La Biblioteca viu la la tardor amb una guia de cuina de temporada

La Biblioteca viu la la tardor amb una guia de cuina de temporada

> Una selecció de cinquanta títols en préstec formen part de la guia, amb recomanacions i receptes culinàries pròpies d’aquesta estació de l’any

La Biblioteca Carles Cardó celebra la Castanyada i l'arribada de la tardor dedicant un espai destacat a la cuina amb una cinquantena de títols que es poden adquirir en préstec i que s'agrupen en sis grans blocs: cuina de tardor, cuina d'hivern, guia de bolets, cuina de bolets, etiqueta a la taula i postres.

La selecció es troba a l'entrada de l'equipament cultural del Barri Antic i està format per una sèrie de paneres on es recullen els llibres de la tria, i que es complementen amb una guia-tríptic que se suma a l'Aula de cuina. Cicle de la Biblioteca a la taula endegada dins les activitats de la present temporada del Centre Cívic.

La sèrie de títols es podrà consultar durant tot el mes de novembre

 

>> Descarregar relació de títols

 

 

>> CUINA DE TARDOR

Andreu Domingo, Mariona De la taula al rebost

Bonomo, Giuliana La Cocina de las estaciones

Carbonell, Bet La Melmelada a la cuina : més de 100 receptes

Dalmau i Ribalta, Antoni Les Festes tradicionals que no hem de perdre

Fàbrega, Jaume El Gust d'un poble : els plats més famosos de la cuina catalana

Lladonosa i Giró, Josep La Cuina tradicional catalana a l'abast

Lladonosa i Giró, Josep El Gran llibre de la cuina catalana

Llopart i Puigpelat, Dolors El Rebost : adobs, conserves, confitures i licors

Pallarès, Joan En el seu millor moment ...

Quadrada, Mariona Llegums, guisats de cullera i de forquilla

Quadrada, Mariona La Tardor : la calidesa de la terra

Ribas Aguilera, Remei La Cuina de l'àvia Remei

Ribas Aguilera, Remei Plats i secrets de l'àvia Remei

Sans, Pere Cuina catalana : tradicional i moderna

Sans, Pere La Cuina del vi : apropament a la cultura del vi i la cuina a la Mediterrànea

Schwartz, Oded Conservas

Thibaut i Comelade, Eliana La Cuina dels Països Catalans : reflex d'una societat

 

>> CUINA D’HIVERN:

Fàbrega, Jaume Totes les sopes : brous, escudelles i sopes d'arreu

Lladonosa i Giró, Josep El Llibre de les sopes: qui menja sopes se les pensa totes

Murgadas, Francesc El Llibre de les receptes d'hivern

Quadrada, Mariona Verdures d'hivern i primavera

Regàs, Georgina Les 30 millors sopes de l'àvia a l'abast de tothom

Las 101 recetas de Fernando Canales Etxanobe (DVD 2): Sopes i cremes

La Cuina de Nadal : plats de festa

Festival de sopes del món mundial

 

>> GUIA DE BOLETS:

Casalé i Aran, Ramon 100 bolets del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Estévez, Marc Bolets en temps de crisi

Sañé, Jaume Catalunya : els nostres bolets

Vidal i Frigola, Josep M. Bolets dels Països Catalans i els seus noms populars...

 

>> CUINA DE BOLETS:

Carles i Font, Jaume La Cuina tradicional dels bolets

Cuello Subirana, Josep Passió boletaire: mites, usos i costums

Del Conte, Anna Setas comestibles: guía para cazar y cocinar

Gràcia, Enric Caçadors de bolets: la guia

Pascual i Lluvià, Ramon Els Bolets: on surten, com es coneixen, com es cuinen

Pascual i Lluvià, Ramon El Mapa dels bons bolets a Catalunya: on trobar-los? com cuinarlos?

Petràs, Llorenç La Millor cuina dels bolets

Prat, Jaume Setas : del bosque a la mesa

Las 101 recetas de Fernando Canales Etxanobe (DVD 1): bolets, llegums, verdures

 

>> ETIQUETA A LA TAULA:

Calera, Ana María La Etiqueta en la mesa

Maestre, Isabel El Arte de la buena mesa: protocolo y sugerencias decorativas

Maestre, Isabel Manual de la buena mesa: el perfecto anfitrión, el perfecto invitado

Miralpeix, Assumpta Taula parada: l'art de saber convidar i parar taula

 

>> POSTRES:

Cogul i Urrea, Albert La Cuina dolça tradicional...

Hermé, Pierre Postres

Jover, Lluïsa Pastissos sense forn

Nadal, Mariàngela El Plaer de les postres

Solé i Sugranyes, Caterina Els Fruits silvestres

Thibaut i Comelade, Eliana Les Coques catalanes

Torreblanca, Paco La Cocina dulce

 

  31 d'octubre de 2017