Finalitza la instal·lació dels més de 600 nous elements de la nova senyalització urbana

Finalitza la instal·lació dels més de 600 nous elements de la nova senyalització urbana

Finalitza la instal·lació dels més de 600 nous elements de la nova senyalització urbana

Aquesta setmana s’ha completat el nou Pla de Senyalització Urbana de Valls que, es va començar a instal·lar el passat mes de maig a tot el nucli urbà, els barris de la ciutat i també al polígon industrial. El procés de renovació integral ha suposat la instal·lació de més de 600 nous elements, en concret, 509 noves senyals convencionals per a vehicles i 102 per a vianants, a més de 18 panells amb mapes de situació, 2 tòtems informatius interactius i 2 grans pantalles led.

La nova senyalització substitueix l’antiga, en alguns casos en mal estat o desfasada, però també se n’ha instal·lat en molts altres punts per completar la informació d’orientació per a vehicles i vianants al llarg de la ciutat. A més, el projecte ha incorporat dues novetats tecnològiques amb dues pantalles led de grans dimensions –a les entrades a Valls per la carretera del Pla i per l’Estació d’Autobusos- i dos tòtems dinàmics amb informació turística, comercial, de restauració i mobilitat de Valls que s’han situat al Portal Nou i al Pati.

Aquest projecte, per tant, suposa la renovació, actualització i modernització total de la senyalització informativa urbana. El pla, elaborat per la consultora especialitzada MCRIT, ha tingut en compte la jerarquia viària de les destinacions per establir una distribució de senyals que faciliti la mobilitat i les rutes d’accés a diferents zones de la ciutat, espais d’interès turístic, equipaments i serveis públics, entre d’altres. En total, la instal·lació, a càrrec de l’empresa adjudicatària Proseñal, ha comportat una inversió de 129.200 euros més IVA.

La nova senyalització indica les vies amb major capacitat per al trànsit viari, i també el Barri Antic, el centre urbà, el polígon industrial i els barris i les zones esportives com a punts i àrees de referència a tenir en compte. Totes les senyals tenen un disseny actual i unitari i en la qual es dóna molta importància a la mobilitat de vianants i vehicles. Per al Barri Antic s’ha instal·lat una senyalització exclusiva per a vianants i també panells indicatius de zones d’aparcament i panells de situació amb mapes de la ciutat. Aquest nou tipus de senyalètica reforça el concepte de pacificació del trànsit del barri antic per promoure una mobilitat més sostenible. En aquest sentit, el projecte representa una millora important per a la ciutat a nivell d’imatge, a nivell de millora de la mobilitat i un avenç significatiu i qualitatiu en la comunicació de la informació.

 23 de novembre de 2017