Èxit de participació en la V edició de la Jornada de Bones Pràctiques per la Inclusió Social

Èxit de participació en la V edició de la Jornada de Bones Pràctiques per la Inclusió Social

Èxit de participació en la V edició de la Jornada de Bones Pràctiques per la Inclusió Social

El Teatre Principal ha acollit aquest divendres 27 d'octubre la cinquena edició de la Jornada de Bones Pràctiques per la Inclusió Social, un espai que amb la participació d'un centenar de persones s’ha consolidat com a punt de trobada, anàlisi, debat i reflexió. La Jornada ha reunit a professionals i representants d’entitats socials amb l’objectiu de donar eines i bones pràctiques per fer front a l’exclusió social, així com sensibilitzar, informar i donar veu en relació a les accions inclusives que es duen a terme.

Durant la jornada s'ha presentat el primer avanç de la Diagnosi Social de Valls i també Ester Busquets que ha parlat sobre “Ètica i inclusió social”. A més s’ha programat un espai amb càpsules informatives sobre bones pràctiques en inclusió social on s’exposaran diferents experiències innovadores. Els objectius específics de la V Jornada és, a més de difondre i compartir bones pràctiques, promoure la formació contínua de professionals en temes de pobresa i inclusió social, generar coneixement, anàlisi i intercanvi, promoure la reflexió sobre la pràctica professional i generar una sensibilització social respecte el fenomen de l’exclusió i les mesures per afrontar-ho.

El PLICS, iniciat a Valls el 2009 i adscrit a la regidoria de Benestar Social, és l’eina de planificació estratègica de les polítiques d’inclusió social a la ciutat per tal d’elaborar i coordinar iniciatives, mesures i accions d’intervenció social. Els objectius són els de detectar i minimitzar els factors generadors d’exclusió social, atendre als col·lectius amb més necessitats i prevenir futures situacions de vulnerabilitat.

La Jornada s’inscriu en una de les línies generals del PLICS, segons el document marc del programa per al desenvolupament de plans locals, que fixa la necessitat de transferir coneixement sobre la situació de l’exclusió social de caire local i les mesures a implementar. D’aquesta manera, la Jornada pretén generar coneixement sobre les desigualtats socials, els riscos d’exclusió i els recursos existents al territori per a la inclusió, aportant indicadors i elements de diagnosi útils per a la seva avaluació i redisseny.

Programa:
>> Descarregar cartell
9h Lliurament de la documentació
9.30h Obertura de la jornada i presentació
9.45h Presentació de la primera aproximació de la Diagnosi Social de Valls, a càrrec del Dr. Àngel Belzunegui, director de la Càtedra d'Inclusió Social de la Fundació Universitat Rovira i Virgili.
10.30h Conferència 'Ètica i inclusió social', a càrrec d'Ester Busquets i Alibés, Doctora en Filosofia i professora de bioètica a la Universitat de Vic.
11h Pausa-café
11.30h Inici de les Càpsules de Bones Pràctiques:
11.30h Programa Prescripció Social. A càrrec de Cristina Gil, treballadora social sanitària del ICS-ABS Torreforta-La Granja
12h Treball integral als Centres Oberts de Valls. A càrrec de Toni Valero, psicòleg infantil, i personal tècnic de Serveis Socials de Valls.
12.30h Xarxa de Suport a les Famílies Cuidadores de Tarragona. A càrrec de Neus Gimeno i Maria Jesús Costa Santos, secretaria tècnica de la Xarxa.
13h Programa Comunitari Comarcal de Suport a la Família, Pont. A càrrec de Sió Santaulària, tècnica de la Unitat de Ciutadania i Cohesió Social del Consell Comarcal del Tarragonés.
13.30h Torn obert de preguntes
14h Cloenda

  18 d'octubre de 2017