La Vuelta passa per Valls un cop més

La Vuelta passa per Valls un cop més

> L'etapa passarà per la plaça Font de la Manxa el proper dimarts 22 d'agost al voltant de les 16.45h

> L'organització ha preparat un esprint intermedi dedicat a Xavi Tondo

Valls tornarà a acollir una etapa de la Vuelta, aquest cop com a esprint intermedi bonificable a la classificació general, el proper dimarts 22 d'agost. L'organització de la cursa ha decidit dedicar l'esprint intermedi a Xavier Tondo Volpini, mort en accident l'any 2011, com homenatge al que va ser el ciclista vallenc més important de tots els temps.

Els vallencs tindran l'oportunitat de donar la benvinguda als corredors el dia 22 cap al voltant de les 16.45h, quan s'espera que passi el grup per l'esprint intermedi que tindrà lloc a la confluència de la carretera de Montblanc amb la plaça Font de la Manxa. Però abans, a partir de les 15.30h, els ciutadans podran veure passar la caravana publicitària de la Vuelta que obre el pas als corredors. El Club de Ciclimse Tondo amb la participació de les altres entitats ciclistes i la col·laboració del Patronat Municipal d'Esports estan preparant la rebuda amb pancartes en record a Xavi Tondo. L'esdeveniment també comptarà amb la participació de la Colla Joves Xiquets de Valls que aixecarà un pilar en homenatge a Tondo i benvinguda als ciclistes.

L'etapa de Valls és la quarta de la Vuelta España, competició que arrenca aquest dissabte 19 d'agost Nîmes, França. Els corredors passaran per la capital de l'Alt Camp procedents d'Escaldes Engordany per dirigir-se cap a Tarragona. El grup entrarà a Valls per Picamoixons, l'autovia A-27, l'N-240 i la carretera de Montblanc on hi haurà l'esprint intermedi a tocar de la plaça Font de la Manxa, des d'on continuaran direcció cap a Tarragona pel carrer Anselm Clave i N-240. Els carrers i vies afectades es tancaran al trànsit 30 minuts abans del pas de la cursa.

Valls ha acollit en diverses ocasions etapes de la Vuelta. Un dels moments més recordats és precisament l'any 2010 quan molts vallencs es van concentrar a la mateixa plaça Font de la Manxa per animar Xavi Tondo al pas per la seva ciutat. També cal recordar la sortida de la 13a etapa de la Vuelta l'any 2013, que amb un recorregut de 169 km. va finalitzar a Castelldefels.

Descarregar cartell

17 d'agost de 2017