La Biblioteca Popular obre la temporada d'exposicions amb una mostra sobre patrimoni als museus comarcals

La Biblioteca Popular obre la temporada d'exposicions amb una mostra sobre patrimoni als museus comarcals

La Biblioteca Popular obre la temporada d'exposicions amb una mostra sobre patrimoni als museus comarcals

> La mostra recull peces dels museus i col·leccions d’Alcover, Figuerola del Camp, Vallmoll, Valls, Vilabella i Vila-rodona

La Biblioteca Popular inaugura aquest divendres a les 20h l'exposició «Descobrim. Patrimoni als museus i col·leccions de l’Alt Camp», una mostra comissariada per la museòloga Montserrat Caballero i produïda pels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona de la Generalitat de Catalunya, amb col·laboració i itinerància amb els museus i municipis receptors.

L'exposició recull les fotografies de Carles Balsells i té per objectius principals donar a conèixer el patrimoni museístic de la comarca de l’Alt Camp, així com mostrar la gran quantitat d’informació de tot tipus que conté un objecte patrimonial. Per això la mostra està organitzada en tres parts, en una primera hi ha les fotografies dels objectes dels 11 museus i col·leccions de l’Alt Camp, un total de 17 peces. En una segona part de l’exposició hi ha detalls interessants dels objectes per a comentar i despertar la curiositat del visitant. I en la tercera part de la mostra hi figuren fotografies més creatives o inusuals dels objectes per poder parlar de la relació que els humans establim als objectes donant-los significats o reinterpretant-los, amb la voluntat que el ciutadà conegui les enormes possibilitats de coneixement i de gaudi i de sorpresa que tenen els objectes museístics.

L’exposició a Valls presenta com a novetat que a la mostra s’hi incorporen sis dels disset objectes originals fotografiats, el que permetrà valorar i comparar entre fotografies i peces originals. Els sis objectes són els que pertanyen a museus i col·leccions de l’àrea de Valls (Museu de Valls, Museu de Carros i Eines del Camp de Valls, Institut d'Estudis Vallencs i Taller Josep Busquets). També s’ha aprofitat per fer una mostra de peces arqueològiques ibèriques procedents de l’àrea de Valls que s’emmarca dins l’XI Memorial Francesc Cabré organitzat per l’Institut d’Estudis Vallencs.

Horaris de visita de l'exposició
L'exposició es podrà visitar del 15 de setembre al 8 d'octubre en l'horari d'obertura habitual: els dimarts de 17 a 20h, de dimecres a dissabte d'11 a 14h i de 17 a 20h i els diumenges d'11 a 14h.

  14 de setembre de 2017