Valls acollirà el diumenge 14 de gener la 39a edició dels Tres Tombs de Sant Antoni des de la seva recuperació, declarats festa tradicional d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya. La celebració obre el calendari de grans cites festives que la ciutat de Valls organitza al llarg de l’any i atresora un veritable museu viu del transport amb cavalleries i de la guarnicioneria, que abandona els seus llocs de custòdia per fer-se ben visible a les places i carrers.

Entre les activitats prèvies cal destacar que el dissabte 13 de gener, i com a acte de vigília, diversos cavalls i carros recorreran la ciutat anunciant la festa de l’endemà. Els actes principals seran el 14 de gener, i enguany com a novetat es recupera el dinar de germanor al restaurant El Tast. Des de la Societat de Sant Antoni es considera aquest dinar una bona manera de cloure els actes alhora que serveix per establir llaços amb els amants d’aquesta tradició que cada any venen a Valls.

Així, diumenge a partir de les 11.30 h tornaran a ser més de 300 cavalls i més de 100 carros i cavalleries que recorreran els principals carrers de la ciutat. El moment més esperat arribarà al final, quan en el tercer tomb els carros enfilen des de la plaça del Blat el carrer Major, en el tram conegut popularment com a “tombs de l’ajuntament.”