Els millors vins de la DO Tarragona seran amb els artistes del cicle "enViu" al Convent del Carme de Valls

Els millors vins de la DO Tarragona seran amb els artistes del cicle "enViu" al Convent del Carme de Valls

Els millors vins de la DO Tarragona seran amb els artistes del cicle "enViu" al Convent del Carme de Valls

> El Cor Èulia participarà en el maridatge especial que tindrà lloc dijous 20 de juliol a les 20.30h amb els vins guanyadors del darrer Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona

> El moscatell, el macabeu, el cartoixà o l’ull de llebre acompanyaran els artistes

Els vins més destacats de la DO Tarragona es maridaran per tercer any consecutiu amb les cinc propostes artístiques que configuren el cicle musical ‘enViu’, que tindrà lloc al Convent del Carme de Valls, entre els dies 17 i 21 de juliol dins la programació cultural de l’estiu a la ciutat. Des del Consell Regulador de la DO Tarragona s’ha configurat una proposta de vins atractiva que permetrà descobrir i donar a conèixer alguns dels caldos més destacats d’aquesta històrica denominació d’origen; vins procedents principalment de l’Alt Camp, però també de les veïns comarques del Tarragonès, el Baix Camp i fins i tot la Ribera d’Ebre, que conformen aquest territori vinícola. Bona part d’aquests vins s’elaboren amb varietats tradicionals típiques del Camp de Tarragona, com poden ser el moscatell, el macabeu, el cartoixà o l’ull de llebre.

Tots aquests vins es podran tastar a la part final de cadascuna de les actuacions musicals previstes al Convent del Carme, que enguany té la veu femenina com a eix conductor amb les actuacions de Clara Peya (dilluns 17 de juliol), el Cor Jove de Zurich (dimarts 18 de juliol), Sílvia Tomàs Trio (dimecres 19 de juliol) i el Cor Èulia (dijous 20 de juliol). El públic assistent podrà gaudir cada nit d’un concert en un entorn singular al peu del campanar del Carme, i després podrà departir amb aquests artistes tot tastant els vins d’aquesta històrica denominació d’origen amb seu a Valls. Totes les actuacions seran a les 10 de la nit i el tast tindrà lloc després de l’actuació excepte el dia de l’òpera ‘Il trovadore’ (divendres 21 de juliol) que tindrà lloc a la mitja part per evitar que s’allargui l’acte fins ben entrada la matinada.

Tast excepcional

Igual que en les darreres edicions, aquest cicle ‘enViu’ incorpora una jornada anomenada Di-vins, que tindrà lloc dijous 20 de juliol amb un concert-maridatge especial a càrrec del Cor Èulia que serà a les 20.30h. En aquesta ocasió, la direcció de la DO Tarragona ha preparat una selecció de vins formada per cinc dels vins que van guanyar el Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona que es va fer fa uns mesos a partir d’un tast a cegues a la Facultat d’Enologia de la URV. En aquest concert es maridaran amb la peces que interpretarà el Cor Divisi els vins El Terrat del celler Mas Vicenç de Cabra del Camp, l’Ipsis Chardonnay de Vins Padró de Bràfim, el Puig Rodó Rosat de l’Agrícola de Bràfim, el Syrah del celler De Muller de Reus i la Mistela de la Cooperativa de Vila-rodona. Aquest concert-maridatge té un preu d’entrada de 5 euros per persona. L’aforament de l'activitat és limitada i per això es recomana reservar al mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 977 217 931.

El programa complet del cicle ‘enViu’

La pianista i compositora Clara Peya presentarà l’espectacle ‘Oceanes’ en format trio la nit del dilluns 17 de juliol, un concert que serveix per homenatjar les dones a través de l’aigua. L’endemà, dimarts 18 de juliol, Valls acollirà les veus del Cor Jove de Zurich, en un concert que s’emmarca dins la Setmana Cantant que pivota al voltant de la ciutat de Tarragona i que permetrà escoltar les veus d’aquest cor suïs format per noies de 15 a 25 anys amb gran talent i una gran formació musical.

Amb el segell Territori creatiu Vallenc, arribarà dimecres 19 de juliol Sílvia Tomàs Trio amb un repertori que despulla vivències, emocions i reflexions que qüestionen, pregunten i responen al mateix temps. Dijous 20 de juliol Di-Vins presenta, en horari especial de les 20.30 h, una sessió de música i maridatge amb el Cor Èulia de Valls dirigit per Mireia Besora i un tast de la DO Tarragona dirigit per l’enòloga Elisa Ribé. L’espectacle d’aquest cor de 14 veus femenines el forma un recull de poemes que descriu paisatges musicats per diferents compositors que es combinaran a la perfecció amb els vins produïts per diferents cellers de l’Alt Camp. L’entrada per aquest concert serà de 5 euros.

La programació de les nits d’estiu al Convent del Carme finalitzarà divendres 21 de juliol amb una sessió del Liceu a la Fresca, que permetrà seguir la retransmissió en directe de l'òpera Il Trovadore, de Giuseppe Verdi, escenificada al Gran Teatre del Liceu de Barcelona i que és un dels títols més populars d’aquest gènere líric.

 

12 de juliol de 2017