darrers mesos, s’ha obert de manera excepcional durant tota la jornada la plaça per tal que els vallencs puguin conèixer de prop l’estat de les obres, l’edifici del MCC i el nou espai que s’ha generat, en concret la plaça que situada sota l’equipament comunica les places del Blat i de l’Oli.

Per acompanyar a la visita dels nous espais urbans, s'han celebrat dues cercaviles festives al matí des del Pati fins a la plaça del museu, a càrrec del grup musical Tocabemolls. En concret, la primera de les cercaviles es va realitzar d’11.30h a 12.15h i la segona de les 13.30h a les 14.15h.

Fins divendres dia 28 d'abril, una trentena d'agents culturals han programat una cinquantena d'actes al voltant de la celebració de Sant Jordi a la ciutat de Valls. D'entre les activitats organitzades també cal destacar els actes centrals del diumenge dia 23 amb les parades de llibres i roses al Pati i al carrer de la Cort, la despertada dels dracs, sis presentacions de llibres, tres signatures per part dels autors, nou activitats familiars i escolars i quatre exposicions.

Els actes de Sant Jordi enguany a Valls compten però amb molt més al·licients. Així, també sónprotagonistes la commemoració de l'Any Bertrana al voltant dels 150 i 125è aniversaris del naixement dels escriptors Prudenci i Aurora Bertrana, els 150 anys del lema casteller «Força, equilibri, valor i seny» gestat com un vers poètic per Josep Anselm Clavé, i la celebració dels 10 anys de l’Institut Serra de Miramar.

Les sis presentacions de llibres són les següents: "La literatura en un tuit" de Laura Borràs, i "Si no puc volar" d’Estel Solé, ambdues organitzades per la Llibreria Roca; "Río, luego existo", de Rosa Maria Parés i José Manuel Torres, i "Basc per a catalanoparlants", de Beatriz Fernández i Anna Pineda, ambdues organitzades per la Llibreria Tram; el conte casteller "L’Esperidió" d’Anna Gispert i d’Edu Polo, organitzada per Insitu Comunicació, l’Associació d’Amics de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i el Museu Casteller de Catalunya-Valls, dins la commemoració dels 150 anys del lema casteller «Força, equilibri, valor i seny» creat per Josep Anselm Clavé; i "Orígens castellers i crisi social al segle XIX" de Josep M. Rodon Barrufet, organitzada per la Colla Joves Xiquets de Valls.

Visita la galeria de fotos de Sant Jordi a Flickr

170424santjordi5

Visita la galeria de fotos de la celebració del 10è aniversari de l'Institut Serra de Miramar a Flickr

170424santjordi6

Visita la galeria de fotos de Sant Jordi al revès a Flickr

170424santjordi8

 

Descarregar programa d'actes 

 

 

170403flyersantjordi4