L'Escola Municipal de Música Robert Gerhard ofereix Tastets musicals destinats als usuaris del Centre Obert

L'Escola Municipal de Música Robert Gerhard ofereix Tastets musicals destinats als usuaris del Centre Obert

L'Escola Municipal de Música Robert Gerhard ofereix Tastets musicals destinats als usuaris del Centre Obert

> En el marc del Projecte Escola Oberta, l'EMM Robert Gerhard i els centres oberts Portal Nou i El Refugi han iniciat un projecte de col·laboració

> El resultat ha estat tres setmanes de tastets musicals per nens i nenes de 8 a 16 anys

El Projecte Escola Oberta de l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard va néixer el curs passat amb la voluntat d’apostar per la igualtat d’oportunitats en el camp de l’educació artística, i en concret la musical, fent ús de la música com a eina de participació, empoderament i integració social. Així doncs, el Cant Coral, el grup de Percussió i l'Orffestra són els tres tallers que obren la porta a tothom que vulgui fer música, amb un preu simbòlic perquè la part econòmica no sigui impediment per ningú. D'aquesta manera, i per primera vegada, l'Escola oferta la possibilitat d'accedir al centre sense necessitat de cursar un instrument sinó participant de classes col·lectives que es donen al centre i que tenen un marcat component pràctic.

Aquest curs s'ha fet un pas més en la idea inicial i s'ha teixit una col·laboració amb el Centre Obert La Fusta. Durant tres setmanes alumnes d'aquest centre de diferents edats han participat del grup de Cant Coral i han pogut gaudir de la descoberta de l'Orffestra, una orquestra d'instruments de placa. Un altre grup de nois i noies d'entre 12 i 16 anys han participat del grup de percussió. D'aquesta manera, tots han pogut compartir una estona de fer música amb altres companys i han descobert l'escola de música, fent-ne el que han anomenat un "tastet". La valoració d'aquests "Tastets" ha estat positiva per ambdues parts i la intenció és seguir buscant formes de col·laboració. Tan l'escola de música com el Centre Obert volen poder donar resposta si algun infant té interès per la música i amb ganes de continuar participant dels tallers de l'Escola Oberta.

VALLS · 13 DE MARÇ DE 2018