Els Pastorets principals de Valls, el gran clàssic teatral de les festes

Els Pastorets principals de Valls, el gran clàssic teatral de les festes

Els Pastorets principals de Valls, el gran clàssic teatral de les festes

Com és tradició, tornen els pastorets Garrafó i Fredolic, les pastoretes Mariana i Sulina, i l’orquestrina en directe marca de la casa amb un repertori que vallenques i vallencs coneixen de memòria. El clàssic de les celebracions del Nadal esdevé un espectacle adreçat a públic familiar, pensat perquè tothom pugui gaudir-lo, amb escenes bíbliques i d'altres de còmiques. L'obra es representarà al Teatre Principal els dies 26 i 30 de desembre a les 18h, el dia 29 en doble funció a les 18h i 21h i, ja amb l'any nou, l'1, 3 i 6 a la sessió de tarda de les 18h. Localitats: www.ticketea.com, telf 902 044 226 i taquilles del Teatre Principal.

La representació dels Pastorets és l’espectacle estandard del GTP i constitueix un dels grans esdeveniments teatrals de l'any. Precisament el treball vallenc sobre el teatre popular en els anys cinquanta i seixanta del segle XX fou clau per a l’actualització de la manera de fer Pastorets a Catalunya, i marcà la pauta en el ressorgiment d’aquest espectacle nadalenc molt especialment en les comarques de Tarragona. El GTP és l’hereu del grup de teatre de la Congregació Mariana, predecessor seu en la representació nadalenca amb la versió titulada La flor de Nadal, text de Francesc d’Assís Picas (1954).

Els pastors protagonistes reben els noms de Garrafó i Fredolic i condueixen l’espectacle entre escenes bíbliques i d’altres de còmiques amb llurs companyes Mariana i Sulina. Llueixen barretines morades, color propi del Camp de Tarragona. Els dimonis, liderats per Satanàs i per Llucifer, constitueixen algunes de les escenes més esperades. Alguns dels versos i parlaments ironitzen sobre la política, la societat i la vida local. Una de les particularitats més notables és el fet de ser acompanyats amb música interpretada en directe per una petita orquestrina. Bona part de les escenes compten amb cançons, especialment en les intervencions dels dimonis.

Els Pastorets a Valls també compleixen la funció d’escola teatral, i hi participen una vuitantena d’actors i tècnics que acostumen a renovar anualment l’espectacle i el repartiment, fins i tot els papers principals de l’obra.

> Més imatges dels Pastorets de Valls (Flickr Visita Valls/Pere Toda)

 

> Tots els actes de les Festes de Nadal i Reis a Valls

Altres notícies del Nadal a Valls

>> A la venda les entrades del Ball de Cap d'Any a la Sala Kursaal

>> Concert de la Bisbal i valsos d'Strauss, espectacles d'aquestes festes

>> Els Pastorets principals de Valls, el gran clàssic de les festes

>> El Mercat de Nadal i la fira de capons i aviram, epicentres de les festes

>> Valls rememora la seva història amb el singular pessebre vivent

>> Arrenquen les festes de Nadal amb l'encesa de l'enllumenat

>> La solidaritat i el patrimoni immaterial es donen la mà per Nadal a Valls