VallsJove obre una segona convocatòria d'ajuts per habitatges de lloguer a joves

VallsJove obre una segona convocatòria d'ajuts per habitatges de lloguer a joves

> Les persones sol·licitants ho podran fer des del dia 20 d'octubre i fins al 20 de novembre a l'Oficina Local de l'Habitatge

> Es prioritzen els lloguers al barri antic i les subvencions es concediran en funció dels ingressos de les persones sol·licitants

El servei de Joventut de l’Ajuntament de Valls ha obert una segona convocatòria de subvencions municipals per facilitar l’accés dels joves a habitatges de lloguer. Enguany, ha estat el primer cop que el consistori ha obert una convocatòria d’ajuts de lloguer d’aquestes característiques per a joves d’entre 18 i 35 anys i que tenen per objectiu afavorir la seva emancipació. El programa impulsat des del Servei de Joventut VallsJove i l'Oficina Local de l'Habitatge - Provalls forma part dels projectes destinats a afavorir el desenvolupament personal i professional dels joves de la ciutat.

Els ajuts volen contribuir a reduir les dificultats amb les que es troben els joves vallencs per accedir a un habitatge de lloguer. A la convocatòria s’hi poden presentar els joves que hagin signat un contracte de lloguer des del 9 de juny i fins al 20 de novembre de 2017. Com en la convocatòria anterior, es prioritza per a la concessió de les subvencions els joves que lloguin un habitatge al Barri Antic, amb l’objectiu de fomentar que hi estableixin residència i que es contribueixi així a la regeneració urbana del centre històric i al rejoveniment progressiu de la seva població.

A la vegada, les subvencions es concediran en funció dels ingressos de la unitat de convivència dels joves, primant els que tinguin uns ingressos inferiors a 11.951 euros. També els joves amb discapacitat, membres de famílies nombroses o monoparentals, en situació d’atur o en altres situacions socials o econòmiques de vulnerabilitat tindran preferència en la concessió de subvencions. Per accedir als ajuts cal estar empadronat i residir efectivament a Valls des de fa 2 anys i que els pares dels sol·licitants no siguin propietaris de dos o més habitatges, llevat que s’acrediti la impossibilitat real de destinar-los a l’habitatge dels fills.

El preu màxim del lloguer de l’habitatge no pot superar els 500 euros per acollir-se a les subvencions. En cas de concessió dels ajuts, aquests cobriran les despeses dels dos primers mesos de lloguer, així com les vinculades a l’administrador de finques. D’aquesta manera, s’ajuda al jove a fer front a la despesa inicial, un dels frens principals per als joves a l’hora de plantejar-se emancipar-se dels pares i llogar un habitatge.

Els interessats i sol·licitants es poden adreçar a l’Oficina Local d’Habitatge - Provalls (plaça Sant Jordi, 4), des d’on es centralitzaran totes les gestions i es resoldran totes les qüestions vinculades a la subvenció.

  19 d'octubre de 2017