Estudis històrics i arquitectònics per a la recuperació de les muralles medievals

Estudis històrics i arquitectònics per a la recuperació de les muralles medievals

La Junta de Govern va aprovar contractar l’arquitecta Sònia Roca per un import de 4.513 euros IVA inclòs per a la redacció de l’estudi arquitectònic del tram de la muralla de Sant Francesc comprès entre els carrers de Sant Francesc, Sant Antoni i Sant Sebastià. En aquest tram, l’Ajuntament ha adquirit gairebé la totalitat de les finques per tal -d’acord amb el que preveu el Pla de Millora Urbana del Barri Antic-, crear un espai lliure com a nova entrada al Barri Antic per aquesta zona de la ciutat i, a la vegada, recuperar les restes de l’antiga muralla medieval que dataria del segle XIV. D’altra banda, també relacionat amb els passos que s’estan efectuant per a la recuperació de les muralles de la ciutat, la Junta de Govern també va aprovar contractar a Sònia Roca per 3.993 euros IVA inclòs per la redacció de la documentació descriptiva i justificativa necessària per presentar el projecte al programa de l’1,5% Cultural del Ministeri de Foment. L’Ajuntament té intenció de presentar el projecte a aquest programa, en concret per a la recuperació del tram comprès entre els carrers Muralla de Sant Antoni, Tomàs Caylà i del Mur.

Altres acords de Junta de Govern

- Sol·licitud de subvenció de 254.000 euros pel programa Treball als Barris pel Barri Antic. La Junta de Govern ha aprovat la sol·licitud de subvenció del programa Treball als Barris del Servei d’Ocupació de Catalunya per a diversos projectes ocupacionals que es desenvoluparan al Barri Antic amb un pressupost global de 267.794 euros. La sol·licitud de subvenció al SOC, per un import de 253.986 euros, contempla la contractació de 15 persones entre personal tècnic, personal de serveis de manteniment de via pública. En concret, es preveu aquest personal per a projectes com l’arranjament de voreres i ferm al Barri Antic, la millora i conservació d’edificis municipals o neteja viària, com també accions que fomentin la formació ocupacional dels residents al barri, la promoció econòmica o el foment d’accions comunitàries de cohesió social. D’altra banda, també s’ha sol·licitat subvenció al SOC per les pròrrogues de tres agents d’ocupació i desenvolupament local AODL (d’ocupació, de recerca activa indústries i activitats emergents i de Joventut) i la contractació d’un nou AODL de promoció comercial. L’Ajuntament sol·licita al SOC una subvenció de 100.086 euros per un cost total de contractació de 125.108 euros.

- Plataforma vot electrònic. La Junta va aprovar una despesa de 4.416 euros IVA inclòs per a la contractació a l’empresa Verso Ingeniería per a la implementació de la plataforma Vàlid. Aquesta plataforma permetrà la gestió del vot electrònic dels processos de participació ciutadana.

- Adjudicació serveis de manteniment de la xarxa informàtica de veu i dades de l’Ajuntament. La Junta va aprovar adjudicar el servei de manteniment de la xarxa municipal que dóna servei als sistemes informàtics i de telefonia de veu i de dades a l’empresa NETICS Communications per dos anys i un import anual de 23.837 euros IVA inclòs.

- Convocatòria premis de recerca Dolors Vives i Rodon. La Junta ha aprovat les convocatòries dels premis de recerca de batxillerat i treballs de síntesi de cicles formatius de grau superior per a estudis de dones i gènere. A aquesta convocatòria, oberta entre l’1 i el 21 de setembre, s’hi poden presentar alumnes o exalumnes de centres d’educació secundària de Valls. En la mateixa línia, també s’ha aprovat la convocatòria dels premis Dolors Vives i Rodon, en aquest cas per activitats de diferent format bases en estudis de dones, gènere i d’igualtat. El termini per presentar-se a la convocatòria també és entre l’1 i el 21 de setembre.