Emotiva recepció dels vallencs nascuts a "las Nuevas Poblaciones" de Sierra Morena i Andalusia

Emotiva recepció dels vallencs nascuts a "las Nuevas Poblaciones" de Sierra Morena i Andalusia

Emotiva recepció dels vallencs nascuts a "las Nuevas Poblaciones" de Sierra Morena i Andalusia

> Els alcaldes d'aquestes localitats andaluses van presidir l'acte a l'Ajuntament de Valls i van presentar el programa de la commemoració dels 250 anys de "las Nuevas Poblaciones"

Més de 150 persones van rebre aquest diumenge dia 18 de juny als alcaldes de les diverses localitats conegudes com "las Nuevas Poblaciones", un conjunt de municipis andalusos que tot just enguany compleixen els 250 anys de la seva fundació i d'on són originaris un gran nombre de vallencs. L'alcalde de Valls, Albert Batet, va rebre a l'Ajuntament de Valls a Yolanda Reche, alcaldessa de la Carolina i als batlles de Carboneros, Domingo Bonillo; de Guarromán, Alberto Rubio; i Aldeaquemada, Manuel Fernández.

En un acte especialment emotiu que va reunir a una part dels molts vallencs que procedeixen d'aquestes localitats, la delegació andalusa va explicar els actes que s'estan organitzant per commemorar els 250 anys de la creació de les conegudes com a "Nuevas Poblaciones de Sierra Morena i Andalucía". La commemoració recordarà com al segle XVIII es van crear aquests nous municipis, amb població procedent de diversos punts d'Europa i Espanya, per poblar grans extensions de terreny a l'entorn del Camino Real de Andalucía i els deserts de Sierra Morena o de la Pañuela.

Els alcaldes van destacar l'esperit de concòrdia i cohesió amb què van nèixer aquestes localitats, mentre vallencs nascuts en aquests municipis que van emigrar amb les seves famílies a la capital de l'Alt Camp van subratllar els vincles que encara mantenen amb els seus pobles d'origen i com van integrar-se amb les entitats i la vida social de Valls. Per la seva part, l'alcalde de Valls va destacar la importància d'enfortir aquests llaços d'amistat que s'han establert entre Valls i las "Nuevas Poblaciones" i va posar en valor el caràcter emprenedor dels vallencs que, tot i nèixer fora, sempre han participat de la vida ciutadana. Tots els assistents van poder, a l'acabar l'acte, seguir la processó de corpus des de l'Ajuntament.

> Imatges Visita Valls (Pere Toda/Ajuntament de Valls)