Estrena del primer parc caní amb més de 1.200 m2 i equipat amb un circuit d'agility

Estrena del primer parc caní amb més de 1.200 m2 i equipat amb un circuit d'agility

Estrena del primer parc caní amb més de 1.200 m2 i equipat amb un circuit d'agility

> El parc té entrada per la carretera del Pla i el barri del Fornàs i compta amb elements pensats per a l’esbarjo del gos

> L’horari d’obertura del parc serà diàriament de les 7h a les 23h

Aquesta setmana han finalitzat les obres del nou parc caní, un gran espai de més de 1.200 m2 situat a la carretera del Pla -a l’alçada dels Blocs Muñoz- i amb entrada també pel carrer Rafel de Casanovas del barri del Fornàs. Aquest és el primer parc caní de la ciutat i s’ha dissenyat com una àmplia zona d’esbarjo per als gossos i inclou un circuït d’agility perquè el gos pugui entrenar-se o simplement jugar. La regidora de Via Pública i Serveis, Dolors Farré, acompanyada de tècnics municipals ha visitat avui el nou espai.

El nou parc caní, que ha suposat una inversió total de 17.391 euros per part de l’Ajuntament, és el resultat de les peticions de nombrosos ciutadans que demanaven la creació d’espais a la ciutat on poder passejar els seus gossos deslligats. D’aquesta manera, l’Ajuntament obre el primer espai específic per a gossos, com una zona on les mascotes puguin córrer i jugar. El nou espai de 1.200 m2 està tancat perquè els gossos puguin moure’s amb llibertat, compta amb mobiliari urbà amb bancs i butaques i, a més, s’ha equipat amb aparells de salt d’obstacles, eslàlom, passarel·la, estacada o tubs, entre d’altres, que constitueixen un circuit caní d’agility on l’animal podrà entrenar, o simplement jugar, tot sol o amb altres gossos.

El parc estarà obert diàriament i l’horari de servei que s’ha establert és de 7h a 23h. El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Valls ha iniciat una campanya informativa als ciutadans amb l’edició de fulletons per donar a conèixer el parc i les normes d’ús. D’aquesta manera, es recorda que la porta de l’espai haurà d’estar tancada i que els gossos poden anar deslligats pel parc, a excepció dels que considerats especialment perillosos que sempre hauran d’anar lligats i amb morrió.

A més, els gossos tot i poder anar deslligats, hauran d’estar sempre sota la vigilància dels propietaris que en seran sempre els responsables. Es recorda també als propietaris dels animals que han de recollir els excrements i dipositar-los a les papereres habilitades, així com que els orins s’han de diluir amb aigua per evitar molèsties i males olors. Per últim, s’afegeix que els gossos han de portar xip i a més han d’estar censats a l’Ajuntament, tal i com estableix l’ordenança municipal de tinença d’animals.

> Descarregar material informatiu

 

  25 d'octubre de 2017