Valls commemora el Dia internacional per l'eliminació de la violència masclista

Valls commemora el Dia internacional per l'eliminació de la violència masclista

Valls commemora el Dia internacional per l'eliminació de la violència masclista

> L’acte central s'ha celebrat aquest divendres dia 24 de novembre a la plaça del Blat

> L’Ajuntament aprova el Pla d’Igualtat amb mesures en tots els àmbits de l’administració municipal

Valls ha commemorat el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb un conjunt d’activitats que s’han programat amb la participació del grup de coeducació de totes les escoles i centres de secundària de Valls. Enguany, l’acte central ha tingut lloc aquest divendres dia 24 de novembre a la plaça del Blat amb la lectura del manifest institucional, la col·locació d’un llaç lila al terra de la plaça del Blat envoltat de sabates vermelles com a símbol del rebuig social contra la violència masclista. Els centres educatius de la ciutat, que durant tota la setmana han estat treballant el tema mitjançant un dossier pedagògic elaborat des de la Regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat, han celebrat també actes interns per commemorar la data

També coincidint amb la commemoració, la Junta de Govern ha aprovat el mateix dia 24 el protocol d’actuacions per a casos d’emergència, un document que s’ha treballat en el marc de les àrees de Participació Ciutadana i Igualtat i de Benestar Social de l’Ajuntament. En aquest sentit, s’ha creat la taula local d’atenció a les situacions de violència per tal de definir aquest circuit d’atenció, amb la voluntat d’enfortir la xarxa de serveis actual, millorar els mecanismes de coordinació i consensuar un document comú que recull les competències de les principals àrees implicades, així com els mecanismes de coordinació entre ells. En l’elaboració del protocol hi han participat les regidories de Participació Ciutadana i Igualtat, Ensenyament i Serveis Socials i representants el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), els Mossos d’Esquadra, la Policia Local, el Pius Hospital i del CAP Dr. Ignasi Sarró

L’objectiu és crear una xarxa d’atenció integral per a les dones, d’acord amb el que estableix la Llei 05/2008 del Dret de les Dones per eradicar la violència masclista. A més, seguint la línia del protocol comarcal, es consideraran altres col·lectius vulnerables a la violència, com infants, adolescents i gent gran. D’aquesta manera, es fixaran les línies bàsiques que orientin els processos d’atenció i garanteixin una resposta adequada, eficient i eficaç a les persones que pateixen situacions de violència a la nostra ciutat per tal de donar suport en el seu procés de recuperació integral.

La Junta de Govern Local del passat 17 de novembre també va aprovar el Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Valls que s’ha estat treballant durant el darrer any. Aquest pla serà l’instrument que impulsarà i fomentarà mesures en tots els àmbits i àrees de l’administració municipal, des de la selecció i promoció de personal, passant per la política salarial, de formació, de condicions de treball i ocupació, de salut laboral, d’ordenació del temps de treball, de conciliació i d’ús de llenguatge no sexista, projectant una imatge d’acord als principis d’igualtat entre dones i homes. Així, l’Ajuntament estableix la igualtat d’oportunitats com a principi estratègic del seu funcionament intern, assumint el rol d’actor per a la transformació social per eliminar qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe o gènere de tota la corporació i, per extensió, en el conjunt de la ciutat.

La Comissió d’Igualtat, un òrgan de representació plural i paritari amb representació legal de les persones treballadores i de l’Ajuntament, vetllaran pel compliment del Pla d’Igualtat i n’efectuarà l’avaluació i seguiment.

 24 de novembre de 2017