A punt l'inici de la instal·lació de més de 500 nous elements de senyalització urbana d'informació per a vianants i vehicles

A punt l'inici de la instal·lació de més de 500 nous elements de senyalització urbana d'informació per a vianants i vehicles

A punt l'inici de la instal·lació de més de 500 nous elements de senyalització urbana d'informació per a vianants i vehicles

La Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Valls iniciarà en els propers dies el procés de renovació total de les senyals d’informació per a vianants i vehicles al nucli urbà, els barris i el polígon industrial. Més de 500 nous elements de senyalització d’orientació substituiran els actuals i se n’ubicaran també en molts punts on ara són inexistents. L’objectiu és que la instal·lació estigui acabada entre finals de juny i principis de juliol. El projecte també inclou l’estrena de dues pantalles led de grans dimensions en dues entrades de la ciutat i dos tòtems dinàmics amb informació interactiva en dos punts de l’interior del nucli urbà.

Aquest projecte, per tant, suposarà la renovació total i actualització de la senyalització informativa de Valls. El pla de senyalització urbana d’orientació, elaborat per l’empresa MCRIT, té en compte la jerarquia viària de les destinacions a l’hora d’elaborar una distribució de les senyals que faciliti la mobilitat i les rutes d’accés a les diferents zones de la ciutat, espais d’interès turístic, equipaments i serveis públics, entre d’altres. La instal·lació la realitzarà l’empresa Proseñal, guanyadora del concurs públic amb un pressupost de 129.200 euros més IVA.

El projecte indica les vies amb major capacitat per al trànsit viari com els punts on s’ha d’intensificar la senyalització, i també especifica el centre històric, el centre de la ciutat, el polígon industrial i els barris i les zones esportives com a punts i àrees de referència a tenir en compte. Totes les senyals tenen un disseny modern i unitari i en la qual es dóna molta importància a la mobilitat de vianants i vehicles. Es preveu la senyalització exclusiva per a vianants, sobretot al Barri Antic, i la col·locació de panells indicatius de zones d’aparcament així com mapes de la ciutat.

Les dues pantalles de llums led de grans dimensions, ubicades en alçada sobre suports, estaran als accessos a Valls per la zona de l’estació d’autobusos i per la carretera del Pla a l’alçada del barri del Fornàs. Oferiran missatges amb informació útil per als visitants que arriben al municipi o per als mateixos ciutadans. Els dos tòtems dinàmics, instal·lats a peu de carrer, donaran informació interactiva sobre comerç i turisme, mobilitat i altres serveis. Un estarà a la plaça del Pati i l’altre al Portal Nou.

Ahir dimecres al vespre, l’Ajuntament va presentar el projecte a representants de les associacions de veïns i entitats com l’Associació d’Empresaris del Polígon Industrial, en una reunió en la que hi van participar l’alcalde de Valls, Albert Batet, i els regidors de Mobilitat, Francesc Anguela, i Via Pública, Dolors Farré.

18 de maig de 2017