Els 25 anys de les T de Teatre, el Teatre Nacional de Catalunya i Josep Maria Pou, en el nou abonament dels Teatres de Valls

Els 25 anys de les T de Teatre, el Teatre Nacional de Catalunya i Josep Maria Pou, en el nou abonament dels Teatres de Valls

> Es posen a la venda de cara als regals de Nadal i Reis dimecres 13 de desembre

> T de Teatre celebra els 25 anys amb un espectacle dirigit per Julio Manrique

> El TNC amb Joel Joan, Àngel Llàcer i Lluís Marco ofereix ‘Frankenstein’

> Josep Maria Pou protagonitza el clàssic d'Herman Melville ‘Moby Dick’

Els Teatres de Valls anuncien el nou abonament que estarà a la disposició del públic com a regal de Nadal i Reis a partir del dimecres 13 de desembre. El darrer espectacle de la companyia T de Teatres que arriba als 25 anys de trajectòria, la nova producció ‘Frankenstein’ del Teatre Nacional de Catalunya liderada per Joel Joan, Àngel Llàcer i Lluís Marco, i també ‘Moby Dick’ protagonitzada per aquest gran monstre de les taules teatrals que és Josep Maria Pou.

La propera temporada teatral 2018 arriba al Centre Cultural de Valls amb tres espectacles amb companyies, actors i títols mestres. El primer desembarca divendres 16 de febrer amb la mítica companyia T de Teatre, que celebra 25 anys dalt dels escenaris amb una peça escrita per Julio Manrique, Marc Artigau i Cristina Genebat amb la qual serà impossible no identificar-se. El seu títol és E.V.A. És l’Escala Visual Analògica del Dolor, una línia dividida en deu punts que serveix per mesurar el grau de dolor que experimenta un subjecte. E.V.A és, també, aquesta comèdia dramàtica on quatre històries creuades de quatre ex-companyes d’escola ens transporten al dolor, a la poètica que, a vegades, l’acompanya i a les diverses formes que adopta: el físic, el crònic, el somàtic, el neuropàtic, el dolor vital, el moral, el quotidià o el de l'ànima.

Dels 25 de les T de Teatre els Teatres de Valls passaran dissabte 14 d’abril als 200 anys del clàssic de Mary Shelley, ‘Frankenstein’, un dels monstres més famosos de la història que mostra les tenebres d'una societat incapaç d'assumir la diferència. L’any 1818, Shelley va dotar d’una vida perdurable el cèlebre monstre, que amb la seva multiplicitat orgànica acabaria esdevenint un mite fonamental de la nova societat contemporània, abocada a un replantejament profund de les construccions d’identitat en el nou món marcat per la industrialització i la reorganització dels poders fàctics.

Dos-cents anys després de la primera publicació de la novel·la, el Teatre Nacional de Catalunya i la directora Carme Portaceli porten a escena la història d’aquest Prometeu modern amb una dramatúrgia de Guillem Morales – el director i guionista de la premiada pel·lícula Los ojos de Julia- que indaga en els territoris més tenebrosos de la humanitat ferida del mite. El repartiment el configuren Joel Joan, Àngel Llàcer, Lluís Marco, Albert Triola, Magda Puig i Pere Vallribera.

Actor amb majúscules

El tercer i darrer espectacle de l’abonament de la nova temporada 2018 ve amb un protagonista amb majúscules, el veterà Josep Maria Pou, dissabte 19 de maig. Protagonitza el clàssic d'Herman Melville ‘Moby Dick’ i es posa a la pell del capità Ahab en el seu autodestructiva persecució de la gran balena blanca. Ho fa en una producció de Focus i una versió de Joan Cavestany dirigida per Andrés Lima.

El capità Ahab és un dels grans personatges de la literatura universal. Es tracta d’un ésser que evidencia l'obsessió humana que va més enllà de la raó, capaç de consumir la voluntat i eliminar qualsevol element bondadós de l'ànima. De ‘Moby Dick’ s'han realitzat múltiples adaptacions, algunes més properes a l'original que d’altres. Aquest muntatge està inspirat en la solitària figura d'Ahab i la seva lluita contra la balena, i convida l'espectador a fer un viatge a les profunditats de la bogeria d'un home capaç de tot per satisfer la seva obstinació. El resultat esdevindrà un espectacle total, valent i innovador, en el qual la resta del repartiment està en aquests moments en curs.

El 13 de desembre, a la venda

Des del dimecres 13 de desembre la venda dels abonaments 2018 es realitzarà a les taquilles centrals del Teatre Principal, al carrer Jaume Huguet. Seguint les bones experiències de les darreres edicions, uns deu dies abans del Nadal els Teatres de Valls iniciaran la venda d’aquests abonaments, que permeten aconseguir preferència en l’obtenció de les localitats i millor preu que amb les entrades soltes. D’aquesta manera, aquests paquets esdevenen un bon regal per a les celebracions nadalenques i dels Reis.

La venda es perllongarà fins al divendres 5 de gener, vigília de Reis, excepte diumenges i festius. Els horaris seran de 12 a 14 h i de 18 a 20 h. Els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener la taquilla obrirà als matins. Els preu total dels tres espectacles serà de 45 € amb el Carnet dels Amics dels Teatres de Valls i de 49 € sense el carnet. Com és habitual, en els horaris de les taquilles, les ciutadanes i ciutadans poden obtenir gratuïtament el nou Carnet dels Amics de Valls. Des de l’organització es recomana que es facin abans de l’inici de la venda dels abonaments.

Descarregar díptic

 

 29 de novembre de 2017