Principals acords de Junta de Govern

Principals acords de Junta de Govern

Informació sobre els principals acords de Junta de Govern:

- Oferta més avantatjosa ampliació pati escola Enxaneta. La Junta de Govern ha declarat com oferta més avantatjosa de la licitació per les obres d’ampliació del pati de l’escola Enxaneta de Valls la presentada per l’empresa Ramon Ruana Font per un import de 61.926 euros IVA inclós. El projecte d’ampliació contempla la creació d’un nou espai per als alumnes reservat als infants més petits del centre, de 3 a 5 anys. Aquesta ampliació s’efectuarà en l’àmbit comprès entre l’actual pati de l’escola i el torrent del Catllar.

- Treballs d’intervenció arqueològica a la Muralla de Sant Antoni. La Junta ha aprovat contractar a l’empresa Apriori Cultural SL per 20.485 euros IVA inclòs per tal de dur a terme els treballs d’excavació i intervenció arqueològica a l’entorn de la muralla de Sant Antoni. Aquests treballs permetran confirmar que les restes existents a la zona del solar situat al número 18 del carrer Tomàs Caylà es corresponen a l’antiga torre medieval del Portal Nou, a la muralla així com localitzar traces de l’antic fossat. Aquesta informació permetrà ultimar el projecte de recuperació patrimonial d’aquest espai. En concret, els treballs consistiran en el repicat i neteja de la part posterior dels edificis enderrocats per comprovar si al perfil es localitzen restes de l’antiga fortificació medieval, localitzar i visualitzar l’esgraonat de la fonamentació i neteja del talús i del mur de tancament de la torre.

- Millora del paviment del carrer Basters del polígon industrial. La Junta de Govern ha aprovat la memòria tècnica corresponent a la reparació de l’asfalt del carrer Basters del Polígon Industrial, en concret a la cruïlla d’aquest carrer amb la carretera del Pla. La Junta ha aprovat contractar a l’empresa Tecnologia de Firmes SA l’execució d’aquests treballs de millora que suposaran una inversió de 10.569 euros IVA inclòs.

- Rampa adaptada a l’edifici de Ca Barrau. La Junta ha adjudicat a l’empresa SERTEC per un import de 12.002 euros IVA inclòs les obres de construcció d’una rampa adaptada a minusvàlids a l’edifici de Ca Barrau amb l’objectiu de procedir a la supressió de barreres arquitectòniques en aquest edifici, seu de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard.

- Pavimentació del carrer Terra Alta. La Junta de Govern ha aprovat la contractació de l’empresa Tecnologia de Firmes SA per l’execució dels treballs de pavimentació del carrer Terra Alta al barri de les Comarques per un import de 12.193 euros IVA inclòs.

- Reparació paviment del carrer de la Cort. La Junta ha aprovat adjudicar a l’empresa BigMat Queralt el subministrament per un import de 4.791 euros IVA inclòs de peces per a la reparació del paviment del carrer de la Cort.

- Enllumenat tarima del Pati. La Junta de Govern ha aprovat contractar a l’empresa UTE Electromecànica Soler Aquagest Medioambiente el subministrament i instal·lació de l’enllumenat de la tarima de fusta del Pati per un import de 12.198 euros IVA inclòs. Aquests treballs s’efectuaran en el marc del projecte d’instal·lació de la nova tarima de fusta de la plaça que s’estan realitzant en l’actualitat.

- Inici de l’expedient d’expropiació de l’immoble situat al carrer Sant Francesc 102. La Junta ha aprovat iniciar l’expedient d’expropiació de la casa situada al carrer Sant Francesc número 102 – muralla de Sant Francesc 47 i intentar l’avinença entre la propietat i el consistori per arribar a un mutu acord per l’adquisició. Aquesta finca es troba situada a l’àmbit de la muralla de Sant Francesc on l’Ajuntament està adquirint diverses propietats amb l’objectiu, tal i com preveu el Pla de Millora Urbana del Barri Antic, d’enderrocar els immobles per generar un nou accés al centre històric i, a la vegada, posar al descobert i recuperar els vestigis de l’antiga muralla medieval.

- Oferta més avantatjosa per l’actualització de l’inventari municipal. La Junta ha declarat com oferta més avantatjosa de la licitació per a la contractació del servei d’actualització de l’inventari dels béns i drets de l’Ajuntament i el subministrament d’una aplicació informàtica de gestió i control la presentada per l’empresa Aldebaran 2.0 Projects i Services per un import de 29.145 euros IVA inclòs.

- Neteja de la mina del pont d’en Cabré. La Junta de Govern ha aprovat una despesa de 7.047 euros IVA inclòs i la contractació a l’empresa Aquambiente Servicios para el Sector del Agua pels treballs de retirada de runa i neteja de l’interior del tram de mina d’aigua situada a la zona del pont d’en Cabré amb el carrer Montserrat. En aquest punt, existeixen diverses canalitzacions de reg, mines, col·lectors i altres serveis i s’han detectat recentment que, en algun punt, es produeixen vessaments intermitents d’aigües residuals. Els treballs que ara es realitzaran permetran detectar l’origen dels vessaments.

- Atorgament de subvencions per llibres escolars. La Junta ha aprovat la concessió de 36.202 euros en ajuts de socials a famílies per l’adquisició de llibres de text escolar i material didàctic complementari.

- Festius comercials. La Junta de Govern ha aprovat el calendari de festius comercials per a l’any 2018 que pot determinar l’Ajuntament, establint els dies 28 de gener, coincidint amb la Gran Festa de la Calçotada, i el diumenge 30 de desembre, amb motiu de les celebracions de Nadal, Cap d’Any i Reis. Aquests dos festius comercials de caràcter local se sumaran als establerts ja per la Generalitat de Catalunya al conjunt del país.

- Subvenció per la recuperació del cancell de l’església de Sant Joan. La Junta ha aprovat l’atorgament d’una subvenció municipal de 10.000 euros a la parròquia de Sant Joan com a col·laboració amb la primera fase del projecte de recuperació patrimonial del cancell de l’església de Sant Joan de Valls.

- Conveni amb el Cor Audite. La Junta de Govern va aprovar el conveni per a la concessió d’una subvenció municipal de 700 euros al Cor Audite amb motiu de l’exposició organitzada pel Cor Audite de Valls en commemoració dels seus 20 anys d’història.

- Donació d’un immoble situat al carrer del Carme. La Junta ha aprovat iniciar l’expedient d’acceptació de la donació oferta per la propietat de l’edifici situat al carrer del Carme número 12 a favor de l’Ajuntament.

12 de desembre de 2017