Fins el 22 de juny, votacions ciutadanes per escollir els projectes dels pressupostos participatius 2017

Fins el 22 de juny, votacions ciutadanes per escollir els projectes dels pressupostos participatius 2017

Fins el 22 de juny, votacions ciutadanes per escollir els projectes dels pressupostos participatius 2017

> Els vallencs i les vallenques podran votar fins el 22 de juny en quatre punts de la ciutat: Oficina d’Atenció al Ciutadà, Biblioteca Carles Cardó, Vallgenera i Centre Esportiu Municipal del Fornàs

> Aquest cap de setmana, coincidint amb diverses celebracions al centre de la ciutat, s’instal·larà un punt extra de votació davant l’Antic Hospital de Sant Roc

Aquest divendres dia 16 de juny i fins el dijous dia 22, els vallencs i vallenques podran votar entre les 7 propostes que opten als pressupostos participatius 2017, els primers que celebra la ciutat. La votació, impulsada per la regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat, està oberta a les persones majors de 16 anys que faci com a mínim quatre mesos que estan empadronades a Valls.

Els participants a la votació poden marcar fins a un màxim de 3 propostes. Per votar, caldrà utilitzar les butlletes que es faran arribar a tots els habitatges de la ciutat i estaran també disponibles als diferents punts de votació. Les butlletes, a més d’explicar el mecanisme de votació, inclouen les 7 propostes sotmeses a votació. Per exercir el dret a vot, es necessari presentar el DNI o el NIE.

En total s’han habilitat 4 punts de votació permanents del 16 al 22 de juny: l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament (de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i dimarts i dijous de 17 a 19:30 hores); la Biblioteca Carles Cardó (de dilluns a divendres de 9:30 a 20 hores i dissabtes de 9:30 a 13 hores); Vallsgenera (de dilluns a dijous de 9 a 14 hores i divendres de 8 a 19 hores); i el Centre Esportiu Municipal del Fornàs (de dilluns a divendres de 6:30 a 22 hores, dissabtes i diumenges de 10 a 14 hores). D’aquesta manera, a més de distribuir els punts de votació per diferents zones de la ciutat, s’ofereix també una àmplia possibilitat d’horaris amb l’objectiu de facilitar la participació.

A més, però, aquest mateix cap de setmana, s’habilitarà un punt de votació extraordinari a la zona del Pati, en concret a la plaça de davant de l’edifici de l’Antic Hospital de Sant Roc, tot aprofitant les diferents celebracions al carrer que viu la ciutat aquests dies. Els ciutadans podran votar en aquest punt els matins del dissabte dia 17 i del diumenge dia 18, en concret de 10 a 14h.

Els resultats de la votació del que són els primers pressupostos participatius de Valls es donaran a conèixer en un acte públic que tindrà lloc el 29 de juny a les 20h al Teatre Principal.

Els pressupostos participatius 2017 esdevenen una prova pilot, dissenyada com a procés d’aprenentatge per tal que la ciutadania tingui l’oportunitat de conèixer com s’han de formular les propostes de projectes i així, de cara al procés per als pressupostos participatius del 2018, els vallencs puguin formular-les amb més coneixement. D’aquesta manera, les propostes que es poden votar ara per al 2017 les ha elaborat l’Ajuntament amb l’objectiu que serveixin d’exemple per a propers processos en els que ja serà la ciutadania qui farà directament les propostes elegibles.

Els 7 projectes que els ciutadans podran escollir ara són:

> Parc infantil plaça Vil·la Romana. Aquesta actuació, amb un cost estimat de 32.000 euros, preveu la renovació i ampliació en 194 m2 més del parc infantil d’aquesta zona del barri del Vilar amb nous jocs infantils (gronxadors, jocs de molla, caseta...), així com el canvi del terra de protecció i la instal·lació de 8 bancs. (+ info)

> Zona Wi-fi gratuït a la zona esportiva del Vilar. També es proposa desplegar wi-fi gratuït a la zona esportiva, lúdica i comercial a tota la zona comercial i esportiva del Vilar, en concret, entre el Centre Cultural Municipal i el Patronat d’Esports, incloent la plaça Vil·la Romana i els camps d’esports municipals. Per garantir el servei i la cobertura de wi-fi, es col·locarien 5 punts emissors. Aquesta actuació està pressupostada en 11.000 euros. (+ info)

> Parc de barres a l’Skate Parc del Fornàs. Amb una inversió estimada de 12.500 euros, es preveu ampliar l’Skate Parc del barri del Fornàs amb un parc de barres, una instal·lació que permet la pràctica d’exercicis similars als de la gimnàstica artística en barres fixes i paral·leles. El conjunt permet treballar els músculs dels braços, la coordinació i l’agilitat. La zona del parc de barres ocuparà una superfície de 50 m2. (+ info)

> Parc infantil Barri de les Comarques. Amb una inversió aproximada de 16.000 euros, s’ampliaria el parc infantil situat al carrer de la Segarra amb nous elements com un trenet, un joc de molla, una minitorre, un gronxador kiki, un cotxe i un gronxador niu. (+ info)

> Arbres a la zona d’accés de l’Enxaneta. Aquesta actuació comportaria una despesa de 7.000 euros per instal·lar el sistema de reg i plantar 14 arbres tipus grevillea que donarien ombra al vial d’accés a l’Enxaneta al Convent del Carme. (+ info)

> Adequació enllumenat Parc Barrau. S’instal·larien nous punts de llum tipus led a la zona d’entrada al parc, des del carrer de Francesc Macià fins a l’edifici de l’Escola de Música Robert Gerhard. També es renovaria el cablejat elèctric. El cost estimat és de 25.000 euros. (+ info)

> Banc de recursos tècnics de salut. Es destinarien 10.700 euros per a la compra de material i ajudes tècniques de salut que se cedirien en préstec als usuaris que ho poguessin necessitar. En concret, es comprarien cadires de rodes, crosses, matalassos anti-escares, llits hidràulics i grues, per dotar un banc de recursos disponibles a tota la població que els pugui necessitar temporalment (+ info)

Els projectes també es poden consultar a la pàgina web de l'Ajuntament de Valls en el següent enllaç: http://www.valls.cat/pressupostos-participatius

> Descarregar butlleta de votació del pressupost participatiu

   14 de juny de 2017