L'Espai de l'Estudiant amb rècord d'expositors i alumnes visitants en la seva 18a edició

L'Espai de l'Estudiant amb rècord d'expositors i alumnes visitants en la seva 18a edició

L'Espai de l'Estudiant amb rècord d'expositors i alumnes visitants en la seva 18a edició

> El Saló de l’Ensenyament de les comarques de Tarragona se celebra a la Sala Kursaal de Valls el 8 al 9 de març

> L’oferta d’universitats, centres educatius i serveis de joventut creix fins als 53 expositors, en una mostra per la que passaran més de 6.000 alumnes

> El Consell Català de Formació Professional presenta dues experiències innovadores orientades a assessorar joves dels àmbits tecnològics i industrials

Més de 53 expositors i 6.000 alumnes de més de 50 centres i instituts procedents de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Montsià, el Priorat i el Tarragonès. Aquestes són les dades de rècord de l’Espai de l’Estudiant que enguany, amb 18 anys d’història, assoleix la majoria d’edat consolidat com el gran saló de l’ensenyament de les comarques de Tarragona que organitza, cada any a Valls, el Consorci Prouniversitari de l’Alt Camp i la Conca.

L’Espai de l’Estudiant se celebra els dies 8 i 9 de març a la Sala Kursaal de Valls i els visitants podran conèixer tota l’oferta formativa a Catalunya, tan a nivell universitari com de cicles formatius, a més de diversos serveis adreçats als joves. La fira va néixer l’any 2001 en un primer moment per atansar aquesta oferta als alumnes de l’Alt Camp i la Conca, però ja partir de l’any següent va ampliar el seu ventall a tots els alumnes de les comarques de Tarragona per tal que tots els centres educatius de la demarcació poguessin aprofitar l’oportunitat que suposa tenir reunides en un mateix espai totes les universitats catalanes i dels cicles formatius i estudis alternatius que actualment es poden cursar a Catalunya.

La presència d’organismes directament relacionats amb el món juvenil i l’àmplia oferta educativa a nivell d’idiomes i disseny, així com propostes relacionades amb el món laboral contribueixen a fer de l’Espai de l’Estudiant un excel·lent punt d’informació i assessorament dels joves en edat d’escollir estudis.

Precisament enguany, l’Espai de l’Estudiant incorpora entre els nous al·licients la celebració de les jornades PowerU Xperience i PowerU Junior que impulsen el Consell Català de la Formació Professional i Human Age Institue de Monpower Group amb la col·laboració del Consorci, Vallsgenera, l’Ajuntament de Valls i la col·laboració dels instituts.

En aquestes dues activitats, que es realitzaran a l'Hotel Class, hi ha prevista la participació de 300 alumnes. La Jornada PowerU Xperience és un projecte d’alt valor per als joves a l’hora d’ajudar-los a que coneguin les competències que se’ls hi exigirà en l’actual mercat de treball. Així, s’ha adreçat l’activitat principalment a alumnes de graus superiors de l’àmbit tecnològic, industrial i de batxillerat per assessorar-los a adquirir habilitats i coneixements per facilitar el seu accés al mercat de treball.

A la vegada, s’incorpora al programa de l’Espai de l’Estudiant els tallers de PowerU Junior que tenen com objectiu millorar l’ocupabilitat dels adolescents, amb l’objectiu de generar experiències orientades al seu desenvolupament futur. Així, tots els participants dels tallers identificaran i aprendran la importància que té adquirir determinades competències i habilitats professionals en el seu futur.

L’Espai de l’Estudiant se celebrarà a la Sala Kursaal el dijous 8 de març de 9h a 14h i de 15.30h a 17h i el divendres 9 de març en horari matinal per a les visites concertades d’alumnes de tots els instituts inscrits. A més, el dijous dia 8, en horari ampliat de 16h a 19h, l’entrada és lliure i gratuïta.

> Més informació: www.espaiestudiant.cat

VALLS · 22 DE FEBRER DE 2018