Més de 750 vallencs han participat en les votacions dels pressupostos participatius 2018

Més de 750 vallencs han participat en les votacions dels pressupostos participatius 2018

> Les propostes seleccionades per votació dels ciutadans han estat els projectes de creació d’un espai per a Vallsgat, millores al parc del Mas Miquel i la pista de bàsquet d’accés lliure a la zona de l’skatepark del Fornàs

Aquest divendres dia 1 de desembre s’han presentat al Teatre Principal els resultats de les votacions ciutadanes dels pressupostos participatius per a l’any 2018, en una sessió de retorn a la ciutadania per fer balanç. Entre les 35 propostes que els vallencs i vallenques van poder votar entre el 19 i el 26 de novembre, els projectes guanyadors que s’inclouran als pressupostos municipals de l’any vinent seran un local per a la protecció de gats, millores al parc del Mas Miquel i una pista de bàsquet d’accés lliure que es construirà al barri del Fornàs, a prop de la zona de l’skatepark.

Del total de 752 vots emesos, 634 (84,3%) van ser presencials en els diferents punts de votació habilitats en espais municipals, mentre que 118 van ser de ciutadans que van optar per votar online a través de la plataforma a la web municipal. Els vallencs podien escollir entre 3 dels 35 projectes a votació. Aquesta ha estat la segona edició dels pressupostos participatius a la ciutat de Valls i la primera en la que han estat els mateixos ciutadans els que han presentat les propostes que s’han sotmès a votació popular.

Finalment, la proposta més votada va ser la de l’espai per a Vallsgat amb 156 vots (20,7%), seguida pel projecte de millora del parc del Mas Miquel amb 140 vots (18,6%) i la pista de bàsquet del Fornàs amb 132 vots (17,6%). Totes tres s’inclouran en els pressupostos municipals per a l’exercici 2018.

> Espai per a Vallsgat. El projecte proposa la creació d’un espai, local o lloc on es gats puguin estar protegits. L’Associació Vallsgat es dedica a la protecció de gats i en controla les colònies. El nou espai permetrà tenir cura en bones condicions dels gats cadells o en procés de recuperació i servirà a la vegada de magatzem de l’alimentació per als animals. Els 80.000 euros previstos en aquesta inversió inclouen la construcció d’un local d’uns 30 metres quadrats amb sales independents en un espai municipal, així com la compra de gàbies i la instal·lació dels serveis de llum i aigua.

> Millores al parc del Mas Miquel. El segon projecte preveu la millora de l’entorn d’aquest parc municipal situat a la llera del torrent del Catllar. La proposta contempla la millora de l’enllumenat públic i del mobiliari urbà. Així, es renovaran alguns dels bancs del parc, es posaran noves taules de pícnic i més papereres. També s’ha previst un espai per a un pipican, un recinte que estarà delimitat per una tanca de fusta amb bancs, arbres i senyalització informativa. El cost de l’actuació està estimat en 17.000 euros.

> Pista de bàsquet d’accés lliure al Fornàs. L’actuació compta amb un pressupost de 50.000 euros i permetrà construir una pista de bàsquet d’accés lliure i gratuït al barri del Fornàs, en concret a la zona de l’skateparc. D’aquesta manera, amb la nova pista es reforçaria aquest espai com a zona d’oci i d’esport juvenil i ciutadà, en un àmbit en la que ja hi ha previst enguany la instal·lació d’un parc de barres per a la pràctica d’street workout, un projecte que s’executarà també gràcies a què va ser un dels més votats en l’anterior procés de pressupostos participatius.

A partir del proper dilluns s’obrirà un enllaç al portal web municipal, a la secció de pressupostos participatius, on els ciutadans podran valorar el procés de participació a través d’una enquesta online. També els assistents de l’acte d’avui al Teatre Principal han tingut l’oportunitat de respondre a l’enquesta. D’altra banda, durant la sessió de retorn, s’ha informat de la tramitació i estat dels projectes que, a través de l’anterior procés de pressupostos participatius, es van incorporar al pressupost municipal 2017.

>> Descarregar resultats de les votacions

 

1 de desembre de 2017