L'Ajuntament aplica 2,3 milions del romanent de tresoreria a inversions i a reduir endeutament

L'Ajuntament aplica 2,3 milions del romanent de tresoreria a inversions i a reduir endeutament

L'Ajuntament aplica 2,3 milions del romanent de tresoreria a inversions i a reduir endeutament

> El consistori dotarà amb 1,3 milions d’euros la remodelació urbanística de l’entorn del passeig del Caputxins i carretera del Pla, a més d’ampliar partida per la reforma de l’edifici Ca Xapes per la Llar del Jubilat

> La proposta es debatrà en el proper ple municipal i també inclou destinar part del romanent a reduir en 1 milió d’euros d’endeutament financer

L’Ajuntament de Valls aplicarà 2.333.000 euros del romanent de tresoreria positiu amb què s’han tancat els comptes municipals en anteriors exercicis a ampliar en el pressupost d’enguany d’inversions i, a la vegada, a reduir endeutament financer de la corporació.

La part més important de la modificació que es debatrà en el ple de l’Ajuntament el proper dilluns 4 de setembre és l’ampliació de les inversions municipals per enguany en 1,4 milions d’euros. La principal modificació és la dotació pressupostària amb 1.265.000 euros per a la remodelació urbanística del passeig dels Caputxins i el seu entorn. El projecte s’emmarca en les millores urbanes progressives que s’ha anat efectuant en altres àrees de la ciutat per tal de modernitzar serveis públics de clavegueram, aigua i enllumenat, afavorir la mobilitat, en especial de vianants, i unir zones comercials, el centre urbà i el Barri Antic. D’aquesta manera, amb la reforma del passeig dels Caputxins i el seu entorn, es donaria continuïtat als projectes ja executats de millora urbanística als carrers Germans Sant Gabriel, Avenir o a tot l’àmbit del carrer de Paborde, així com la que en els propers mesos es realitzarà al carrer Jacint Verdaguer.

La modificació de pressupost amb finançament a través del romanent de tresoreria positiu també inclou ampliar partides d’altres projectes. En concret, s’amplia amb 100.000 euros més el finançament al projecte de reforma de l’edifici de Ca Xapes com a seu de la Llar del Jubilat, situant el pressupost definitiu per aquest 2017 en 309.000 euros. D’aquesta manera, s’amplia la dotació d’un projecte que tindrà caràcter plurianual i en el que a hores d’ara s’està treballant ja en la redacció del projecte bàsic i executiu per a la reforma d’aquest immoble amb l’objectiu de possibilitar el retorn de la Llar al que va ser la seva històrica seu. Per últim, també s’amplia amb 21.000 euros més la partida d’inversions per al projecte de restauració patrimonial de la muralla medieval de Sant Antoni.
D’altra banda, l’aplicació del romanent de tresoreria positiu també es destinarà a rebaixar endeutament financer. D’aquesta manera, s’ha previst ampliar enguany en 947.000 euros l’amortització de préstecs bancaris que permetran reduir encara més els nivells d’endeutament de la corporació. El ple també debatrà modificacions de pressupost menors, algunes vinculades a la denominació de partides concretes per incorporar els projectes escollits pels ciutadans en el procés de pressupostos participatius del 2017: banc de recursos tècnics de salut (10.700 euros), adequació enllumenat Parc Barrau (25.000 euros), Parc de Barres de l’Skate Parc (12.500 euros) o el futur arbrat a la zona d’accés a l’escola Enxaneta (7.000 euros).

 

31 d'agost de 2017