Valls i Andorra la Vella refermen els seus llaços d'amistat amb els 50 anys de l'agermanament

Valls i Andorra la Vella refermen els seus llaços d'amistat amb els 50 anys de l'agermanament

Valls i Andorra la Vella refermen els seus llaços d'amistat amb els 50 anys de l'agermanament

> Coincidint amb Firagost, les dues ciutats han commemorat el mig segle d'agermanament que continua aquest cap de setmana amb la participació de Valls a la festa major d'Andorra la Vella

La Cònsol Major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, i l'alcalde de Valls, Albert Batet, van presidir aquest dimecres dia 3 d'agost la commemoració del 50è aniversari de l'agermanament entre les dues ciutats. Els dos van destacar, en un acte celebrat al Saló de Plens de l'Ajuntament de Valls coincidint amb Firagost, la voluntat de les dues ciutats de refermar els llaços d'amistat que els uneix des de 1967. Durant l'acte, amb la participació d'autoritats de Valls i Andorra la Vella i representants d'entitats vallenques, Conxita Marsol i Albert Batet van signar el document de ratificació del protocol d'amistat.

Durant la seva estada a Valls, la Cònsol Major va signar el llibre d'honor de la ciutat i l'organització de Firagost la va homenatjar amb el guardó Porronaire d'Honor, una distinció que atorga la Comissió Organitzadora del Concurs de Beure en Porró de Valls. Conxita Marsol a més va ser l'encarregada d'efectuar el sorteig de l'ordre d'actuació de la diada castellera de Firagost.

Els actes de commemoració de l'agermanament, continuaran aquest cap de setmana a la Festa Major d'Andorra la Vella. En aquest cas, serà una delegació de l'Ajuntament de Valls la que es desplaçarà a la capital andorrana on, durant els dies de festa, hi participaran els gegants i els nans, en concret aquest dissabte dia 5 d'agost.  Concretament està previst que a les 18:30 hores hi hagi una cercavila, on a banda dels gegants i nans de la ciutat, també hi participaran els elements festius de la Colla gegantera «La Pessigolla». Posteriorment, a les 22:30 hores, la companyia vallenca Cia. Passabarret oferirà l'espectacle de circ Tandarica Circus.

Els actes de celebració dels 50 anys d'agermanament es van iniciar, el passat 12 de febrer, amb una calçotada popular a Andorra, unes setmanes després, concretament el 26 de març, va ser el torn de la ciutat de Valls que va celebrar una escudellada popular típica andorrana a la plaça de l'Oli. A banda d'aquests actes, també va tenir lloc un intercanvi cultural quan la Coral Terpsícore va viatjar cap a terres andorranes per fer una actuació.

> Galeria d'imatges (Ajuntament de Valls/Pere Toda)

 

> Galeria d'imatges històriques de l'agermanament entre Valls i Andorra la Vella (Arxiu Municipal de Valls)

 

 

3 d'agost de 2017