Principals acords de la Junta de Govern

Principals acords de la Junta de Govern

 - Convocatòria de la nova línia de subvencions per facilitar l’accés dels joves a l’habitatge de lloguer: La Junta de Govern ha aprovat la línia de subvencions municipals per a facilitar l'accés dels joves a l'habitatge de lloguer previst al programa de la Regidoria de Joventut i Acció Cívica per un import de 21.910 euros. Aquesta és la primera convocatòria d’ajuts municipals específica per tal de facilitar l’accés a l’habitatge als joves per tal d’afavorir la seva emancipació. El programa s’impulsa des del Servei de Joventut de l’Ajuntament de Valls «VallsJove» i forma part dels projectes destinats a afavorir el desenvolupament personal i professional dels joves i que, junt amb els aspectes vinculats a l’accés a l’habitatge, es concentre en aspectes com els de formació i treball. Es prioritza per a la concessió de les subvencions els joves que lloguin un habitatge al Barri Antic, amb l’objectiu de fomentar que hi estableixin residència i que es contribueixi així a la regeneració urbana del centre històric i al rejoveniment progressiu de la seva població.

Podran sol·licitar la subvenció les persones joves (entre 18 i 35 anys) que hagin llogat un habitatge a partir de l'1 de gener de 2016. Aquestes subvencions tenen per objecte ajudar a les persones joves residents a Valls a fer front a les despeses d'accés a l'habitatge. A la vegada, les subvencions es concediran en funció dels ingressos de la unitat de convivència dels joves. També els joves amb discapacitat, membres de famílies nombroses o monoparentals, en situació d’atur o en altres situacions socials o econòmiques de vulnerabilitat tindran preferència en la concessió de subvencions. Per accedir als ajuts cal estar empadronat i residir efectivament a Valls des de fa 2 anys i que els pares dels sol·licitants no siguin propietaris de dos o més habitatges, llevat que s’acrediti la impossibilitat real de destinar-los a l’habitatge dels fills.

El preu màxim del lloguer de l’habitatge no pot superar els 500 euros per acollir-se a les noves subvencions. En cas de concessió dels ajuts, aquests cobriran les despeses dels dos primers mesos de lloguer, així com les vinculades a l’administrador de finques. D’aquesta manera, s’ajuda al jove a fer front a la despesa inicial, un dels frens principals per als joves a l’hora de plantejar-se emancipar-se dels pares i llogar un habitatge. Les noves bases s’han elaborat conjuntament amb la regidoria d’Habitatge. En aquest sentit, els interessats i sol·licitants es poden adreçar a l’Oficina Local d’Habitatge-Provalls, des d’on es centralitzaran totes les gestions i es resoldran totes les qüestions vinculades a la nova línia de subvencions.

- Aprovació del conveni de subvenció nominativa amb la Cambra de Comerç i Indústria de Valls per a la Fira Exposició del Camp Català: La Junta de Govern ha aprovat atorgar una subvenció a la Cambra de Comerç i Indústria de Valls per import de 14.800 euros per al desenvolupament aquest 2017 de la 63a Fira Exposició del Camp Català. La Cambra impulsa i treballa des de fa anys en la divulgació de productes de les terres de l'Alt Camp. Així mateix, l'Ajuntament de Valls, des de la Regidoria de Comerç i Turisme, desenvolupa línies de treball orientades a promoure tant el producte autòton com les activitats promocionals de la ciutat de Valls.

- Ampliació del termini d'execució del contracte de les obres de construcció del Museu Casteller: La Junta de Govern ha aprovat ampliar el termini d'execució de les obres finals a l’edifici del Museu Casteller fins el dia 31 de maig. Els treballs a realitzar -l’adequació de les parets mitgeres de l’entorn i la instal·lació de la tarima de fusta a la coberta de l’equipament- s’han vist afectades en el seu calendari per les obres d’urbanització que s’estaven realitzant als carrers de l’entorn que, a causa dels treballs d’excavació i documentació de les sitges aparegudes al carrer dels Espardenyers, no han finalitzat fins aquest mes d’abril.

- Contractació dels treballs de substitució d'un compressor de la bomba de calor del sistema de climatització de la biblioteca Carles Cardó: La Junta de Govern ha aprovat destinar una despesa de 12.159 euros per contractar treballs de substitució d'un compressor de la bomba de calor del sistema de climatització de la biblioteca Carles Cardó. El treballs els realitzarà l'empresa Fred Olivé SL.