Un concert de Noise acompanyarà dissabte la intervenció artística de la capella de Sant Roc

Un concert de Noise acompanyarà dissabte la intervenció artística de la capella de Sant Roc

Un concert de Noise acompanyarà dissabte la intervenció artística de la capella de Sant Roc

> El Museu de Valls ha programat un concert de 'noise' amb el grup Mordrake, que farà de fil musical a les darreres traces de la peça de Txe Roimeser

> La intervenció d'Art contemporani 'Obra aprobada con fecha 13-12-72 para su utilización en Educación General Básica' segueix oberta fins el 28 de maig

El proper dissabte 29 d'abril a les 18.30h la Capella de Sant Roc acollirà una activitat paral·lela de la intervenció 'Obra aprobada con fecha 13-12-72 para su utilización en Educación General Básica' dins del cicle actual 'Pintura mural', comissariat per Pilar Bonet. Es tractarà d'un concert de noise amb el grup Mordrake i que també comptarà amb la participació de l'artista Txe Roimeser. L'accés és gratuït.

El noise i el grup Mordrake

El 'noise' (soroll en anglès) és un gènere musical contemporani que fa ús de sons no convencionals o dissonants, i és considerat una contradicció en sí mateix, ja que quan parlem de soroll acostumem a fer referència a un so no desitjat i, per tant, es presenta com un oposat al concepte de música.

Mordrake és un grup de noise instal·lat a Barcelona, amb un any de trajectòria, i que està format per quatre artistes sonors (Adrià Juan, Oliver Vinent, Santiago Doljanin i Albert Tarrats), que generen so amb pedals d'efectes i filtres, a part d'instruments realitzats per ells mateixos. En aquesta ocasió també hi participarà l'artista Txe Roimeser, mentre continuarà treballant en la composició a l'absis de la capella.

L'obra al mur de la capella

'Obra aprobada con fecha 13-12-72 para su utilización en Educación General Básica' utilitza la paret de l’absis de la Capella de Sant Roc de Valls per, mitjançant la seva reactivació com espai comunicatiu, posar en qüestió metodologies, codis i tècniques aplicades en l'ensenyament de l’escriptura durant els anys ‘70 a Espanya, tot reproduint l’execució dels exercicis de cal·ligrafia dels quaderns 'Campanillas' directament sobre la paret, marcant-la d’aquesta manera amb frases i paraules.

L'actual cicle d'exposicions 'Pintura mural' es basa en l'espai de l'absis de la capella de Sant Roc. Aquesta zona semicircular del recinte recupera la seva arquitectura narrativa a través d'intervencions pictòriques que els artistes executen en directe al mur poligonal. El projecte incideix a l'escenari absidal de la sala per tal de treballar la pintura, el dibuix i el text en noves inscripcions i missatges de caràcter crític. L'absis és una estructura arquitectònica de gran valor icònic, un espai diferencial que en la tradició litúrgica acull elements decoratius en diversos llenguatges i gèneres. Els treballs descodifiquen missatges, alteren narratives, juguen amb les lectures visuals o plantegen la seva desobediència.

Horari d'obertura al públic

L'exposició es pot visitar en l'horari habitual de la capella: de dimarts a divendres de 19h a 20.30h, dissabtes de 12h a 14h i de 19h a 20.30h i diumenges de 12h a 14h. L'accés és gratuït.