El Museu de Valls reuneix peces de Goya, Miró, Tàpies i Barceló amb l'exposició "L'art d'una vida"

El Museu de Valls reuneix peces de Goya, Miró, Tàpies i Barceló amb l'exposició "L'art d'una vida"

El Museu de Valls reuneix peces de Goya, Miró, Tàpies i Barceló amb l'exposició "L'art d'una vida"

> L’exposició presenta 154 de les més de 300 peces que conformen la donació més recent que ha realitzat Daniel Giralt-Miracle al Museu

> La mostra, que obre portes aquest divendres dia 7 i que es podrà visitar fins el 27 d’agost, també inclou peces de Xavier Mariscal, Antoni Clavé, Modest Cuixart, Josep Guinovart, Ràfols-Casamada, Josep M. Subirachs o Antoni Llena

El Museu de Valls ha presentat aquest divendres 7 de juliol l'exposició «L'art d'una vida. Col·lecció Daniel Giralt-Miracle», una mostra que reuneix més de cent-cinquanta obres d'art de les més de tres-centes que conformen la darrera donació de Daniel Giralt-Miracle al Museu de Valls. Entre les obres s'hi poden veure multitud de disciplines i de tècniques (pintura, dibuix, gravat, escultura, fotografia...) i una mostra amb un espectre cronològic ampli, des de finals del segle XVIII -amb un gravat de Goya- fins a l'actualitat, tot i que el major nombre d'obres corresponen als últims cinquanta anys.

Totes aquestes obres que passen al fons del Museu de Valls són fruit de la tasca de Giralt-Miracle com a crític d'art, des de l'any 1966 fins a l'actualitat. Són obres que han anat a parar a les seves mans per la relació que ha mantingut amb artistes, bé fos per crítiques, textos per llibre d’art o bé per l’organització d’exposicions. Entre els autors representats a la col·lecció hi figuren grans noms catalans de l’art com Joan Miró, Antoni Clavé o Antoni Tàpies, i els seus contemporanis Modest Cuixart, Tharrats, Josep Guinovart, Hernàndez Pijoan, Ràfols-Casamada, Joan Ponç, Josep M. Subirachs; fins les generacions posteriors com Joaquim Chancho, Susanna Solano, Zush, Antoni Llena, Francesc Artigau, Frederic Amat, Jordi Pericot, Jordi Cano, etc. També destaquen dues petites obres de Miquel Barceló, dels seus inicis (1976).

A més, també hi figuren artistes estatals, alguns d'ells vinculats al Museu de Cuenca, com Zobel, Gustavo Torner, Mompó, Sempere o Gerardo Rueda, i altres noms que han destacat en les últimes dècades com Pablo Palazuelo o Manolo Valdés. D'autors d'àmbit internacional cal apuntar a Max Ernst i Conrad Marca-Relli. A la vegada, completen l'exposició autors vinculats al món del disseny, com Mariscal i Yves Zimmermann, o una petita col·lecció de fotografia, amb obres de Toni Catany, Joaquim Gomis o Joan Fontcuberta, entre d'altres.

Daniel Giralt-Miracle i les donacions al Museu de Valls
Daniel Giralt-Miracle (Barcelona, 1944) és crític i historiador de l'art. Format en estudis de Filosofia i Lletres, Ciències de la Informació, Disseny i Comunicació per les Universitats de Barcelona, Autònoma i Hochschule für Gestaltung, ha exercit com a crític d'art durant cinquanta anys. Va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi l'any 2013.

El 1999 Daniel Giralt-Miracle va fer dipòsit de cent gravats de la seva col·lecció particular al Museu de Valls, un dipòsit que va completar l'any 2012 en afegir-hi cent gravats més. Aquest 2017, cinc anys després, Giralt-Miracle ha donat al Museu de Valls 308 obres de 210 artistes.

Horaris d'obertura de l'exposició
La mostra estarà oberta al públic durant la temporada estival fins el proper 27 d'agost en l'horari habitual: de dimarts a dissabte d'11h a 14h i de 17h a 20h i els diumenges i festius de d'11h a 14h. L'entrada és gratuïta.

 

7 de juliol de 2017