Montblanc s'integrarà al projecte de promoció industrial Camp de Valls

Montblanc s'integrarà al projecte de promoció industrial Camp de Valls

Montblanc s'integrarà al projecte de promoció industrial Camp de Valls

> Els alcaldes de Monblanc i Valls han presentat la proposta de col·laboració i, a la vegada, han reclamat celeritat amb les obres de l'autovia A27 com infraestructura clau per l'Alt Camp i la Conca de Barberà

La ciutat de Montblanc s'adherirà al "Camp de Valls-Parc Industrial de l'Alt Camp", projecte de promoció industrial que impulsen 12 municipis. La capital de la Conca de Barberà passarà a formar part d'aquest projecte tal i com han destacat avui dilluns dia 22 de maig els alcaldes de Montblanc i Valls, Josep Andreu i Albert Batet respectivament, acompanyats pel regidor d'Empresa i Ocupació i president de Vallsgenera, Joan Carles Solé.

En la presentació, els dos ajuntaments han posat de relleu la voluntat conjunta dels dos municipis per reforçar les línies de col·laboració. "Tenim la voluntat compartida de sumar, de contribuir a crear sinergies positives i treballar en xarxa, entenent la nostra acció des de la cultura de l'entesa i del pacte per un territori d'oportunitats", ha destacat el batlle vallenc que ha posat l'accent en el fet que la solidesa i el motor de la indústria a l'Alt Camp i la Conca de Barberà ha estat clau per la recuperació econòmica i la reducció de l'atur a les dues comarques a un ritme superior al de la resta del Camp de Tarragona. Per Josep Andreu, "comarques d'interior com les nostres, que han apostat per la indústria i un model territorial sostenible, són les comarques que tenen menys atur, més creixement i unes societats més ben estructurades".

Pels dos alcaldes, la col·laboració entre les dues capitals que es pot estendre també al conjunt de municipis industrials de la Conca, situa aquestes comarques en una bona posició com una potent "regió entre Lleida i Tarragona amb moltes possibilitats de crèixer i fer-ho en qualitat". El projecte Camp de Valls, fundat el gener d'enguany, l'impulsen fins al moment 12 localitats de l'Alt Camp, en concret, Alcover, Alió, Bràfim, el Pla de Santa Maria, els Garidells, la Riba, Puigpelat, Rodonyà, Vallmoll, Valls, Vila-rodona i Vilabella. Camp de Valls compta amb l'adhesió de nombroses empreses i institucions de l'Alt Camp i, amb la propera entrada de Montblanc, s'obren les possibilitats d'augmentar la força de l'aliança i del projecte industrial.

Els 12 municipis de l'Alt Camp compten amb 18 polígons que sumats suposen més de 7 milions de m2 de sòl industrial i 3.500 empreses. Entre els objectius del Pacte Camp de Valls, es vol consolidar el paper de les comarques de l'interior del Camp de Tarragona com a pol estratègic del sud de Catalunya, amb accions concretes de promoció i captació d'inversions i aprofitant la força de sectors claus com els de l'automoció, alimentació, logística, paper, entre d'altres.

Autovia A27
Els dos alcaldes també han valorat avui la marxa de les obres de construcció de l'autovia A27 entre Valls i Montblanc. El projecte, que el Ministeri de Foment va reprendre el passat mes d'abril a la zona de Masmolets després de 7 anys de paralització, són claus per a les dues ciutats i per al conjunt del Camp de Tarragona i les comarques de Lleida. Batet i Andreu, que en tots aquests anys han insistit des de tots els àmbits per la finalització total del projecte, han valorat positivament la represa de les obres, però han reconegut que el ritme dels treballs no acaba de ser del tot satisfactori.

 

22 de maig de 2017