La Capella de Sant Roc de Valls, nominada als Premis de l'Associació Catalana de Crítics d'Art

La Capella de Sant Roc de Valls, nominada als Premis de l'Associació Catalana de Crítics d'Art

La Capella de Sant Roc de Valls, nominada als Premis de l'Associació Catalana de Crítics d'Art

> L'espai públic d’Art contemporani de la ciutat, espai expositiu del Museu de Valls, opta a endur-se el guardó en la categoria d’espais i iniciatives dels Premis ACCA 2017

La Junta de l’Associació Catalana de Crítics d’Art ha donat a conèixer al Museu de Valls la nominació obtinguda per la Capella de Sant Roc als Premis ACCA 2017 dins la categoria d’espais i iniciatives. La sala d’Art contemporani de Valls és un dels centres nominat i amb opcions a endur-se el guardó.

L’ACCA convoca anualment aquests premis, una cita tradicional entre els professionals del sector de la crítica, la història de l’art i les arts visuals, que compten amb múltiples categories (exposicions d’art contemporani, galeries o iniciatives patrimonials, entre d’altres, passant per publicacions, llibres d’autor o produccions audiovisuals). Els guardons, que tenen per objectiu donar suport als diferents organismes de difusió cultural i guardonar les actuacions artístiques més excel·lents, són proclamats a partir d’un debat obert i lliure sobre les exposicions, les iniciatives i els fets més remarcables de la temporada artística.

L’Associació Catalana de Crítics d’Art és una associació que agrupa professionals actius en els àmbits de la crítica, la difusió i l’estudi del fet artístic, el comissariat d’exposicions, la museologia, la docència i l’escriptura de l’art. Actua com a associació de caràcter professional i al mateix temps aspira a tenir una presència activa en la vida artística i cultural, generant debat i opinió i exercint d’interlocutora amb institucions i entitats. Va ser fundada l’any 1978 i té la seva seu a la ciutat de Barcelona. És també la secció catalana de l’Associació Internacional de Crítics d’Art (AICA) ONG integrada per 4200 membres i més de 60 seccions arreu del món.

La Capella de Sant Roc, sala d’exhibició estable gestionada pel Museu de Valls, és l’espai d’Art contemporani de Valls i de referència al seu territori. Va iniciar el seu projecte l’any 1985 i des de llavors ha viscut més de 30 anys de trajectòria i més cent-cinquanta exposicions en les quals hi ha participat gairebé el mateix nombre d’artistes.

L’acte de lliurament dels Premis ACCA 2017 tindrà lloc el dijous 12 d’abril a les 19h a l’Auditori del MACBA a Barcelona.

VALLS · 16 DE MARÇ DE 2018