La Taula de Salut impulsa els tallers "Diabetis, una malaltia controlada per tu"

La Taula de Salut impulsa els tallers "Diabetis, una malaltia controlada per tu"

Els tallers 'Diabetis, una malaltia controlada per tu' tenen com a objectiu millorar la salut i la qualitat de vida de les persones que pateixen diabetis donant eines per a fomentar estils de vida saludables i prevenir problemes de salut relacionats, entenent que l’educació constitueix la base fonamental del maneig de la diabetis.

Es comptarà amb diverses sessions pràctiques sobre l'alimentació, el control de la diabetis, la medicació i l'activitat física. Els tallers es plantegen de manera descentralitzada per a ser realitzats en les diferents zones i barris de Valls, i Picamoixons, per tal de garantir la proximitat amb la ciutadania.

Durant la setmana del 25 de setembre tindran lloc les sessions informatives a diversos centres del municipi on s'explicarà l'objectiu i continguts dels tallers a càrrec de Xavier Tregon, infermer del CAP, Carme Baldrich, infermera del Pius Hospital i altres professionals.

Les sessions informatives tindran lloc al Centre Cívic (el dilluns 25 de 18 a 19 hores), al Consell Comarcal de l'Alt Camp (el dimarts 26 de 10:30 a 11:30 hores), al CEM El Fornàs (el dimecres 27 de 10:30 a 11:30 hores) i a Picamoixons (dijous 28 de 18 a 19 hores).

Les inscripcions a aquests tallers es podran realitzar en les mateixes sessions, o dirigint-se a Serveis Socials (carretera del Pla, 37) o al CAP Dr. Sarró (carrer Vallvera, 8).

La Taula de Salut de Valls es va crear el 3 d'abril de 2017 amb l'objectiu de fomentar la promoció de la salut i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania de Valls. La Taula està composada per: Pla d'Inclusió i Cohesió Social, EAP Valls Urbà, Patronat Municipal d'Esports, Creu Roja, Pius Hospital, Fundació Vilaniu, Centre de Salut Mental de Valls i Centre Cívic, i es contempla la incorporació d'altres entitats i serveis i representació de la ciutadania del municipi.

Fruit del diagnòstic i treball fet des del Pla d'Inclusió i Cohesió Social (PLICS) es detecten una sèrie de mancances en temes de salut comunitària. Diversos agents i institucions que participen a les reunions de Serveis Socials promouen la creació de la Taula de Salut adreçada a realitzar projectes de salut comunitària que proposa el PLICS. El primer projecte que veurà la llum és aquest relacionat amb la diabetis. Actualment s'estan treballant altres projectes per desenvolupar-los més endavant.

El funcionament de la Taula de Salut és transversal i amb la participació activa de tots els agents i cerca sinergies en totes les administracions implicades per ser més efectius en cada projecte que es desenvolupi.

Descarregar cartell

  14 de setembre de 2017