> Una selecció de cinquanta títols en préstec formen part de la guia, amb recomanacions i receptes culinàries pròpies d’aquesta estació de l’any
La Biblioteca Carles Cardó celebra la Castanyada i l'arribada de la tardor dedicant un espai destacat a la cuina amb una cinquantena de títols que es poden adquirir en préstec i que s'agrupen en sis grans blocs: cuina de tardor, cuina d'hivern, guia de bolets, cuina de bolets, etiqueta a la taula i postres.
La selecció es troba a l'entrada de l'equipament cultural del Barri Antic i està format per una sèrie de paneres on es recullen els llibres de la tria, i que es complementen amb una guia-tríptic que se suma a l'Aula de cuina. Cicle de la Biblioteca a la taula endegada dins les activitats de la present temporada del Centre Cívic.
La sèrie de títols es podrà consultar durant tot el mes de novembre
>> Descarregar relació de títols
>> CUINA DE TARDOR
Andreu Domingo, Mariona De la taula al rebost
Bonomo, Giuliana La Cocina de las estaciones
Carbonell, Bet La Melmelada a la cuina : més de 100 receptes
Dalmau i Ribalta, Antoni Les Festes tradicionals que no hem de perdre
Fàbrega, Jaume El Gust d'un poble : els plats més famosos de la cuina catalana
Lladonosa i Giró, Josep La Cuina tradicional catalana a l'abast
Lladonosa i Giró, Josep El Gran llibre de la cuina catalana
Llopart i Puigpelat, Dolors El Rebost : adobs, conserves, confitures i licors
Pallarès, Joan En el seu millor moment ...
Quadrada, Mariona Llegums, guisats de cullera i de forquilla
Quadrada, Mariona La Tardor : la calidesa de la terra
Ribas Aguilera, Remei La Cuina de l'àvia Remei
Ribas Aguilera, Remei Plats i secrets de l'àvia Remei
Sans, Pere Cuina catalana : tradicional i moderna
Sans, Pere La Cuina del vi : apropament a la cultura del vi i la cuina a la Mediterrànea
Schwartz, Oded Conservas
Thibaut i Comelade, Eliana La Cuina dels Països Catalans : reflex d'una societat
>> CUINA D’HIVERN:
Fàbrega, Jaume Totes les sopes : brous, escudelles i sopes d'arreu
Lladonosa i Giró, Josep El Llibre de les sopes: qui menja sopes se les pensa totes
Murgadas, Francesc El Llibre de les receptes d'hivern
Quadrada, Mariona Verdures d'hivern i primavera
Regàs, Georgina Les 30 millors sopes de l'àvia a l'abast de tothom
Las 101 recetas de Fernando Canales Etxanobe (DVD 2): Sopes i cremes
La Cuina de Nadal : plats de festa
Festival de sopes del món mundial
>> GUIA DE BOLETS:
Casalé i Aran, Ramon 100 bolets del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre
Estévez, Marc Bolets en temps de crisi
Sañé, Jaume Catalunya : els nostres bolets
Vidal i Frigola, Josep M. Bolets dels Països Catalans i els seus noms populars...
>> CUINA DE BOLETS:
Carles i Font, Jaume La Cuina tradicional dels bolets
Cuello Subirana, Josep Passió boletaire: mites, usos i costums
Del Conte, Anna Setas comestibles: guía para cazar y cocinar
Gràcia, Enric Caçadors de bolets: la guia
Pascual i Lluvià, Ramon Els Bolets: on surten, com es coneixen, com es cuinen
Pascual i Lluvià, Ramon El Mapa dels bons bolets a Catalunya: on trobar-los? com cuinarlos?
Petràs, Llorenç La Millor cuina dels bolets
Prat, Jaume Setas : del bosque a la mesa
Las 101 recetas de Fernando Canales Etxanobe (DVD 1): bolets, llegums, verdures
>> ETIQUETA A LA TAULA:
Calera, Ana María La Etiqueta en la mesa
Maestre, Isabel El Arte de la buena mesa: protocolo y sugerencias decorativas
Maestre, Isabel Manual de la buena mesa: el perfecto anfitrión, el perfecto invitado
Miralpeix, Assumpta Taula parada: l'art de saber convidar i parar taula
>> POSTRES:
Cogul i Urrea, Albert La Cuina dolça tradicional...
Hermé, Pierre Postres
Jover, Lluïsa Pastissos sense forn
Nadal, Mariàngela El Plaer de les postres
Solé i Sugranyes, Caterina Els Fruits silvestres
Thibaut i Comelade, Eliana Les Coques catalanes
Torreblanca, Paco La Cocina dulce
31 d'octubre de 2017